به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از بیزینس رکوردر، براساس آمارهای منتشر شده از سوی دفتر آمار پاکستان، نرخ تورم سالیانه در ماه ژوئن ۲۱.۳ درصد بود که در ماه جولای به ۲۴.۹ درصد افزایش یافته و نشان دهنده تاثیر افزایش بهای کالاها و کاهش ارزش روپیه این کشور است.
تورم در پاکستان بیشتر ناشی از کاهش ذخایر ارزهای خارجی این کشور و افزایش بهای کالاهای وارداتی و انرژی ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹ است.
دفتر آمار پاکستان اعلام کرده است که شاخص ماه به ماه قیمت مصرف کننده در ماه جولای ۲۰۲۲ نسبت به ماه قبل از آن ۴.۳ درصد رشد داشته است. نرخ تورم پاکستان در ماه مه برابر با ۶.۳ درصد بود.
براین اساس نرخ تورم سالیانه در مناطق شهری پاکستان در ماه جولای برابر با ۲۳.۶ درصد بوده است. این در حالی است که این نرخ برای ماه قبل از آن ۱۹.۸ درصد و ماه جولای ۲۰۲۱ تنها ۸.۷ درصد بوده است.
تورم ماه به ماه این کشور نیز در ماه جولای در مناطق شهری رشدی ۶.۲ درصدی داشته و این در حالی است که این نرخ در ماه مشابه سال ۲۰۲۱ تنها ۱.۳ درصد بوده است.
براساس این گزارش، برای اولین بار طی ۱۴ سال گذشته نرخ تورم در پاکستان به بیش از ۲۲ درصد رسیده است. دلیل کلیدی برای این جهش تورمی، بهای بیشتر نفت در بازارهای جهانی و افزایش نرخ تورم در مواد غذایی است.
افزایش نرخ تورم به یکی از نگرانیهای فزاینده دولت پاکستان تبدیل شده که پیش از آن با کاهش ارزش پول ملی و ترس بر سر تراز پرداختها مواجه بود. پیش از این اقتصاددانهای پاکستانی با توجه به جهش قیمت انرژی و مواد غذایی در بازارهای جهانی، نسبت به افزایش نرخ تورم این کشور در ماه جولای به بیش از ۲۴ درصد هشدار داده بودند.
بانک دولتی پاکستانی (SBP) برای مقابله با افزایش بیشتر نرخ تورم در این کشور نرخ سود را تا ۱۵ درصد بالا برده بود.
نظر شما