«مصطفی پورکاظم شایسته» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با بیان اینکه اضطرار جدی دولت در چهار ماه گذشته قاچاق خروجی بود، اظهار کرد: با اجرای طرح مردمی کردن یارانهها که تصمیم درستی بود و برای جامعه منفعت به دنبال داشت، مایحتاج مردم و کالاهای اساسی مورد نیاز که این روزها در عرصه بینالمللی هم سختتر تامین میشوند، مورد توجه قرار گرفت.
کاهش ۵۰ درصدی قاچاق کالا
وی با اشاره به اجرای طرح مردمی کردن یارانهها و حذف ارز ترجیحی، افزود: به همین دلیل رسیدگی به قاچاق عمومی اولویت قرار گرفت تا به نقطه ثباتی در این بخش برسیم و با اقدامات انجام شده توانستیم در همین آغاز کاهش ۵۰ درصدی را تجربه کنیم.
شایسته با بیان اینکه مدیریت قاچاق سوخت میتواند اتفاق بزرگی را برای کشور رقم بزند، خاطرنشان کرد: با کمک سیستمها و سامانهها میتوانیم یک تا دو میلیارد دلار به دولت کمک کنیم و قاچاق را به حداقل برسانیم.
معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه طرح ایجاد مانع برای قاچاق خروجی همچنان ادامه دارد، گفت: با تغییر قیمت ارز که موجب تفاوت فاحش نرخ کالاها در بازار داخل و خارج میشود، قاچاق نیز افزایش مییابد و امکان دارد اجرای طرحها را بیاثر کند.
وی بیان کرد: با دستیابی به تعادل اقتصادی میتوانیم قاچاق را کنترل و مدیریت کنیم، همانطور که تاکنون قاچاق مایحتاج عمومی (کالاهای اساسی) را کاهش دادیم و بهعنوانمثال روغن و آرد دیگر بهصورت عمده از کشور خارج نمیشود.
مبارزه کارشناسی با قاچاق کالا و ارز در دولت سیزدهم
شایسته با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دولت سیزدهم با نگاه کارشناسی، معطوف به اقدام و به نتیجه رساندن ماموریتها پیگیری میشود، تصریح کرد: در این دوره جلسات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور رییس جمهوری هر دو ماه یکبار و با اهتمام ویژه ایشان برگزار میشود که از اقدامات مثبت دولت سیزدهم است.
این مقام مسوول ادامه داد: در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اولویت با جرایم سازمانیافته قرار گرفته است، زیرا ارزیابی اقدامات گذشته نیز نشان میدهد باید از پروندههای خرد و کوچک به سراغ سرشاخهها، مبادی اصلی و سازمانیافتهها برویم که در کالاها و صنعتهای مختلف حضور دارند و قاچاق کالا را انجام میدهند.
ابلاغ شیوهنامه هماهنگی دستگاههای کاشف در مقابله با قاچاق؛ بهزودی
وی تصریح کرد: در همین راستا شیوهنامه هماهنگی و ارتقا توان اجرایی و عملیاتی دستگاههای کاشف در مقابله با قاچاق سازمانیافته در جلسه با رییس جمهوری به تصویب رسیده و بهزودی ابلاغ میشود.
شایسته گفت: رییس جمهوری در مورد اجرای ساختار جدید مبارزه با قاچاق از طریق شناسایی منابع پولشویی تاکید دارند، زیرا با اقدام در مورد منابع مالی و پولی قاچاق میتوانیم در منشأ تغذیه این پدیده موانع را ایجاد کنیم.
معاون امور مقابله و هماهنگی حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: مطابق آمار سالانه ۲۰ میلیارد دلار قاچاق در کشور انجام میشود که همین منبع مالی فشار سنگینی را به بازار ارز وارد میکند، زیرا ارز موردنیاز از بازار داخلی تامین میشود و بخشی از مشکلات و گرانی این بخش نیز به دلیل قاچاق رقم میخورد.
وی تاکید کرد: در این روش سازمانهای عمده اطلاعاتی بر منابع مالی و پولی متمرکز میشود و از آغاز مانع این پدیده خواهیم شد.
نظر شما