سخن برخی استان های محروم اما درعین حال غنی و سرشار از ظرفیت های توسعه همواره این بوده که سخن از محرومیت و توسعه نیافتگی با این همه قابلیت ها در این مناطق بی معناست؛ اکنون وضع در فارس نیز به ویژه در حوزه تامین آب و توسعه زیر ساخت های سد سازی چنین است و به رغم استعدادهای شگرفی که در توسعه و عمران منطقه ای و سهمی که در تامین نهادهای کشاورزی و منابع آب و خاک در کشور دارد همچنان در بسیاری از موارد طرح های موجود ناتمام است.
استاندار فارس اخیرا در جلسه بررسی پروژههای کلان حوزه عمرانی استان با توصیه به اینکه برای تکمیل پروژههای استان بهدنبال راه میانبر باشید خطاب به مسئولان بر تکمیل پروژههای استان فارس در اسرع وقت تاکید کرد و از آنها خواست تا به بودجههای دولتی اکتفا نکنند و برای اتمام پروژهها بهدنبال راههای میانبر باشند.
دکتر محمدهادی ایمانیه، بر استفاده از راههای میانبر تاکید کرد و اظهار داشت: برای رفع مشکلات و اتمام پروژهها بهویژه در حوزه آبرسانی باید راههای جدید را کشف کرده و صرفا به امید بودجههای دولتی کار را متوقف نکنیم.
وی ضمن کسب اطلاع از وضعیت سدها و شبکههای آب استان شامل سد کوار، سد تنگاب، سد درودزن، سد قیر، سد رودبال، سد چشمهعاشق، سد نرگسی و سد هایقر گفت: بودجه دولتی برای تکمیل این سدها راه نخست است ولی باید از راههای دیگری نیز بهره برد.
استاندار فارس ، استفاده حداکثری از ظرفیت ماده ۵۶ با همکاری نمایندگان که اخیرا ۴ الی ۵ مورد جدید به آن اضافه شده است را بهعنوان راه دوم معرفی کرد و راه سوم را استفاده از مسئولیت اجتماعی صنایع و معادن دانست.
دکتر ایمانیه همچنین اعلام فراخون جذب سرمایه گذار را نیز در این راه موثر دانست و گفت: سازمان آب منطقهای باید با اعلام فراخوان نسبت به جذب سرمایهگذار با مضمون آبیاری زمینهای کشاورزی برای اتمام پروژههای موجود اقدام کند.
وی با تاکید بر اینکه میتوان از ظرفیت صنایع نیز بهره برد گفت: بر اساس قانون، صنایع معدنی و معادن باید سالانه یک درصد از فروش خود را به مسائل زیستمحیطی تخصیص دهند، موضوعی که در این راستا نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
بر اساس آمارهای منتشر شده ، سد کوار به طول ۱۲۵ کیلومتر نیازمند ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار است که احداث آن تا پایان سال تمام میشود. سد تنگاب نیز به طول ۲۷ کیلومتر با ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی رو به اتمام است. شبکه های آبرسانی پایین دست سد درودزن ۷۹ درصد پیشرفت دارد اما برای تکمیل نیاز به ۱۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد. شبکه سد سلمان در شهرستان قیر نیز به ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
سد رودبال نیز ۱۹ کیلومتر لولهگذاری دارد که نیازمند ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار است و تنها پنج کیلومتر کار انجام شده است.
استاندار فارس مجددا تاکید کرد که تامین اعتباراتی با حجم وسیع و متنوع فوق، نیازمند استفاده از راه های دیگری به جز بودجه های معمول سالیانه است که خوشبختانه در چندماه گذشته با جدیت راه های دیگری مورد توجه قرارگرفته و بعضا به نتایج ارزشمندی نیز منجر شده است.
دکتر ایمانیه اظهار داشت: بحث آموزش سازمان ها از سوی سازمان برنامه و بودجه جهت تشریح بندهای مختلف بودجه و آگاهیبخشی ضرورت دارد.
دکتر ایمانیه در پایان اظهار داشت: روند پیشرفت ۴۰ پروژه کلان استان تا آخر مردادماه در جلسات روزانه با حضور مدیران مربوطه برگزار خواهد شد و تصمیمات لازم جهت رفع موانع و تسریع در اتمام پروژه اتخاذ خواهد شد و مردم عزیز نیز در جریان قرار خواهند گرفت.
رفع مشکل آب، اولویت اول استان فارس است
استاندار فارس همچنین با تاکید بر اینکه رفع مشکل آب اولین اولویت استان فارس است، انتقال آب از خلیج فارس را یکی از راههای رفع این مشکل دانست که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
دکتر محمدهادی ایمانیه در جلسه بررسی پروژههای کلان استان، موضوع انتقال آب از خلیج فارس را بهعنوان یکی از راههای رفع مشکل آب در استان بسیار ضروری و مهم دانست.
وی با تاکید بر اینکه باید زمان مشخصی برای پروژه انتقال آب از خلیج فارس تعریف شود، اظهار داشت: اگر ظرف مدت زمان سه سال آب از خلیج فارس به شهرهای مشخص شده انتقال یابد کاری بسیار ارزشمند است.
وی تاکید کرد: مجریان پروژه انتقال آب از خلیج فارس باید جدول زمان بندی که در آن ذکر شده باشد، آب طی چه زمانی به چه شهری میرسد ارائه کنند تا نحوه پیشرفت پروژه بهخوبی قابل رصد باشد.
او با تاکید بر اینکه این جدول باید به تفکیک ماه و شهرستانها مشخص شود، افزود: پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس تا مرودشت ادامه دارد و در برنامه زمان بندی اجرایی باید عملکرد مشخص شده و ادارات مرتبط نیز مشخص شوند تا همه مراحل اجرای پروژه مکتوب و مستند باشد.
دکتر ایمانیه افزود: در مسیر مورد نیاز پروژه، مشکلات مربوط به امور اراضی و منابع طبیعی نیز تا به حال حل شده است و بحث رفع معارضین نیز هرچه سریعتر برطرف گردد.
سرمایه گذار و پیمانکار احداث این پروژه هم در گزارشی که در جلسه ارائه داد، بیان داشت: آب شیرین کن در حال نصب است و لوله گذاری هم در شهرستان لامرد شروع شده است.
نظر شما