به گزارش خبرنگار ایرنا، شرایط آب و هوایی مراوهتپه که در مجاورت ترکمنستان واقع است با تابستان بسیار گرم و زمستان بسیار سرد سبب شده تا به گفته کارشناسان از ۸۰۰ سال قبل، شرایط برای رویش درخت پسته وحشی در این منطقه مناسب شده و هزاران هکتار از اراضی این دیار به رویشگاه این محصول تبدیل شود.
به گفته کارشناسان جهادکشاورزی وسعت رویشگاه پسته وحشی در مراوهتپه به سبب برداشت زود هنگام محصول، چرای بیرویه دام و قطع درختان طی ۶۰ سال گذشته از ۵۰ هزار هکتار به حدود هفت هزار هکتار کاهش یافته که بخشی از آن توسط ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان برای حفظ، احیا و بهرهبرداری در اختیار شرکت تعاونی بصیرت این شهرستان قرار گرفته است.
فرماندار مراوهتپه روز سهشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پسته وحشی و ارگانیک این شهرستان باید در قالب یک "برند" عرضه گردد و این اقدام سبب جذب گردشگر و سرمایهگذار خواهد شد.
لقمان قربانی افزود: روز گذشته در دیدار با اعضای شرکت تعاونی بصیرت مراوه تپه به این نکته اشاره کردم که باید با یک مدیریت صحیح و جلوگیری از برداشت زودتر از موعد پسته توسط افراد سودجو و فروش آن با قیمت ارازن به دلالان جلوگیری شود.
وی بابیان اینکه فصل برداشت پسته وحشی در مراوهتپه از دهه دوم مردادماه شروع و معمولا یک ماه ادامه دارد، اضافه کرد: پیش بینی تولید امسال باتوجه به تُنک بودن درختان و باردهی کم آنها و نیز درختانی که هنوز به باردهی نرسیدند، ۷۰ تُن است.
قربانی ادامه داد: هماهنگیهای لازم با دادگستری و انتظامی مراوهتپه جهت همکاری با اهالی روستاهای "قازانقایه، گوگدره، پست دره و شیخوله" و نیز با اعضای شرکت تعاونی بصیرت این شهرستان به منظور جلوگیری از ورود افراد سودجو به باغات پسته انجام شده است.
به گفته وی، اهالی روستاهای اشاره شده میتوانند پس از جمع آوری پسته، آنرا با قیمت مناسب به شرکت تعاونی تحویل دهند تا این محصول خدادادی بهعنوان یک برند شهرستانی بفروش برسد.
شهرستان مراوهتپه با سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت، افزون بر ۶۷ هزار نفر جمعیت دارد که در دو نقطه شهری و ۱۰۸ روستا سکونت دارند.
نظر شما