به گزارش ایرنا ، در آیین رونمایی از پوستر نخستین کنگره ملی شعر سردارجنگل مسئولان حوزه فرهنگ و هنر گیلان، ادبا و شاعران این استان و هچمین سایر استید حزه فرهنگ و هنر گیلان حضور داشتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در آیین رونمایی از این پوستر اظهار داشت: ما متولیان فرهنگی بر خود میبالیم که این استان دارای چهرههای فرهیخته و برجسته، اساتید تراز اول و چهرههای بینالمللی در حوزه شعر و ادب است که نشان از غنای شعری استان دارد.
رضا ثقتی افزود: پیشرانی ظرفیتهای فرهنگی و هنری رویکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان است و بر این باور دارم که باید امور حوزه فرهنگ و هنر را به هنرمندان و شاعران بسپاریم و از تمام فرصتها و ظرفیتها برای تحقق این مهم بهره میگیریم.
وی با اشاره به محدودیتهای قانونی که موجب کندی این روند شده است، گفت: در این راستا مجتمع فرهنگی و هنری خاتم الانبیا(ص) به هنرمندان سپرده شد تا شاهد دوران شکوفایی انجمنها باشیم.
تجاری سازی ۱۲ محصول صنایع دستی با نام میرزا
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در ادامه گفت: در بخش صنایع خلاق کنگره نیز علاوه بر راه اندازی موزه میرزا، ۱۲ محصول صنایع دستی با نام میرزا تجاری سازی میشود.
ثقتی با بیان اینکه تاکنون شاهد این حجم از فعالیت و رویدادها با محوریت میرزاکوچک نبودهایم، ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم با این میزان فعالیت، مجوز بنیاد میرزاکوچک را از هیات دولت دریافت کنیم.
وی به برگزاری کنگره ملی میرزا در یکصدمین سالروز شهادت میرزا طی نیز در استان گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: کنگره میرزا یک رخداد و اتفاق بزرگ و کم نظیر در سطح ملی خواهد بود.
یونس که به نام میرزا کوچک خان جنگلی شناخته میشود، در سال ۱۲۵۷ در رشت متولد شد. کنشگر ملیگرای ایرانی و یک مبارز در دورهٔ انقلاب مشروطه بود. او رهبر جنبش جنگل، رئیسجمهور جمهوری شورایی سوسیالیستی ایران، انقلابی و از سرداران معروف گیلک از اهالی رشت بود.
میرزاکوچک که در جوانی به تحصیل دینی اشتغال داشت جزئی از نیروهای انقلابی بود که در جریان نهضت مشروطیت موفق به فتح تهران شدند. سپس به گیلان برگشت و رهبری گروهی را بر عهده گرفت که قصدشان آزادسازی این ایالت ایران از اشغال روسیه بود؛ نهضتی که به نهضت جنگل مشهور شد.
کوچک خان گروههای مختلفی از نیروهای سیاسی و طبقات ناراضی را گرد خود جمع کرد. او موفق شد انقلاب را از مشروطه خواهی ضد اجنبی به جمهوریخواهی سوسیالیستی سوق دهد و یک جمهوری شورایی در گیلان به پا کرد. کمبود منابع مالی، اختلافات درونی و حمله نظامی نیروهای دولت به رهبری سردار سپه و انگلستان منجر به سقوط این حکومت شد. مدتی بعد کوچک خان در حال عقبنشینی بر اثر یخزدگی در ۱۱ آذر سال ۱۳۰۰ در کوههای تالش درگذشت.
میرزاکوچک خان جنگلی ، با راه اندازی جنبش جنگل و رهبری آن، یکی از مردمی ترین نهضت های محلی ایران را با هدف کسب استقلال ، آزادی و سربلندی ایران ایجاد کرد. میرزا کوچک جنگلی پس از چندین سال مبارزه و جنگ و گریز علیه نظام مستبد داخلی و ایادی بیگانه اش ، با تعداد اندکی از یاران خود برای جمع آوری قوا به طرف خلخال حرکت کرد که در کوه های تالش در برف و بوران گرفتار شد و به شهادت رسید.
با شهادت میرزا کوچک خان در یازدهم آذرماه سال ۱۳۰۰ هجری خورشیدی (سوم ربیع الثانی ۱۳۴۰ ق) نهضت جنگل به نقطه پایان خود رسید.
نظر شما