به گزارش ایرنا، اولین دغدغه هر گردشگر در سفر به دل طبیعت و تماشای نقاط مختلف در دور دستترین مناطق کشور، محل اقامت است و توسعه اقامتگاههای بومگردی راهبردی هوشمندانه در رفع دغدغه اقامت گردشگران و افزایش مدت ماندگاری است.
ارزشآفرینی از حضور گردشگر در یک منطقه زمانی معنا مییابد که گردشگر مدت زمان قابل قبولی در یک منطقه اقامت داشته باشد و ایجاد اقامتگاه بومگردی مدت ماندگاری گردشگر را در دل روستاها افزایش میدهد و از مزایای افزایش مدت ماندگاری استفاده گردشگران از محصولات تولیدی روستا و ایجاد بازار فروش است که موجب اشتغالزایی، تقویت گردش مالی و بهبود معیشت اهالی منطقه میشود.
با توجه به نقشی که اقامتگاههای بومگردی میتوانند در رونق گردشگری داشته باشند، تفاهمنامه همکاری سه جانبه بین ادارهکل میراثفرهنگی استان سمنان، ادارهکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان امضا شد تا ۲۵۰ اقامتگاه به شمار اقامتگاههای بومگردی استان سمنان افزوده شود.
ایجاد ۲۵۰ اقامتگاه بومگردی در استان سمنان نتیجه امضای تفاهمنامه سهجانبه
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: براساس «تفاهمنامه همکاری مشترک بین ادارهکل میراثفرهنگی استان سمنان، ادارهکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان و دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان» ۲۵۰ اقامتگاه بومگردی در استان ایجاد میشود.
امیر کرمزاده اعلام کرد که تفاهمنامه همکاری با هدف توانمندسازی جوامع روستایی و نیازمندان با ایجاد فرصتهای کسب و کار جدید، ایجاد اشتغال در نقاط روستایی و عشایری، افزایش روند مهاجرت معکوس از نقاط شهری به روستاها امضا شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: احیاء، آموزش و تولید صنایعدستی در نقاط روستایی با هدف حضور گردشگران و رونق تولید و اشتغال، تأمین زیرساختهای لازم برای معرفی قابلیتهای گردشگری روستایی و عشایری و ارتقاء و رونق گردشگری از دیگر اهداف امضای این تفاهمنامه مشترک است.
کرمزاده ادامه داد: اجرای تفاهمنامه همکاری در بهبود معیشت جوامع محلی، حفظ و احیاء خانههای تاریخی و روستایی موثر است و بر اساس آن، کمیته امداد با پرداخت حمایتهای مالی بلاعوض و یا تسهیلات ارزانقیمت نسبت به آمادهسازی و ایجاد ۲۵۰ واحد مسکونی روستایی برای تبدیل به اقامتگاههای بومگردی اقدام میکند.
وی گفت: بر اساس این تفاهمنامه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نسبت به معرفی متقاضیان واجد شرایط پنج دهک پایین جامعه به کمیته امداد برای گرفتن تسهیلات و یا دریافت حمایتهای مالی، برگزاری جشنوارههای گردشگری روستایی به منظور معرفی و فعالسازی، تسهیل روند صدور مجوز اقامتگاههای بومگردی، همکاری در برگزاری دورههای آموزشی و مهارتی متعهد است.
کمیته امداد سمنان تسهیلات اشتغال برای احداث اقامتگاه بومگردی پرداخت میکند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان نیز گفت: پشتیبانی فنی و آموزشی به مددجویان در اجرای طرح اشتغال بومگردی و تقویت و توسعه گردشگری، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی برای انجام فعالیتهای بومگردی، کمک به گرفتن مجوز بهداشتی و تأمین استانداردهای لازم و معرفی واحدهای بومگردی از طریق تولید محتوا و تبلیغات رسانهای از جمله تعهدات کمیته امداد در این تفاهمنامه است.
علی بحیرایی، کمک به برگزاری جشنوارههای گردشگری روستایی و عشایری، حمایت مالی از واحدهای بومگردی از طریق پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، خوداشتغالی و بسته تشویقی بیمه سهم کارفرما و پرداخت تسهیلات به کارفرما برای بکارگیری افراد معرفی شده توسط کمیته امداد را از جمله تعهدات کمیته امداد استان عنوان کرد.
مشارکت دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان در زمینه آموزش جوامع محلی برای توسعه
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: آموزش روستائیان و جوامع محلی و حمایت از راهاندازی اقامتگاههای بومگردی از اهداف مهم امضای تفاهمنامه سهجانبه است و در این زمینه همکاریهای لازم انجام میشود.
مهدی صمیمیان افزود: بر اساس تاکیدات استاندار سمنان، روستاها باید محل تولید ثروت باشند و امضای این تفاهمنامه مشترک زمینهساز اشتغال پایدار، رشد گردشگری روستایی و رونق اقتصادی است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری سمنان گفت: ۲۰ درصد جمعیت استان را روستاییان تشکیل می دهند که در ۵۴۹ آبادی استقرار دارند و تقویت زیرساختهای گردشگری در روستاها با ایجاد اقامتگاه بومگردی نقشی مهم در رونق گردشگری، اشتغالزایی، مهاجرت معکوس و بهبود معیشت روستائیان دارد.
به گزارش ایرنا، بیش از ۱۲۰ اقامتگاه بومگردی در استان سمنان در زمان حاضر مشغول به فعالیت هستند.
نظر شما