روسیه: نبود پیشرفت در مسئله برجام مربوط به آمریکا است

تهران-ایرنا- ایگور ویشنوتسکی، معاون رئیس هیئت روسیه در دهمین کنفرانس بازنگری معاهده منع گسترش سلاح های هسته‌ای ( ان پی تی) در سازمان ملل گفت که به اعتقاد روسیه اجرای فوری برجام ضروری است و اما نبود پیشرفت در حل و فصل وضعیت برجام تا حد زیادی به آمریکا مربوط است.

به گزارش ایرنا از تارنمای "نمایندگی روسیه در سازمان ملل"، ویشنوتسکی سه‌شنبه شب افزود: ما قاطعانه به لزوم از سرگیری اجرای کامل برجام در اسرع وقت اعتقاد داریم. برجام دستاوردی خاص از دیپلماسی چندجانبه با اثربخشی و قابلیت اثبات شده است. 

وی ادامه داد: هیچ جایگزینی برای برجام وجود ندارد. روسیه کاملاً به برجام متعهد است و امیدوار است سایر شرکا و همچنین کل جامعه جهانی نگرش مسئولانه مشابهی در این زمینه داشته باشند. 

معاون رئیس هیئت روسیه در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: ما امیدواریم که تعهدات آمریکا و ایران برای همکاری در جهت بازگشت به برجام و اجرای کامل این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل محقق شود.

بدون احیای مجدد برجام با ظرفیت کامل آن، سطح قبلی شفافیت برنامه هسته‌ای ایران محقق نخواهد شد. 

این مقام روس تاکید کرد: ما معتقدیم که عدم پیشرفت در حل و فصل وضعیت پیرامون برجام تا حد زیادی با اتکای آمریکا به اعمال زور مرتبط است. 

به گزارش ایرنا، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در گفت وگویی در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها اظهار داشت: در چهار ماه گذشته تبادل پیام‌هایی را از طریق نماینده اتحادیه اروپا با طرف آمریکایی در موضوع لغو تحریم‌ها داشته‌ایم و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بورل از مجموعه دیدگاه‌های طرف‌های مختلف مذاکرات، پیش نویسی تهیه کرده و به عنوان پیشنهاد هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به همه طرف‌ها ارائه داده و در پایتخت‌ها در حال بررسی این پیشنهاد هستیم. 

امیرعبد اللهیان بیان کرد: چارچوب مذاکرات، خطوط قرمز و هدفی که در مذاکرات دنبال می‌کنیم، روشن است و پس از اینکه دیدگاه‌ها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت، آمادگی خود را اعلام کرده‌ایم تا در زمان تعیین شده، هیات‌های ایران، ۱+۴ و آمریکا به طور غیرمستقیم در وین بتوانند راجع به جزئیات بیشتر،  گفت‌وگوهای خود را برای پیگیری نتایج هرگونه توافقی دنبال کنند. 

وی گفت: وزارت خارجه به عنوان مسئول مذاکره با حساسیت و دقت‌نظر برای احقاق حقوق ملت ایران، مذاکرات را دنبال می‌کند و برای ما مهم است که خطوط قرمز ما در توافقی که پیش رو خواهد بود، به طور کامل مورد توجه قرار گیرد. 
وزیر امور خارجه گفت: مایلم تاکید کنم ما برای رسیدن به یک توافق قوی، خوب و پایدار،  جدی هستیم و اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه برخورد کند و انعطاف لازم را در مذاکرات احتمالی پیش رو داشته باشد، دست یافتن به توافق دور از دسترس نخواهد بود. 

هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحله‌ای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید. 

مقامات آمریکایی و رسانه‌های غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقع‌گرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرف‌های غربی تنظیم شده است. 

دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته و سیاست شکست خورده فشار حداکثری را در پیش گرفته است. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha