به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، این روزنامه آمریکایی با اشاره به سفر اخیر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ایران و چین نوشت: این دو کشور ظاهرا دارای وجه مشترکی هستند. چین و ایران مانند روسیه، آمریکا را دشمن میدانند.
روسیه، چین و ایران سه کشور اصلی ائتلاف ضدآمریکایی را تشکیل می دهند و به نظر می رسد به تازگی همکاری خود را افزایش داده اند.
این گزارش ضمن اشاره به اینکه روابط نزدیک سه کشور زنگ هشدار را به صدا در آورده، میافزاید: اگر هر سه آنها( ایران، روسیه و چین) تصمیم به رویارویی همزمان با آمریکا بگیرند، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
این رسانه با اشاره به حمله اخیر روسیه به اوکراین، تداوم ابهامات در مورد مذاکرات مربوط به توافق هسته ای با ایران و سیاست های تهاجمی تر چین در مقابل تایوان نوشت، فکر کردن به این موضوع قابل قبول است که اگر هر سه این کشورها تصمیم به اقدام همزمان علیه آمریکا بگیرند، درگیری بزرگی رخ خواهد داد که مدیریت آن آسان نیست.
این رسانه با اشاره به سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان به رغم هشدارهای چین نوشت: مقامات دولت بایدن به چین نسبت به هر گونه اقدام تهاجمی احتمالی هشدار داده اند.
این گزارش افزود: آمریکا در وضعیت کنونی با گزینه های دشواری مواجه بوده است. اگر پلوسی سفر خود به تایوان را لغو می کرد، خواسته های رهبران تایوان را نادیده می گرفت. این دیدار مشروعیت تایوان در عرصه بین المللی را تقویت کرد.
همانطور که ادوارد وانگ، خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز گفت: «حامیان سفر پلوسی به تایوان چنین استدلال می کنند که آمریکا این پیام را به پکن ارسال می کند که تایوان به اندازه کافی برای ما مهم است که در سطوح عالی با این کشور تعامل داشته باشیم.»
این خبرنگار این سفر را نسخهای از «بازدارندگی دیپلماتیک» توصیف کرد و تلاش کرد به چین درباره عواقب احتمالی حمله به تایوان گوشزد کند.
برعکس، لغو این سفر نیز این پیام را به چین مخابره می کرد که می تواند روابط آمریکا با تایوان را دیکته کند. این همان اشتباهی بود که آمریکا از زمان حمله به کریمه و الحاق آن به خاک روسیه در رابطه با مسکو مرتکب شد.
پوتین آمریکا و اروپای غربی را ضعیف قلمداد می کند. اگر چین باور کند آمریکا در نهایت نمی تواند از تایوان دفاع کند، احتمال حمله به این کشور افزایش می یابد.
در پایان این گزارش آمده است: با این حال هیچ یک از تحولات اخیر به این معنا نیست که کمپین هماهنگ ایران، چین و روسیه علیه آمریکا، ضرورتا در آینده نزدیک رخ می دهد.
این رسانه مدعی شد هر یک از ای کشورها تنش های خود را دارند اما سه کشور دارای اهداف مشترکی هستند که شامل کاهش نفوذ ژنوپلتیکی آمریکا، غرب اروپا، ژاپن و متحدانشان است.
چین، ایران و روسیه در ماه های اخیر به ویژه در زمینه خرید انرژی ایران و روسیه همکاری کرده اند. در شرایطی که آمریکا مجبور است به طور همزمان با بحران های چندجانبه ای در سطح جهانی مواجه باشد این امر به نفع سه کشور تمام شده است.
نظر شما