سید احمد رضا هاشمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: میزان کل صید ماهیان غضروفی آبهای جنوب کشور در سال گذشته بیشاز ۱۲ هزار تن بوده و سیستان و بلوچستان با بیشاز ۴۰ درصد صید و تخلیه آن و بزرگترین محل صید ماهیان غضروفی در آبهای جنوبی کشور است.
وی بیان کرد: برای همین منظور دوره آموزشی ترویجی ممنوعیت صید گونههای آبزیان در معرض تهدید و خطر با تاکید بر کوسه ماهیان و سفره ماهیان با هدف آگاه سازی کارشناسان، بهره برداران و جوامع صیادی چابهار و کنارک برگزار شد.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور چابهار افزود: در این دوره آموزشی به اهمیت تنوع زیستی و تعداد گونه های جانوری و گیاهی در جهان پرداخته شد و تعاریف مختلف گونههای در معرض تهدید، دارای وضعیت بحرانی، در معرض خطر و آسیب پذیر بررسی شد.
وی با اشاره به اینکه در دنیا بیشاز ۲۵ درصد از ماهیان غضروفی در معرض تهدید بوده و در آبهای جنوب کشور این میزان بین ۵۰ تا ۷۰ درصد تخمین زده میشود، گفت: کوسه ماهیان دارای کارکردهای مختلفی در دریاها و اقیانوسها نیز بوده که از آن جمله میتوان به حفظ سلامت اکوسیستم، حفظ ثبات و تنوع گونهای، پایداری اکوسیستم و ثبات تولید اشاره کرد.
هاشمی ادامه داد: ماهیان غضروفی (کوسه و سفره ماهیان) با توجه به ویژگیهای زیستی و حیاتی خود دارای آسیب پذیری زیاد و خیلی زیاد بوده که برگزاری مستمر دورههای آموزشی مشابه، آگاه سازی جوامع محلی و صیادان میتواند از روشهای مهم و تاثیرگذار در جهت مقابله با صید بی رویه این گونه ماهیان باشد.
نظر شما