به گزارش ایرنا، عزاداریهای مردم آذربایجانغربی موسوم به رنگین کمان اقوام و ادیان الهی از اواخر ذیحجه آغاز شده و تا ۱۳ محرم ادامه مییابد؛ در این عزاداریها که پس از نشستن زیر پای منبر روحانیان و علما البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی در مساجد آغاز میشود، مداحان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به نوحهسرایی و مرثیهخوانی در خصوص یاران امام حسین (ع) از جمله حضرت رقیه (س)، حضرت علیاکبر، علیاصغر، حضرت قاسم، حضرت ابوالفضلالعباس (ع)، جناب حر و دیگر انصار و یاران اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند.
نکته حائز اهمیت در این عزاداریها حضور دستههای سوگوار در خیابانها، معابر و کوچهها و حتی منازل اهالی است و مردم بویژه زنان سوگوار نیز پشت سر دستههای عزاداری در اماکن مختلف حاضر میشوند.
امسال نیز نظیر سالهای گذشته و البته با کمی کمرنگ شدن شیوع کرونا، مردم عزادار محنتهای کربلا، تا پاسی از شب به سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند.
این عزاداریها در دل شب، با حضور پرشور مردم همراه است و علاوه بر نوحه سرایان، سینه زنان و زنجیرزنان که در متن عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفای ایشان در دستههای سوگواری حضور دارند، مردم نیز گرداگرد آنان جمع شده و با هر نوحهای که گفته میشود، در رثای سرور و سالار شهیدان اشک ماتم و اندوه بر گونه میریزند.
یک بانوی سوگوار ارومیهای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حضور در کنار دستههای عزاداری و شنیدن محنتهای حضرت امام حسین (ع)، گریه را بر گونه همه مردم سرازیر میکند، اظهار کرد: ما همه ایام سال را برای رسیدن به این شبهای پراز عطر حسینی در کوچههای شهرمان، روزشماری میکنیم.
سحر قهرمانی با اشاره به اینکه این دستهها در حفظ شعائر دینی بسیار موثر است، گفت: بسیاری از مردم با حضور در هیاتها و حتی حاشیه دستههای عزاداری، ارادت خود را به خاندان اهل بیت (ع) نشان میدهند.
وی افزود: نمیتوان اثرگذاری این دستهها را انکار کرد زیرا بسیاری از اتفاقهای خوب در کنار هیاتهای عزاداری اتفاق میافتد و برکتهای زیادی نصیب اعضای هیات و مردم محله میشود.
قهرمانی اضافه کرد: اشکریختن در رثای امام حسین (ع) و ائمه اطهار (ع) برکت بسیار زیاد و اثر قابل توجهی در زندگی انسان دارد و باید قدر آن را دانست.
یکی از اعضای هیاتهای عزاداری آذربایجانغربی هم در مورد حسی که نسبت به این آیینها دارد، گفت: عزاداری شبانه دستههای حسینی بهانهای برای ابراز ارادت به ساحت مقدس امامحسین (ع) و شهدای کربلاست؛ شهیدانی که درس ایثار و شهادت و آزادگی را به بشریت دادند.
امیرحسین شجاعی افزود: این عزاداریهای شبانه که با حضور در معابر ادامه مییابد، برکتهای بسیار زیادی برای مردم دارد و بسیاری از عاشقان سالار شهیدان با حضور در دستههای عزاداری به آرامش میرسند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سال گذشته برای ۴۰۵ هیات در ارومیه مجوز صادر شد، اظهار کرد: حدود یک هزار و ۲۰۰ هیات در سطح استان آذربایجان غربی فعالیت دارند.
وی در خصوص اماکن عزاداری هیاتهای مذهبی یادآور شد: محوطه مدارس، ورزشگاهها و برخی مجموعههای دیگر با همکاری سازمانهای مربوطه در اختیار هیاتهایی که نیاز به مکان وسیع دارند، قرار گرفته است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: طی جلسهای که با مسوولان شهرداری ارومیه داشتیم از آنها خواستیم فرهنگسراهای شهرداری در ایام محرم براساس رسالت کاری خود و موضوعاتی که به آنها محول شده است به موضوع مکتب عاشورا بپردازند.
حجت الاسلام امامی البته تاکید کرد: دستهجات عزاداری باید دارای مجوز و همراه روحانی بوده و در ساعات عزاداری بحث حق الناس را رعایت کنند.
وی افزود: رونق بخشی به روضه های خانگی نیز از دیگر برنامه هایی است که بسترسازی مناسب برای فعالیت بهتر و بیشتر آنها در دستور کار گرفته زیرا اعتقاد ما بر این است که برپایی روضه های خانگی همواره توام با برکت بوده است.
حجت الاسلام امامی بیان اینکه شعار امسال ماه محرم، «نجات عالم با حسین است» در نظر گرفته شده، گفت: نظارتهای لازم بر هیات های عزاداری در دهه نخست ماه محرم و ایام عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) صورت خواهد گرفت.
حضور اقشار مختلف مردم در این عزاداریها از امشب همزمان با شب منتسب به حضرت علی اصغر (ع) تا شب سوم شهادت امامحسین (ع) بیشتر و بیشتر میشود که البته در شب عاشورا، این حضور بسیار پررنگ و نشان دهنده جایگاه عاشورا در قیام حسینی است.
نظر شما