به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، موضوع طرحهای ساختوساز در واحدهای مختلف دانشگاهی همیشه به دلیل تنگناهای بودجهای، مشکلی برای معاونتهای پشتیبانی و اداری مالی دانشگاههای کشور بوده است. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان متولی اصلی امر آموزش عالی مطرح است و امروز حدود ۱۴۰ دانشگاه و مراکز آموزش عالی، ۴۵ پژوهشگاه، ۳۶ پارک علم و فناوری به وزارت علوم وابسته اند.
بر اساس اطلاعات معاونت اداری، مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مترمربع بنای نیمهکاره در مجموعه آموزش عالی وجود دارد که باید تکمیل شوند. در مجموع برنامه های ۳۰ سفر استانی رییس جمهور، آموزش عالی یکی از محورهای اصلی بوده و تکمیل پروژهها مطرح شده است. بر این اساس ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژهها جذب شده و وزارت علوم اعلام کرده پروژههای عمرانی با پیشرفت بالای ۵۰ درصدی و دارای مصوبه ماده ۲۳، را کامل میکند.
طرح تقاطع غیرهمسطح دانشگاه لرستان یکی از طرحهای نیمهکارهای است که از سال ۱۳۹۷ آغاز شده و بعد از سیل ۱۳۹۸ بازبینی شده و با وجود هزینههایی که طی سالها برای آن شده هنوز کامل نشده است. این طرح در صورت کامل شدن، مسیر رسیدن به دانشگاه لرستان را تا ۱۰ کیلومتر کاهش میدهد. با وجود این، طولانیشدن طرح و بازبینی مجدد، هزینههای اجرای آن را به شدت افزایش داده است.
این دانشگاه ۳۵۰ عضو هیات علمی، ۳۵۰ کارمند و ۱۸۰ نیروی شرکتی دارد و بودجه دانشگاه در سال ۱۴۰۱، حدود ۳۰۵ میلیارد تومان بوده، بودجه سال گذشته نیز ۱۰۳ درصد تخصیص یافته است. دانشگاه لرستان حدود ۱۰ هزار دانشجو دارد که ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند، این دانشگاه ۶ دانشکده در پردیس مرکزی و در چهار شهرستان شامل شهرستانهای پلدختر، کوهدشت، نورآباد و الشتر، مرکز اقماری دارد.
محمد علیزاده معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه لرستان واقع در شهرستان خرمآباد در مورد این طرح به خبرنگار ایرنا گفت: برای این طرح دانشگاه با پیمانکاری طرف قرارداد است که از دانشگاه مبالغ زیادی طلب دارد. بعد از سفر رییس جمهور (۱۹ آذر ۱۴۰۰) ۱۸ میلیارد تومان برای تکمیل به این پروژه تخصیص یافت و دانشگاه هم حدود هشت میلیارد تومان به پیمانکار داده است؛ ولی طلب پیمانکار بیشتر از این میزان است و اعلام کرده تا وقتی طلب او کامل پرداخت نشود، کار را ادامه نمی دهد.
وی ادامه داد: نیمهکاره ماندن پروژه هم ضرر زیادی برای دانشگاه دارد و به دلیل تورم هر چقدر بیشتر طول بکشد، خسارت دانشگاه از این بابت بیشتر میشود. کل این پروژه ابتدا هشت میلیارد برآورد شده بود ولی اکنون بیشتر از ۲۰ میلیارد هزینه شده و هنوز هم پروژه نیمهکاره است.
بدهی ۲۰ میلیارد تومانی دانشگاه به اعضای هیات علمی
وی در مورد دیگر مشکلات بودجهای دانشگاه گفت: ما با مشکلات زیادی روبرو هستیم، وضعیت بودجه در تیرماه طوری بوده که نتوانستیم حقوق کارکنان شرکتی، قبض آب، برق، گاز و تلفن را پرداخت کنیم.
دانشگاه ۲۰ میلیارد تومان به اعضای هیات علمی بابت حقوق و حق تدریس بدهکار است.
معاون پشتیبانی و توسعه دانشگاه لرستان در مورد درآمدهای اختصاصی این دانشگاه توضیح داد: تنها محل درآمد اختصاصی ما از شهریه دانشجویان و امسال ۲۳ میلیارد تومان است. این میزان کمتر از ۱۰ درصد کل بودجه دانشگاه را به خود اختصاص میدهد. در حالی که ما با بازشدن دانشگاهها در مهرماه باید بودجه غذای دانشجویی و سرویسهای دانشگاه را از مرکز شهر تا محل دانشگاه در خارج از شهر تامین کنیم که برای سرویسها در دو ماه اول سال ۱۴۰۱ بیش از ۸۰۰ میلیون تومان اختصاص دادیم.
علیزاده در مورد راههای افزایش درآمد اختصاصی دانشگاه از طریق همکاری با صنایع و ارائه خدمات پژوهشی نیز گفت: درآمد ما از محل این نوع خدمات رقم بسیار کمی است و در مناطق کمتر توسعهیافته همکاری با صنایع درآمد زیادی ندارد.
وی ادامه داد: با وجود تنگناهای بودجهای ما سالانه ۶ میلیارد حق مدیریت پرداخت میکنیم، در دانشگاه لرستان ۲۲۲ پست تعریف شده که از یک میلیون تا هفت میلیون حق مدیریت به آنها تعلق میگیرد. همچنین در مجموع سالانه ۶ میلیارد تومان اضافهکار و ۱۰ میلیارد تومان حق التدریس پرداخت میکنیم.
نظر شما