به گزارش خبرنگار ایرنا ، ایجاد مرکز درمان ناباروری در بیمارستان های خاتم الانبیاء(ع) بهشهر در شرقیترین شهرستان مازندران و بیمارستان شهید بهشتی نوشهر به عنوان مرکزیترین بیمارستان در غرب استان مازندران ۲ مصوبه سفر استانی رییسجمهور در اسفند سال گذشته به این استان است که دولت برای اجرایی شدن این مصوبه ۹۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته است.
این ۲ مرکز درمان ناباروری که قرار است ارائه خدمات درمان ناباروری درسطح ۲ را انجام دهند، به عنوان مرحله نخست درمان ناباروری در این زمینه محسوب میشود .
مرکز تخصصی ناباروری که به مرکزی گفته می شود که با روش IUI (شستشو و تزریق اسپرم در داخل رحم ) IVF (لقاح خارج از رحم ) ، GIVT (گذاشتن اسپرم شستشو شده و تخمک به ثلث خارجی لوله رحم ) ، ZIFT (گذاشتن تخمک لقاح شده به ثلث خارجی لوله رحم ) TEF( انتقال جنیه به ثلث خارجی لوله رحم )میکروانجیکشن ، انجماد جنین و انجام عمل لاپاراسکوپی برای افزایش قابلیت باروری به منظور درمان بیماران اقدام میکنند.
مراکز ناباروری دارای سه سطح هستند که سطح ۲ آن برای انجام مراحلIUI است، به عنوان مرحله اول و گام نخست برای درمان ناباروری به شمار می رود که در این روش شستشو و تزریق اسپرم در داخل رحم انجام می شود .
اکنون که در ششمین ماه بعد از سفر رییسجمهور به مازندران قرار داریم تزریق اعتبار برای ایجاد مرکز درمان ناباروری در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر شکل و شمایل اجرایی به خود گرفته است و در مرحله فاز اجرا قرار دارد و رییس این بیمارستان تیر امسال از آغاز عملیات ساخت این مرکز تخصصی خبر داد .
شهرام حسین زاده اعلام کرد که عملیات ساخت این مرکز در فضایی به گستره حدود ۵۰۰ متر در محوطه این بیمارستان دولتی با پیش بینی اعتباری حدود ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان آغاز شده است .
شاید بتوان مهمترین ویژگی مصوبات سفر استانی رییس جمهور را توقف تعلل و یا تاخیر در اجرای این پروژه ها دانست، به طوریکه در پروژه مذکور شاهدیم بعد از گذشت حدود چند ماه اعتبار مورد نیاز آن تخصیص یافت و اجرای طرح آغاز شده است و به نظر می رسد با این روند فعالیت در اجرای طرح ها دیگر خبری از چشم انتظاری چندین ساله شهروندان برای بهره برداری از طرح ها را شاهد نباشیم.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نوشهر نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با بهسازی و نوسازی بخش اورژانس قدیم بیمارستان شهید بهشتی نوشهر این فضا به عنوان مکان برای راه اندازی مرکز درمان ناباروری در نظر گرفته شد.
سید رحیم سیدپور با اشاره به سابقه فعالیت این بیمارستان از سال ۱۳۱۷ افزود : این مرکز درمانی به نوعی در مرکز شهرستان های غرب مازندران واقع است و به همین دلیل ساخت مرکز درمان ناباروری به این بیمارستان اختصاص داده شد .
وی ادامه داد: با راه اندازی این مرکز که به عنوان مرکز درمان ناباروری غرب مازندران محسوب می شود خدماتدهی به متقاضیان شهرهای نور ، چالوس ، رامسر ، تنکابن ، کلاردشت و دیگر شهرهای این منطقه از طریق همین مرکز قابل انجام خواهد بود و نیاز به رفت و آمد و حضور در مرکز استان و یا مراکز درمانی استان های دیگر نیست .
مدیر شبکه بهداشت و درمان نوشهر اظهار داشت : با تخصیص اعتبارات مورد نیاز عملیات اجرایی ساخت این مرکز آغاز شده است و با این روند تخصیص اعتبار پیش بینی می شود این طرح به سرعت به بهره برداری برسد .
بهره برداری ۲ مرکز درمان ناباروری مازندران تا اواخر پاییز امسال
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به اینکه راه اندازی ۲ مرکز ناباروری در بیمارستان های خاتم الانبیاء(ع) بهشهر و شهید بهشتی نوشهر از جمله مصوبات سفر رییسجمهور به استان است ، گفت: برای این منظور اعتبار ۹۰ میلیارد ریالی پیش بینی شده است .
سید حبیب کاظمی ادامه داد : تاکنون برای اجرای این ۲ پروژه حدود ۳۰ میلیارد ریال از اعتبار فوق الذکر تخصیص یافت و با توجه به آماده بودن فضای فیزیکی ایجاد این بخش در بیمارستان خاتم الانبیاء(ع) اعتبار ۱۰ میلیارد ریالی این بیمارستان صرف انجام امور فیزیکی نهایی تاسیسات از جمله سیستم برق رسانی شده است .
وی افزود : همچنین تلاش هایی صورت گرفته است تا تجهیزات پزشکی و درمانی به این مرکز منتقل شود که با تخصیص اعتبار در نظر گرفته شده این بخش تا هفته دولت امسال ، شهریورماه به بهره برداری می رسد .
به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با توجه به اینکه در بیمارستان شهید بهشتی نوشهر فضا برای ایجاد این مرکز به صورت اختصاص وجود نداشت، از فضای یکی از بخش های این بیمارستان برای این منظور استفاده شده است .
وی گفت: با بهسازی این بخش تا سه ماه آینده این فضا در اختیار مرکز درمان ناباروری قرار میگیرد که برنامه تجهیز و آموزش نیروهای مرکز نیز در دستور کار قرار دارد .
کاظمی پیش بینی کرد که تا اواخر پاییز امسال این بخش به بهره برداری و آماده ارائه خدمات به متقاضیان خواهد بود و گفت : البته تحقق این امر نیز نیازمند تخصیص کامل اعتبار در نظر گرفته شده است.
نظر شما