سیل در بخش مرزن آباد چالوس حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان خسارت برجای گذاشت

ایرنا - نوشهر - فرماندار چالوس گفت : پس از بررسی های کارشناسی میزان خسارت نهایی ناشی از خرابی های به بار آورده از سیل اخیر در بخش مرزن آباد چالوس یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،بامداد جمعه هفتم مرداد ماه امسال براثر بارندگی رگباری و طغیانی شدن رودخانه ها سیلی در روستاهای بخش مرزن آباد چالوس جاری شد و خسارت های جبران ناپذیری به زندگی مردم و نیز زیرساخت ها از جمله راه های ارتباطی ، شبکه های برق رسانی  ،آبرسانی ، تلفن و مخابرات و ... وارد کرد و متاسفانه این حادثه ، علاوه بر انسداد جاده چالوس - کرج محدوده کندوان ،همچنین ارتباط حدود ۲۴ روستا با شهر مرزن آباد را نیز طی ۲۴ ساعت قطع کرد.

علی قاسمی روز شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان چالوس گفت که امروز اولویت  خدمات به سیل زدگان ، شکل گیری ستاد باز سازی مناطق سیل زده است و بنا به توصیه شخص استاندار ، بستر نام نویسی سیل زدگان بناهای مسکونی آسیب دیده فراهم شده است.

وی با اظهار این که در حادثه سیل هفته پیش بنای ۵۶ واحد مسکونی به طور کامل تخریب  شد و حدود ۲۶۳  واحد مسکونی از ۱۰  تا بیش از ۵۰ درصدخسارت دیده است، ادامه داد:  برای بازسازی و مرمت این بناهای مسکونی ستاد مناطق بازسازی نیز درحال شکل گیری است.

وی با اشاره به این نکته که  ساکنان روستاهای پولاد کوه و واسپول باید این روستا را ترک و به مکان پیش بینی شده در نقطه دیگری منتقل شوند ،افزود : بیشتر بناهای مسکونی اهالی این روستاها در حریم و حاشیه رودخانه ها ساخته شده بود و اکنون در حال بررسی مجوز ساخت این بناها هستیم  و به مسوولان خدمات رسان نیز توصیه شده که تمامی امتیازهای آب ، برق ، گاز و تلفن این بناهای ساخته شده در حریم رودخانه ها جمع آوری کنند.

فرماندار چالوس با اشاره به گزارش اخیر هواشناسی مازندران مبنی بر احتمال بارندگی شدید و وقوع سیل ، تاکید کرد که رودخانه های جاری منطقه به ویژه رودخانه پرآب چالوس مملو  از حجم انبوه گل و لای ، مصالح کوهی و شاخ و برگ درختان شکسته  ناشی از آورده سیل شده است ، بنابر این اگر بموقع لایروبی نشود با هر بارندگی احتمال تکرار سیل و خرابی های دوباره در این منطقه اجتناب ناپذیر است.

قاسمی با اظهار این  عملیات لایروبی این رودخانه ها در چند جبهه کاری در حال انجام است ، گفت که این روند باید با سرعت بیشتری انجام گیرد و برای تسریع  در انجام کار ، ماشین آلات مهم ماند بیل مکانیکی و لودر را افزایش دادیم .

فرماندار چالوس همچنین اجرای طرح های آبخیزداری و سیل بند در نقاط سیل خیز به ویژه در روستای نوکرس را ضروری دانست و تاکید کرد اعتبارات قابل توجهی از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری در غرب مازندران اختصاص پیدا کرده است که منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه باید براساس اولویت طرح هایی را در این نقاط بحرانی اجرا کند.

وی گفت: استاندار مازندران از زمان وقوع سیل در بخش مرزن آباد چالوس طی سه مرحله از مناطق سیل زده بخش مرزن آباد بازدید کرد.

بخش مرزن آباد چالوس با برخورداری از یک نقطه شهری و ۱۰۰ نقطه روستایی در مسیر جاده چالوس - کرج محدوده کندوان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha