۱۵ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۵۹
کد خبرنگار: 2330
کد خبر: 84846146
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

راشاتودی: بحران گندم، جهان را به سمت گرسنگی سوق می دهد

تهران- ایرنا- تارنمای راشاتودی گزارش داد: برداشت محصول گندم در روسیه در خطر است و این امر می تواند جهان را به سمت گرسنگی سوق دهد.

به گزارش روزشنبه ایرنا، این رسانه افزود: افزایش قیمت غلات و اختلال در زنجیره عرضه گندم نگرانی هایی را درباره بروز یک بحران نوظهور برانگیخته است.

دیمیتری پاتریوشف وزیر کشاورزی روسیه روز جمعه هشدار داد که وزارتخانه متبوعش پیش بینی می کند ممکن است امسال اهداف برداشت گندم کشور تامین نشود. میزان گندم برداشت شده در سراسر روسیه، امسال نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش داشته و این امر وزارت کشاورزی را وادار به بازنگری در طرح هایش برای صادرات گندم کرده است که می تواند تاثیری منفی در بازارهای جهانی این محصول داشته باشد.

کمبود محصول گندم تاکنون قیمت های آن را در سراسر جهان افزایش داده و نگرانی هایی را درباره امکان بروز بحران غذا برانگیخته است.

راشاتودی: بحران گندم، جهان را به سمت گرسنگی سوق می دهد

عامل اصلی افزایش قیمت گندم چیست؟

براساس این گزارش، عوامل چندی دست به دست هم داده اند تا بر عرضه گندم در بازارهای جهانی تاثیر بگذارند و از این رو نگرانی هایی را درباره امنیت غذا برانگیخته اند. این موارد شامل همه گیری کووید-۱۹، بحران اوکراین و تحریم های متعاقب آن علیه روسیه وعوامل محیطی همچون موج بی سابقه گرما در اروپا و خشکسالی می شود که فصل برداشت این محصول حیاتی را در سال جاری تهدید می کند.

این مشکل چگونه آغاز شد؟

نگرانی ها درباره امنیت جهانی غذا ابتدا در سال ۲۰۲۰ در جریان همه گیری کرونا بروز کرد. بحران سلامت، هم به طور مستقیم و هم از طریق اقدامات دولت ها تاثیر مخربی بر اقتصاد جهانی داشته است چرا که دولت ها تلاش کردند روند گسترش ویروس را کاهش دهند و این امر تاثیراتی بر اقتصاد کشورها داشت. بیماری کرونا و تلاش ها برای مهار آن هنوز هم اختلال هایی را در عرضه کالاها و محصولات کشاورزی ایجاد می کند.

راشاتودی: بحران گندم، جهان را به سمت گرسنگی سوق می دهد

تحولات اوکراین چه تأثیری دارند؟

درگیری در اوکراین و تحریم‌های متعاقب آن علیه روسیه، صادرات محصولات کشاورزی دو کشور را محدود کرد، بنابراین به طور قابل توجهی افزایش جهانی قیمت غلات را که در بحبوحه همه‌گیری آغاز شده بود، تشدید کرد. روسیه و اوکراین هر دو تامین کنندگان عمده غلات به بازار جهانی هستند.

تاثیر تحریم های ضد روسیه چه بوده است؟

پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشتیرانان اصلی از استفاده از  بنادر دریای سیاه در دو کشوری که قطب صادرات غلات هستند اجتناب کردند. مشکل دو جانبه است: یکی خود درگیری و دیگری نگرانی صاحبان کشتی های بین‌المللی از مواجه شدن با تحریم‌های ثانویه به دلیل خرید غلات روسیه.

وضعیت در بنادر اوکراین چگونه است؟

محموله‌های غلات اوکراینی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند زیرا بنادر باقی‌مانده این کشور در «اودسا« و «چرنوگورسک »  در بحبوحه درگیری‌های جاری با ممانعت از خروج محموله‌ها مواجه بوده است.

راشاتودی: بحران گندم، جهان را به سمت گرسنگی سوق می دهد

با این حال، مذاکرات بین روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد منجر به توافقی شد که امکان از سرگیری ارسال محموله ها را ایجاد کرد. اولین کشتی حامل غلات اوکراینی روز دوشنبه هفته گذشته یک بندر در دریای سیاه را ترک کرد. روز جمعه نیز سه کشتی دیگر حامل گندم و غلات این بندر را ترک کردند.

افزایش قیمت ها چه تاثیری بر عرضه داشته است؟

صادرکنندگان عمده محصولات کشاورزی مانند هند و قزاقستان در واکنش به افزایش قیمت غلات، مجبور شده اند صادرات غلات را به طور کامل متوقف کنند تا قیمت ها در داخل را تحت کنترل در آوردند. در نتیجه، بسیاری از کشورهای واردکننده غلات با افزایش قیمت مواد غذایی و کمبود مواجه هستند.

بیشترین تاثیر افزایش قیمت ها بر کدام کشورها بوده است؟

بیشترین تاثیر افزایش قیمت مواد غذایی در سریلانکا احساس شده است. این کشور جزیره ای چندین ماه است که در وضعیت ناآرامی به سر می برد و  مواد غذایی و سوخت با کمبود عرضه و قیمت ها به شدت با افزایش مواجه بوده است.

راشاتودی: بحران گندم، جهان را به سمت گرسنگی سوق می دهد

تنش ها در این کشور در ماه ژوئیه زمانی تشدید شد که هزاران معترض به اقامتگاه رئیس جمهور یورش بردند و او را مجبور به فرار کردند. کشورهای آفریقایی و سایر کشورهای فقیرتر نیز با مشکلی بحرانی روبرو هستند زیرا برای تغذیه جمعیت خود به واردات غلات متکی هستند.

افزایش قیمت های غذا چه تاثیری بر کشورهای ثروتمند داشته است؟

کشورهای توسعه یافته مشکلات خاص خود را دارند. افزایش قیمت های غذا عامل اصلی تورم و افزایش هزینه معاش در این کشورها بوده و این امر تاکنون باعث رکود اقتصادی چشمگیر در غرب شده است. هر چند دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا این موضوع را تکذیب می کند اما اقتصاد آمریکا به ویژه با توجه به دو دوره رشد منفی تولید ناخالص داخلی در این کشور به صورت رسمی وارد رکود شده است.

پیش بینی های جدید نشان می دهد که انگلیس و اتحادیه اروپا نیز با خطر رکود مواجه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha