به گزارش خبرنگار ایرنا، شب عاشورا در قم با هیچ شب دیگری قابلمقایسه نیست؛ امشب شبی است که جان عاشقان در سوزوگداز است و قلب نگران آنها آرام و قرار ندارد؛ خیابانها و کوچههای شهر مملو از عزاداران است، پیر و جوان، زن و کودک از هر سن و سالی در غم حضرت ثارالله به سر و سینه میزنند و اشک ماتم میریزند و خداوند متعال درخواست میکنند که مرگ و زندگی آنها را در همان مسیری قرار دهد که امام حسین(ع) آن را پیمود.
همه جای قم این شب ها ماتمزده است از محافل و تکیههای عزاداری در روستاهای استان گرفته تا دستهجات و هیاتهای سوگواری ملیتهای مختلف ساکن قم؛ اما نقطه تلاقی و اتصال همه این محافل بارگاه ملکوتی کریمه اهلبیت(س) است. هرچه که نزدیک حرم مطهر میشویم بر ازدیاد و تراکم عزاداران افزوده میشود، سوگواران حسینی آمدهاند تا هم تسلی خاطری بر کریمه اهلبیت(س) باشند و همعهد و میثاق خود را آرمان عدالت، آزادگی و مبارزه با ظلم سید و الشهدا(ع) را از کنار مضجع نورانی کریمه اهلبیت تجدید کنند.
باگذشت ۱۴ قرن از آن غروب غمگین عاشورا؛ امروز مکتب امام حسین(ع) بیش از همیشه جریان ساز است و نهضت فکری و معرفتی آن جانهای آزاده و خسته از ظلم و انحصارطلبی را به خود فرامیخواند.
و چه دلنشین گفته آن شاعر دلسوخته که "دشمنت کشت ولی نور تو خاموش نشد/آری آن جلوه که فانی نشود نور خداست"، و این است که امروز در بیش از دو هزار مسجد و حسینیه و هزار و ۵۰۰ هیات مذهبی قم ذکر یاد و ارزشهای عاشورا میشود و هرسال نیز بر شور و شعور این مجالس افزوده میشود.
یکی از سنتهای ماندگار شب عاشورا، مراسم احیای این شب عزیز است و گروههای زیادی از مردم خود را به مسجد مقدس جمکران و سایر مراکز مذهبی رساندند تا از فیض این آیین ملکوتی محروم نمانند.
نظر شما