به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، این موج در حالی رخ نشان داد که همه تصور داشتیم کرونا آندمیک یا بومی شده و دیگر باید به نوعی به زندگی کردن با کرونا عادت کنیم اما چنان همه را غافلگیر کرد و دوباره با موج هفتم آمد که چارهای جز تزریق واکسن برای نجات از این ویروس را نداریم.
در حالی که همه به نوعی ماسک زدن و رعایت شیوهنامههای بهداشتی را به کمترین حد رساندیم موج هفتم همه را غافلگیر کرد و متوجه شدیم که دیگر عادت کردن به زندگی با کرونا نباید خیلی عادی شود و باید دوباره ماسک بزنیم، اگر واکسیناسیون خود را تکمیل نکردهایم باید به سمت تزریق واکسن به ویژه دز یادآور یا بوستر برویم.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روند رعایت دستورالعملهای بهداشتی در کشور ۳۵ درصد و میانگین استفاده از ماسک در شاغلان و خدمت گیرندگان به تفکیک اماکن عمومی استانهای کشور به ۲۵.۲۵ درصد رسیده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به مدارس با ۷۷.۴۴ درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به مراکز تفریحی با ۱۶.۴۶ درصد است.
آمار تزریق واکسیناسیون کافی نیست
محسن زهرایی رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: باید آمار واکسیناسیون روزانه کرونا در کشور افزایش یابد چون آمار پایین تزریق واکسن، شرایط را در کشور بدتر میکند. اگر آمار واکسیناسیون در کشور روند صعودی نداشته باشد باید منتظر باشیم این موج بخش زیادی از جامعه را درگیر کند.
وی ادامه داد: در حال حاضر کل تزریق واکسن کرونا در کشور به ۱۰۰ هزار تزریق در روز نمیرسد و دز سوم به سختی به ۱۰۰ هزار دز رسیده است. این آمار واکسیناسیون کرونا در کشور کافی نیست و با این تعداد کم از موج عقب هستیم و باید آمار تزریق واکسن کرونا را به ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار دز در روز برسانیم.
زهرایی اظهارداشت: در موج هفتم کرونا هم آمار ابتلا روند افزایشی دارد و اکنون مهمترین هدف ما کنترل آمار مرگ و میر این نوع ویروس کروناست. با انجام واکسیناسیون گسترده در کشور، سویه امیکرون در پیک ششم عملا آمار بالایی از ابتلا به این سویه را شاهد بودیم اما مرگ و میر آن خوشبختانه بالا نبود.
تزریق دز یادآور واکسن کرونا ضروری است
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز درباره وضعیت کرونا گفت: سرعت انتشار موج جدید کرونا ۱۸ برابر بیشتر از کرونای اولیه است، علت شیوع کرونا در موج هفتم، اومیکرون نوع BA۵ است، اگر کسی به این سویه مبتلا شود به سرعت میتواند دیگران را مبتلا کند که ماسک میتواند از شیوع آن جلوگیری کند، بنابراین افراد ۶ ماه پس از آخرین واکسیناسیون، باید دُز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.
وی ادامه داد: مردم در وسایل نقلیه حتما از ماسک استفاده کنند تا از این مرحله هم عبور کنیم. به دانش آموزان و دانشجویان حتما توصیه میکنیم دُز یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس آمارهای موجود ۹۶ درصد مردم یک دُز، ۸۶ درصد ۲ دز و در مجموع ۷۶ درصدجمعیت کشور علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند درحالی که این آمار در کشور آمریکا حدود ۶۰ درصد است.
اقبال پایین مردم به دز بوستر
موید علویان رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران نیز اظهار داشت: سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون کرونا در کشور با استفاده از امکانات نهادها و سازمان ها بسیار ضروری است زیرا زودتر از تصور وارد پیک هفتم کرونا شدیم.
تصور عمومی این است که کرونا تمام شده و عدم استقبال عمومی از تزریق دزهای یادآور باعث شد که زودتر از تصور، کشور وارد پیک هفتم بیماری شود
علویان تصریح کرد: تصور عمومی این است که کرونا تمام شده و کاهش محدودیت ها و نیز عدم استقبال عمومی از تزریق دزهای یادآور باعث شد که حالا و زودتر از تصور کشور وارد پیک هفتم بیماری شود.اکنون دوباره در شرایط خطرناکی قرار گرفته ایم اما متاسفانه اقبال عمومی به تزریق دز بوستر پایین است و از سوی دیگر هم به نظر نمی رسد که وزارت بهداشت بتواند به تنهایی این کار عظیم را به سرانجام برساند.
به گفته وی، باید مثل سال گذشته با بسیج رسانه ای و تولید محتوای اقناعی مناسب افکار عمومی را به رعایت پروتکل های بهداشتی ترغیب کرد و نیز تمامی دستگاه های اجرایی کشور از جمله بسیج را در کنار وزارت بهداشت قرار داد تا با استفاده از ظرفیت های پایگاه های بسیج کشور و نیز ظرفیت های نهادی مثل هلال احمر جمهوری اسلامی ایران روند واکسیناسیون عمومی در کشور به سرعتی چندبرابر سرعت فعلی برسد و شاهد کاهش آمار بستری و مرگ و میر ناشی از این بیماری باشیم.
تزریق دز یادآور واکسن کرونا برای کاهش شدت بیماری
محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: دز یادآور واکسن کرونا هم شدت بیماری و هم میزان مرگ و میر را به طرز قابل توجهی کاهش میدهد به همین منظور توصیه ما به عموم افراد جامعه به ویژه به همکاران حوزه سلامت این است که حتما در خصوص تزریق دز یادآور واکسن کرونا اقدام کنند.
وی تاکید کرد: باید همه آحاد جامعه و کادر درمان نسبت به تزریق دزهای یادآور واکسن کرونا اقدام کنند؛ برای کاهش شدت بیماری و همچنین کاهش میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا باید نسبت به تزریق دزهای یادآور سوم و چهارم هر چه سریع تر اقدام کرد.
همراهی والدین برای عبور از پیک هفتم کرونا
کوروش اعتماد مدیر کل بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: والدین کودکان ۵ تا ۱۲ سال با انجام واکسیناسیون فرزندانشان در عبور از پیک هفتم کرونا همراهی کنند زیرا پوشش واکسن کرونای کودکان نسبت به سایر گروههای سنی کمتر است و انتظار میرود والدین مشارکت جدیتری در واکسیناسیون کودکان خود داشته باشند.
وی افزود: در زمان حاضر آمار فوتیهای کرونا به بیش از ۶۰ مورد و مبتلایان به این بیماری به بیش از هشت هزار مورد در روز رسیده که این آمار نشاندهنده پیک هفتم و اوجگیری شیوع کرونا است بنابراین آحاد جامعه در رعایت دستورالعمل های بهداشتی و توجه به تزریق واکسن به عنوان اصل پیشگیری از شیوع کرونا، اهتمام ویژه داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه فردی که تاکنون واکسن کووید-۱۹ تزریق نکرده است، بیشترین خطر ابتلا را دارد، تصریح کرد: این افراد باید در اسرع وقت به مراکز واکسیناسیون مراجعه و واکسن نوبت اول و سپس یک ماه بعد نوبت دوم را دریافت کنند.
مدیرکل بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: احتمال ابتلا و تشدید علائم کرونا در افرادی که به بیماریهای زمینهای از جمله بیماری دیابت، سرطان و فشار خون هستند، افزایش مییابد.
ابتلای ۱۸ فرد سالم با برخورد با فرد مبتلا
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت ایرنا اظهار داشت: اکنون به دلیل آغاز موج جدیدی از سویه امیکرون، وضعیت کرونا در جامعه ایران، چندان مطلوب نیست و شاید در چنین شرایطی افزایش واکسیناسیون بتواند چارهساز حل این مشکل باشد.
وی گفت: سویهای که اکنون در جامعه ایران به عنوان زیرسویه امیکرون میچرخد، امیکرون از نوع BA۵ است که گریز از ایمنی و سرعت گردش بسیار بالایی دارد به گونهای که یک فرد مبتلا میتواند به طور طبیعی ۱۸ نفر سالم را به این ویروس مبتلا کند.
ناجی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد افرادی که به این ویروس مبتلا میشوند هیچ علامتی از این بیماری ندارند، اظهار داشت: با توجه به سرعت انتقال و انتشار بالای این ویروس جدید و اینکه نمیتوان جلوی عفونت را گرفت، پس لازم است که موضوع تزریق واکسن و انجام واکسیناسیون سراسری به ویژه تزریق دز سوم «بوستر» جدی گرفته شود.
یک فرد مبتلا میتواند به طور طبیعی ۱۸ نفر سالم را به این ویروس مبتلا کند
وی خاطرنشان کرد: تزریق واکسن دز سوم در این موج جدید بسیار دارای اهمیت است و واکسینه شدن افراد در برابر کرونا، بالای ۷۰ درصد از بیماری شدید و انتقال افراد مبتلا به دلیل شدت درگیری به بخشهای مراقبت ویژه و حتی مرگ جلوگیری میکند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: کسانی که واکسن نزدند ۱۰ برابر از کسانی که واکسن زدند در معرض ابتلا به بیماری شدید هستند.
تاثیر ۷۰ درصدی واکسن بر کرونا
ناجی تاکید کرد: کسانی که اوایل اوج امیکرون که پایان بهمن ماه و اسفند سال گذشته بود اگر نوع BA۱ و BA۲ را مبتلا شده باشند، درصد زیادی میتوانند عفونت مجدد بگیرند اما کسانی که واکسن زده باشند این خطر سه برابر است و کسانی که واکسن نزدهاند هشت برابر امکان ابتلای شدید دارند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: افرادی که تاکنون نسبت به تزریق واکسن کرونا در دزهای اول و دوم اقدام نکردهاند، ۱۰ برابر امکان ابتلای آنان به بیماری شدید و حتی مرگ بیشتر است زیرا واکسنها ۷۰ درصد میتوانند در این زمینه اثرگذار باشند و جلوی بیماری شدید و مرگ را بگیرند پس معتقدیم که افرادی که تاکنون هیچ دز ویروسی را تزریق نکردهاند، باید به این مساله توجه داشته باشند تا گردش ویروس کاهش یابد.
افرادی که به کووید۱۹ مبتلا میشوند قسمتی از سیستم ایمنی بدن آنها تخریب و ضعیف خواهد شد
ناجی با بیان اینکه برای اینکه نگذاریم افراد زیرسویه کرونا در نوع BA۵ را بگیرند خیلی ساده نیست، خاطرنشان کرد: عوارضی که پس از ابتلا به این ویروس باقی میماند شدید خواهد بود و باید تمام جوانب به خوبی دیده شود تا به این ویروس مبتلا نشویم و باعث گردش ویروس در جامعه هم نباشیم.
وی ادامه داد: براساس مطالعات جدید، افرادی که به کووید۱۹ مبتلا میشوند قسمتی از سیستم ایمنی بدن آنها تخریب و ضعیف خواهد شد و همه اینها در کنار عوارض و خطر مرگ و میر و ضایعاتی که وارد میکند همه نشاندهنده این است که هرچند کم باید جلوی گردش ویروس را بگیریم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: عملکرد ما در مقابله با این ویروس باید به گونهای باشد که سرعت و اوج پیک را بتوانیم بشکنیم تا به حدی باشد برای مردم قابل تحمل باشد.
وی تصریح کرد: کرونا هر روز شرایط جدیدی را ایجاد میکند پس مراقب باشیم که به این ویروس مبتلا نشویم و نگذاریم ما ناقل این بیماری به دیگران باشیم.
همه این موضوعات نشان میدهد که اکنون که موج هفتم کرونا در کشور را شاهد هستیم بهترین راهکار رعایت شیوهنامههای بهداشتی ، استفاده از ماسک و تزریق واکسن کرونا است زیرا افراد واکسن نزده به عنوان افراد پرخطر برای ابتلا به این ویروس هستند و ممکن است افراد دارای بیماریهای زمینهای و دارای سیستم ایمنی ضعیف را هم به این ویروس مبتلا کنند.
به دلیل وجود چنین مشکلاتی بهتر است افرادی که تاکنون هیچ اقدامی برای تزریق واکسن نداشتهاند برای پیشگیری از ابتلای به نوع شدید این ویروس نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند زیرا اکنون بیش از ۱۴ میلیون نفر حتی یک دز واکسن خود را نزدهاند و در این میان حدود هشت میلیون نفر دز دوم را نزده و بیش از ۲۲ میلیون نفر هیچ اقدامی برای تزریق واکسن نکردهاند.
نظر شما