به گزارش خبرنگار ایرنا، سیدمحمدرضا سیدالنگی عصر سهشنبه در سومین جلسه کارگروه شهر تاریخی استرآباد (گرگان) اظهارداشت: دستگاههای عضو این کارگروه برآورد ریالی برنامههای اولویتدار اجرایی، نیازها، اقدامات و برنامهریزیهای آتی خود در راستای خدماترسانی بهتر در محدوده شهر تاریخی استرآباد را به دبیرخانه کارگروه اعلام کنند.
وی یادآور شد: این کارگروه، مصوبه شورای برنامهریزی استان را اخذ کرده و با ریاست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان و دبیری ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان باهدف تعامل دستگاههای اجرایی مرتبط برای احیا و مرمت شهر تاریخی استرآباد (گرگان) تشکیل میشود.
سیدالنگی با اشاره به این که در سالهای گذشته با احیا گذر محله سرچشمه شهر تاریخی استرآباد اتفاقات مثبتی را در حوزههای میراث فرهنگی و گردشگری در این محدوده شاهد بودیم، تاکید کرد: برای تداوم این روند شهرداری گرگان بر اساس مطالعات صورت گرفته، اولویت بعدی را برای احیا و بهسازیگذری در محدوده مرکزی شهر تاریخی مشخص کند تا با تجمیع اقدامات دستگاههای اجرایی و خدماترسان در گذرهای تاریخی اولویتدار، روند احیا و مرمت شهر تاریخی تسریع شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان تصریح کرد: با توجه به بافت و شکل معماری محدوده مرکزی شهر تاریخی استرآباد و وجود کوچههای باریک دسترسی خودروهای آتشنشانی در هنگام حادثه، دشوار و در مکانهایی غیرممکن است، ازاینرو نصب شیرهای آتشنشانی در گذرهای تاریخی امری ضروری است و باید آتشنشانی گرگان نصب این شیرها را با همکاری شرکت آب و فاضلاب پیگیری کند.
وی در ادامه گفت: دستگاههای اجرایی و خدمات رسان عضو کارگروه شهر تاریخی استرآباد (گرگان) باهدف برنامهریزی منسجم و همافزایی و تعامل بیشتر گزارشی از اقدامات و اعتبارات در نظر گرفته در محدوده بافت تاریخی گرگان را در جلسه آتی کارگروه ارائه کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان اظهار امیدواری کرد با پیگیری و تعامل ارگانهای مختلف ذیل کارگروه شهر تاریخی استرآباد (گرگان) شاهد تسریع در امور احیا و مرمت این شهر تاریخی باشیم و این بافت جایگاه خود را به عنوان نخستین بافت تاریخی ثبت شده کشور به دست آورد.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان نیز در این جلسه گفت: کارگروه استانی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) با مصوبه شورای عالی برنامهریزی استان به عنوان بالاترین شورای تصمیمگیری استانی شکل گرفت و در این کارگروه هماهنگی دستگاههای اجرایی مرتبط در امور مرمت و احیا بافت تاریخی گرگان اجرایی خواهد شد.
رحمان فرمانی خاطرنشان کرد: جلسات کارگروه استانی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) به صورت مستمر و پیوسته با دستور کار مشخص تشکیل خواهد شد تا با همافزایی ارگانهای عضو این کارگروه مشکلات این بافت تاریخی به کمترین حد ممکن برسد و رضایت ساکنان و مالکان و همچنین مسافران و گردشگران را شاهد باشیم.
سرپرست ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان یادآور شد: در جلسه اخیر کمیسیون ماده پنج قانون تاسیس شورای عالی شهرسازی و معماری استان کلیات طرح حفاظت و ساماندهی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) و ضوابط اختصاصی آن به تصویب رسید که با توجه به اهمیت این اثر تاریخی ارزشمند، خبر خوبی برای حوزه میراث فرهنگی شهر گرگان است.
وی با اشاره به این که شهر تاریخی استرآباد در سال ۱۳۱۰ به عنوان اولین بافت تاریخی و چهل و یکمین اثر تاریخی کشور به ثبت ملی رسید که نشان از اهمیت و پویایی این اثر تاریخی است، تصریح کرد: پویایی و جریان داشتن زندگی از نقاط قوت و متمایزکننده شهر تاریخی استرآباد (گرگان) نسبت به سایر بافتهای تاریخی سطح کشور است.
رحمانی تاکید کرد: یکی از مهمترین موضوعات برای حفظ شهر تاریخی استرآباد و تداوم پویایی و جریان زندگی در آن، حفظ و مرمت بناهای مسکونی در محدوده این اثر تاریخی ارزشمند است که باید در راستای ترغیب و تشویق ساکنان و مالکان بناهای مسکونی در این محدوده، تسهیلات حمایتی را با همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط نظیر راه و شهرسازی برای مرمت و احیا بناهای مسکونی در نظر گرفت.
وی در ادامه گفت: در این جلسه از کارگروه شهر تاریخی استرآباد با نیازسنجی صورت گرفته نیازمندیهای پیشنهادی پایگاه ملی شهر تاریخی استرآباد (گرگان) برای اعلام نظر به دستگاههای اجرایی و خدماترسان عضو کارگروه اعلام شد.
در این جلسه مصوبات جلسه گذشته کارگروه مورد یررسی و پیگیری قرار گرفت و دو دستور کار شامل استعلام ضوابط در محدوده مصوب شهر تاریخی استرآباد و بناهای در معرض خطر اوقافی-تاریخی نیز بررسی شد.
در ادامه این جلسه نیز مدیران و نمایندگان دستگاههای اجرایی عضو کارگروه به بیان مسائل و موضوعات مربوط به شهر تاریخی استرآباد (گرگان) پرداختند.
نظر شما