۱۹ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰:۲۶
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84849803
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۲ درصد آب شرب خراسان شمالی از سدها تامین می‌شود

۱۹ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰:۲۶
کد خبر: 84849803
۲۲ درصد آب شرب خراسان شمالی از سدها تامین می‌شود

بجنورد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: هم اینک ۲۲ درصد آب شرب مورد نیاز سه شهر این استان از سه سد تامین می‌شود که به نوعی نیازمند آب پایدار هستیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نعیمی در نشستی خبری اظهار داشت: منابع آبی سدها برای آب شرب پایدار نیستند، چرا که در سال های اخیر با کاهش بارندگی ها و ورودی به سدها مواجه شده ایم که این مشکل بیشتر در تابستان خود را نشان می دهد.

وی افزود: آب شرب سه شهر بجنورد، شیروان و اسفراین از سدها تامین می شود که علاوه بر کاهش منابع آبی در فصل تابستان طعم  آب سد شیرین دره نیز در فصل تابستان بعضا باعث نارضایتی شهروندان خواهد شد.

نعیمی افزود: هم اینک ۷۸ درصد آب شرب سایر مشترکان این استان نیز از منابع آبی زیر زمینی شامل چاه ها و قنات ها تامین خواهد شد که به نسبت پایدار است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در تابستان امسال سد شیروان آبی نداشت که از مدار خارج شد و هم اینک برای جبران این کمبود چندین چاه برای تامین آب شرب شهروندان حفر شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در سال جاری آبرسانی به ۱۰۷ روستا در این استان خواهیم داشت که با احتساب روستاهای همجوار آن در مجموع به ۱۴۵ روستا آبرسانی خواهیم کرد که در این خصوص ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

نعیمی افزود: آبرسانی به این تعداد روستا در سال جاری طبق قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه هم اینک ۲۳۸ روستای خراسان شمالی با تنش آبی مواجه است گفت: تلاش می شود تا رفع تنش شوند که در این خصوص اقدامات موثری در سال جاری انجام خواهیم داد.

نعیمی با  بیان اینکه سالانه ۸۳ میلیون و ۵۰۰ مترمکعب آب وارد شبکه آبرسانی استان می‌شود، گفت: برآورد شده که تاپایان سال ۱۴۰۴ در مجموع ۱۸ میلیون مترمکعب آب از محل سد شیرین دره تامین شود؛ در عین حال جایگزین آن هم استحصال آب از چاه‌ها در نظر گرفته شده است.

وی به آب مصرفی پتروشیمی از آب چاه ها نیز اشاره ای کرد و اظهار داشت: نیاز پتروشیمی به آب خاکستری پنج میلیون مترمکعب است که هم اینک این شرکت تلاش می کند تا از این منبع آب استفاده کند چرا که آب چاه ها باید برای شرب هم استانی ها در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در سال گذشته مشکل آب ۵۰ روستای این استان که با کمبود آب مواجه بودند، برطرف شد اما به دلیل خشکسالی برخی روستاهای دیگر به این وضعیت دچار شدند.

نعیمی همچنین یکی از معضلات شبکه آبرسانی را دو هزار و ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال آب فرسوده دانست و گفت: برای اصلاح هر کیلومتر نیاز به یک میلیارد تومان اعتبار است و اصلاح تمام شبکه فرسوده انتقال آب استان به دو هزار و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

وی اظهار داشت: هم اینک ۳۲ درصد از مجموع هفت هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه انتقال آب استان فرسوده است و سالانه سعی می‌شود با توجه به اعتبارات اصلاحات انجام شود.

نعیمی بر کمک و مشارکت خیران در زمینه های مختلف به ویژه آبرسانی به روستاها تاکید کرد و افزود: هم اینک خیران تعهد داده اند که برای آبرسانی به ۳۵ روستا در این استان مشارکت کنند که باید از این ظرفیت برای رفع چالش مشکلات کم آبی در روستاها بهره مند شویم.

وی با بیان اینکه برای رفع تنش آبی از ظرفیت نیکوکاران و خیران نیز استفاده می کنیم، گفت: از ظرفیت خیران برای آبرسانی به ۳۵ روستا استفاده می شود که علاوه بر این تعداد در حال انعقاد برای استفاده از ظرفیت خیران در ۱۱۴ روستا نیز هستیم.

 تقریبا ۹۶درصد روستاها و تمام شهرهای استان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند.

شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.  

این استان شمالشرق ایران دارای ۸۶۳ هزار نفر  جمعیت است که ۴۴درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha