به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز؛ کرملین در بیانیه خود افزود که سران ۲ کشور در باره عرضه احتمالی مواد غذایی، کود شیمیایی و سوخت از روسیه به مالی سخن گفته و گویتا از حمایت مسکو سپاسگزاری کرده است.
شورای نظامی مالی به ریاست گویتا که ۲ سال پیش با کودتا در باماکو به قدرت رسید، از آن هنگام تاکنون بارها با کشورهای همسایه و غربی بر سر تاخیر در برگزاری انتخابات، متهم شدن نیروهای ارتش به نقض حقوق بشر و استفاده از نیروهای روس در نبرد با شورشیان القاعده و داعش، درگیر شده است.
از زمانی که روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیروهای خود را به اوکراین اعزام کرد و آن را «عملیات نظامی ویژه» خواند، کشورهای غربی تحریمهای بیسابقهای را علیه سامانه های مالی و شرکتهای روسیه اعمال کردهاند. اما «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه تاکید کرد «روسیه در برابر فشار بیسابقه مقاومت کرده است» و تحریمها نتیجه معکوس بر آمریکا و متحدان اروپایی آن داشته، رشد تورم را تسریع کرده و همچنین استانداردهای زندگی را پایین آورده است.
به نوشته روزنامه ال پائیس، رژیم تحریمها علیه روسیه که اکنون در دور هفتم خود قرار دارد، شک و تردیدهایی را برانگیخته است و رفته رفته اظهارنظرها در مورد اثربخشی آنها به گوش میرسد.
شبکه بلومبرگ روز جمعه نوشت: کارزار تحت رهبری آمریکا برای منزوی ساختن روسیه و چین از طریق تحریمهای شدید شکست خورده است.
با این حال «جوسپ بورل» نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعی شد تحریمهای غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین، «آثار بزرگی» در بخشهای راهبردی مانند حوزه دفاعی، صنایع نفت، خودروسازی و خطوط هوایی برای روسیه به همراه دارد و بهای گسست روسیه از نظم بینالمللی بسیار بالا خواهد بود.
اما بر خلاف سخنان بورل طی ماههای اخیر در ایتالیا یک دولت حامی تحریمها سقوط کرده است، در مجارستان، «ویکتور اوربان» رئیسجمهوری از سالها قبل روابط نزدیکی با کرملین برقرار کرده است.
اقدامات فوق العاده اتخاذ شده در گرماگرم آغاز جنگ، مانند تامین مالی اروپا برای ارسال سلاح به اوکراین باعث نگرانی در برخی از پایتختهای اروپایی شده زیرا مبلغ آن از ۵۰۰ میلیون یورو به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون یورو رسیده و افزایش پنج برابری را نشان میدهد.
نظر شما