۲۱ مرداد ۱۴۰۱، ۸:۲۶
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84850359
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هشت هزار و ۳۱۵ تن انواع کود شیمیایی بین کشاورزان فامنین توزیع شد

همدان-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: در سال زراعی جاری هشت هزار و ۳۱۵ تن انواع کود شیمیایی یارانه دار بین کشاورزان این شهرستان توزیع شد.

منصور خزایی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تغذیه گیاهی نقش مهم و بسزایی در دستیابی به عملکرد مطلوب محصولات خواهد داشت که با حمایت وزارت جهاد کشاورزی بخشی از نیاز کودی محصولات با توزیع کودهای یارانه دار تامین می شود. 

وی خاطرنشان کرد: از این میزان کود هفت هزار و ۷۵ تن انواع کود ازته، ۸۷۵ تن انواع کود فسفاته و ۳۰۰ تن انواع کود پتاسه برای کشت های زراعی و ۳۵ تن کود اوره، ۱۵ تن کود فسفاته و ۱۵ تن کود پتاسه برای محصولات باغی تخصیص یافت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با اشاره به اینکه با کمبود کود مواجه نشده ایم تصریح کرد: توزیع کودهای یارانه دار از ابتدای مهرماه سال گذشته به صورت الکترونیکی و در چند مرحله تخصیص و از طریق سامانه پایش کود و با صدور حواله الکترونیکی توسط پنج نفر از کارشناسان این مدیریت به عنوان کاربران سامانه توزیع شد. 

خزایی اظهار داشت: سطح اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای شهرستان فامنین در سال زراعی جاری ۲۲ هزار و ۴۰۰ هکتار بوده است که ۸۰۰ تن کود اوره و ۲۰۰ تن کود فسفاته از سهمیه تخصیص یافته به شهرستان بین کشاورزان طرف قرارداد در طرح جهش تولید توزیع شد.

وی افزود: سهمیه کود شهرستان از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، سازمان تعاون روستایی و اتحادیه تعاونی های تولید استان متناسب با سطح کشت شهرستان و زمان مصرف برای تولید کنندگان شهرستان تامین شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بین اینکه استفاده بهینه و به موقع از کودهای کشاورزی در افزایش راندمان محصول تا درصد بالایی تاثیرگذار است گفت: کودهای تخصیصی با توجه به سطح کشت اعلام شده در سامانه صدور حواله الکترونیکی کود برای توزیع بین تولیدکنندگان بارگذاری شده است و نظارت مستمری بر مقدار و نحوه توزیع توسط کارگزاران مجاز توزیع کود های یارانه دار شهرستان وجود دارد.

خزایی تعداد کارگزاری های مجاز تولید توزیع کود در شهرستان را هفت شرکت شامل تعاونی های روستایی و یک شرکت بخش خصوصی اعلام کرد و از تولیدکنندگان شهرستان خواست که کودهای مورد نیاز خود را از مراکز مورد تایید جهاد کشاورزی تهیه کنند.

وی تصریح کرد: در هر ماه یک تا ۲ نوبت بازدید و ارزیابی عملکرد کارگزاران با هدف بررسی و رفع  مسائل و مشکلات کارگزاری ها  توسط گروههای مربوطه انجام می شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین به کشاورزان پیشنهاد داد که کوددهی را براساس آزمون خاک انجام داده و از مصرف بی رویه و بی مورد کود بپرهیزند.

خزایی با بیان اینکه بخشی از نیاز کودی از طریق انواع مواد کودی که در فروشندگی های مجاز توزیع کودهای غیر یارانه ای تامین می شود که با پایش مستمر این فروشندگی ها از عرضه کودهای قاچاق و بدون شماره ثبت جلوگیری می‌شود افزود: از ابتدای سال تاکنون سه نوبت پایش کودهای غیر یارانه ای با حضور گروه های شهرستان صورت گرفته است.

وی اظهار داشت: تعداد پنج نوع کود دارای شماره ثبت نیز با هدف بررسی کیفیت مواد کودی و تطابق اطلاعات درج شده روی بسته بندی کود با محتوای آن نمونه برداری و به سازمان جهاد کشاورزی برای اقدامات بعدی ارسال شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فامنین گفت: چند مورد تخلف نیز که مربوط به عرضه کودهای یارانه دار خارج از شبکه بوده است شناسایی و به تعزیرات حکومتی شهرستان برای برخورد قانونی معرفی شدند.

شهرستان فامنین با ۴۰ هزار نفر جمعیت یکی از شهرستان‌های ده‌گانه استان همدان است که در شمال شرق این استان واقع شده‌است.

بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیت های اقتصادی استان همدان را به خود اختصاص داده است.

استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha