زنگ خطر پیری جمعیت در استان کرمانشاه به صدا درآمده است

کرمانشاه- ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه یکی از مهمترین برنامه‌های وزارت بهداشت بحث جوانی جمعیت است، گفت: زنگ خطر پیری جمعیت به صدا درآمده و متاسفانه زاد و ولد در استان در سال‌های گذشته کاهشی بوده و به کمتر از نصف رسیده است.

دکتر «قباد محمدی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر جمعیت جوان در کشور نباشد به طور کامل پیشرفت و سلامت را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه کارهای فرهنگی خوبی نیز در این زمینه در حال انجام است، گفت: همایش جوانی جمعیت در یک ماه آینده در کرمانشاه برگزار خواهد شد.

محمدی یکی از برنامه‌های خوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رایگان کردن هزینه درمان زوج‌های نابارور عنوان کرد و افزود: این طرح در زمینه جوانی جمعیت است و از یک ماه پیش در کرمانشاه اجرا شده است.

وی با اعلام اینکه اکنون یک مرکز ناباروری در بیمارستان معتضدی کرمانشاه در حال فعالیت است، گفت: یک مرکز ناباروری دیگر در بیمارستان امام رضا (ع) اکنون در حال ساخت است که امیدواریم تا انتهای شهریور ماه افتتاح شود.

ناباروری اولیه ۱۲درصد از خانواده های کرمانشاهی را درگیر کرده است

کارشناس جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز دراین ارتباط به ایرنا گفت: براساس آخرین اطلاعات، ۵۸۹هزار و ۸۳۷ زن در سنین باروری یعنی در محدوده سنی ۱۵ تا ۴۹ ساله تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان است که از این تعداد حدود ۳۵۵هزار و ۶۴۳ نفر از این زنان، متاهل هستند که حدود ۶۰ درصد از جمعیت تحت پوشش دانشگاه را شامل می‌شود.

«سهیلا خزایی» با بیان اینکه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آبان ماه سال ۱۴۰۰ به همه دستگاه ها،ادارات، ارگان ها و سازمان ها ابلاغ شد، افزود: از تعهدات دانشگاه علوم پزشکی گسترش مراکز ناباروری در سراسرکشور است که در حال حاضر در کل کشور ۱۰۲ مرکز ناباروری آماده ارائه خدمت به زوجین نابارور ما هستند.

خزایی ناباروری را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: ناباروری اولیه به طور میانگین در کشور حدود ۱۱ درصد و در کرمانشاه حدود ۱۲ درصد است و میزان ناباروری ثانویه در کشور ۱۵ درصد و در کرمانشاه حدود ۱۶ درصد خانواده‌ها را درگیر کرده است.

این مسوول ادامه داد: در استان کرمانشاه ۲ مرکز ناباروری بیمارستان معتضدی و مرکز جهاد دانشگاهی آماده ارائه خدمت به همشهریان هستند.

خزایی در خصوص زوجین ناباروری که در سال ۱۴۰۰ به مراکز ناباروری در کل کشور، بیمارستان ها و مراکز خصوصی و دولتی مراجعه کرده اند، یادآور شد: طبق قانون بیمه موظف خواهد بود که حدود ۹۰ درصد از هزینه های زوج های نابارور را پرداخت می‌کند که این امر یکی از برنامه‌های حمایتی وزارت بهداشت با همکاری بیمه است که به خوبی در قانون به آن اشاره شده و قابلیت اجرایی دارد.

کارشناس جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ادامه داد: از سال گذشته با همکاری اداره کل بیمه سلامت این اتفاق در استان کرمانشاه رقم خورده و به تعدادی از زوجین هم در خصوص ۹۰ درصد از پرداخت هزینه هایی که از ابتدای سال ۱۴۰۰ در بحث ناباروری بوده مبالغی پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، در حالی که نرخ رشد جمعیت در کشور ۰.۷ درصد است این میزان در استان کرمانشاه به ۰.۶ درصد رسیده است.

هم اکنون ۱۰ درصد از جمعیت استان کرمانشاه پیر است که براساس پیش‌بینی‌ها تا ۲۰ سال آینده این میزان به ۳۰ درصد خواهد رسید.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha