به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، الکساندر دارچیف رئیس بخش آمریکای شمالی در وزارت خارجه روسیه جمعه شب گفت: اگر سنای آمریکا طرحهایی را برای معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم تصویب کند، این اقدام بدان معنا خواهد بود که واشنگتن از نقطه بدون بازگشت عبور کرده است.
دارچیف ادامه داد، اگر سنای آمریکا چنین لایحهای را تصویب کند، این اقدام "جدیترین آسیب به روابط دیپلماتیک دوجانبه، تا حد کاهش و حتی قطع آنها را به همراه خواهد داشت. "
وی افزود: به طرف آمریکایی هشدار داده شده است.
به گزارش ایرنا، سنای آمریکا روز چهارشنبه هفته گذشته به اتفاق آرا قطعنامهای تصویب کرد که در آن از «آنتونی بلینکن» وزیر امورخارجه خواست تا روسیه را به واسطه اقداماتش در چچن، گرجستان، سوریه و اوکراین که منجر به «کشته شدن تعداد بیشماری مردان، زنان بیگناه» شده، بهعنوان حامی تروریسم معرفی کند.
پیشتر پیشنهاد مشابهی در مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده بود و انتظار میرود «نانسی پلوسی» رئیس آن حامی قوی تصویب چنین قانونی باشد. براساس قانون آمریکا، تعیین و معرفی یک کشور به عنوان حامی تروریسم در حیطه اختیارات وزارت امورخارجه است.
اما بلینکن تاکنون نسبت به این اقدام رغبت چندانی نشان نداده است. هفتهها است که فشار بر بلینکن و وزارتخانه متبوعش برای معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم ادامه دارد. درواقع بلینکن برغم مخالفت در برابر این خواسته احساسی، مقابل تحریم متحدان واشنگتن که با روسیه داد و ستد دارند و ممکن است باقیمانده دیپلماسی میان آمریکا و روسیه را از بین ببرد، مقاومت میکند.
این درحالی است که پارلمان لتونی (سایما) پنجشنبه شب در وبسایت رسمی خود با انتشار بیانیهای، روسیه را یک کشور حامی تروریسم اعلام کرده است.
به ادعای آمریکا، کشورهای حامی تروریسم کشورهایی هستند که به طور سیستماتیک از اقدامهای تروریستی بینالمللی حمایت کرده یا با آنها سر و کار دارند. کشورهایی که در این فهرست قرار دارند مشمول تحریمهای اقتصادی و سیاسی از سوی آمریکا میشوند. در سال ۲۰۲۲ این فهرست شامل کشورهایی از جمله کوبا، کره شمالی و سوریه است.
این درحالی است که آمریکا خود از گروههای تروریستی حمایت میکند و مقامهای این کشور در گذشته به ایجاد گروههای تروریستی مانند داعش اعتراف کردهاند.
نظر شما