سرکنسول پاکستان در مشهد: تهاتر کالا راهکار توسعه تجارت بین تهران و اسلام‌آباد است

مشهد - ایرنا - سرکنسول پاکستان در مشهد گفت: راهکار مهم برای توسعه روابط تجاری بین ایران و پاکستان این است که باید تجار محصولات مورد نیاز دو کشور را به صورت تهاتر کالا مبادله کنند و برای توسعه تجارت باید روی این روش تمرکز کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سجاد محمد خان روز یکشنبه پس از برگزاری آئین گرامیداشت سالروز استقلال و تشکیل کشور پاکستان در محل کنسولگری این کشور در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: درحال حاضر ۵۰ درصد از توپ های فوتبال دنیا در منطقه سیالکوت پاکستان تولید می‌شود به عنوان مثال ایران می‌تواند نخ، پارچه، چرم و روغن و دیگر اقلام مصرفی برای تولید این محصول را به پاکستان صادر کند و در عوض ایران توپ فوتبال تولیدی را از سیالکوت به شکل تهاتر خریداری کند با این شکل از مبادله کالا، دیگر مشکل پرداخت‌های مالی و بانکی بین تجار ۲ کشور برطرف می‌شود.

وی گفت: تولید لباس با کیفیت در ایالات پاکستان انجام می‌شود و ایران می‌تواند برای واردات این محصولات، مواد اولیه و یا محصولات تولیدی خود را بصورت تبادل کالا به پاکستان صادر کند، در حوزه واردات سنگ های قیمتی مانند زمرد و یاقوت از پاکستان به ایران نیز می‌توان به این شیوه رجوع کرد.

سرکنسول پاکستان در مشهد گفت: روابط دو کشور در همه حوزه‌های تجاری و فرهنگی وجود دارد و در حال گسترش است اما این روابط در حد انتظار بین دو دولت و ملت توسعه نیافته است.

محمد خان افزود: هفت ماه قبل اتاق بازرگانی لاهور هیاتی بازرگانی را به مشهد فرستاده بود و مذاکراتی با اتاق بازرگانی خراسان رضوی، مسئولان شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی انجام دادند اما در حال حاضر تمرکز روابط اقتصادی بین دو اتاق بازرگانی کویته و زاهدان است و توسعه روابط با ایجاد بازارچه‌های مرزی در بخش تبادلات تجاری مرزی رونق گرفته است.

محمد خان افزود: برای رفع مسائل تجاری باید تجار دو کشور ابتدا یکدیگر را بپذیرند تا اعتماد بین هم ایجاد شود و از طرفی مشکلات حقوقی و قانونی در روابط اقتصادی بین دو کشور برطرف شود، اینگونه تجار ۲ کشور همسایه می توانند به راحتی میلیون ها دلار پول در دو کشور سرمایه گذاری کنند.

وی خاطر نشان کرد: محصولات ایرانی کیفیت زیادی دارند اما لازم است تولیدکنندگان و مسئولان ایرانی برای تبلیغ و معرفی محصولات ایرانی در پاکستان تلاش جدی را آغاز کنند.

این دیپلمات ارشد پاکستانی در ایران در بخش دیگری از سخنانش با ابراز بی اطلاعی از تعداد زائران پاکستانی ورودی به ایران گفت: در مرز میرجاوه دولت ایران اقامتگاهی با ظرفیت پذیرش همزمان سه هزار زائر ساخته است که این اقدام کمک زیادی به انجام سفرهای زائران امام رضا(ع) به مشهد کرده است.

نامگذاری خیابان ها در پاکستان از فردوسی تا شریعتی   

سرکنسول پاکستان در مشهد گفت: پاکستان در ۱۴ اوت ۱۹۴۷ از شبه قاره هند تحت تسلط بریتانیا استقلال پیدا کرد، در آن زمان هندوها اکثریت جامعه هند را تشکیل می‌دادند و امتیازات ویژه توسط انگلستان به این جامعه اعطا شده بود لذا مسلمانان برای بقاء خود، جمهوری اسلامی پاکستان را به رهبری قائد اعظم، محمد علی جناح تشکیل دادند.

محمد خان تاکید کرد: ایران و پاکستان هر دو جمهوری اسلامی هستند و ساختار سیاسی هر دو تحت تاثیر اصول اسلامی شکل گرفته و این ساختار از اشتراکات مهم ۲ کشور همسایه محسوب می شود.

وی به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: تا ۲۰ سال پیش زبان فارسی جایگاه بسیار ویژه در جامعه و ادبیات پاکستان داشت، به عنوان مثال بلد بودن زبان فارسی یکی از امتیازات ویژه جویندگان کار محسوب می شد و از طرف دیگر هنوز از نام مشاهیری مانند فردوسی، خیام، غزالی و حتی شریعتی برای نامگذاری خیابان ها و میادین و بلوارها در شهرهای پاکستان استفاده می شود.

این مقام کنسولی خاطر نشان کرد: سرود ملی پاکستان فارسی است و فقط در آن از یک کلمه به زبان اردو استفاده شده است، همچنین برای شاعران معروف پاکستان مهم است که زبان فارسی را بلد بوده و به این زبان شعر بگویند.

محمد خان اضافه کرد: بسیاری از شعرا و نامداران معاصر پاکستانی خویشاوندان ایرانی داشته و یا در ایران زندگی کرده اند چنانچه همسر ذوالفقار علی بوتو، نخست وزیر اسبق پاکستان اهل اصفهان بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha