به گزارش خبرنگار ایرنا جواد اشرفی روز دوشنبه در نشست بررسی و رفع مشکلات صنعت پرورش شترمرغ استان افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان مساله تشکیل اتحادیه یا تعاونی تولیدکنندگان شترمرغ را بهصورت ویژه پیگیری کند و برای تشکیل تعاونی یا اتحادیه در شهرستانها بهطور ویژه موضوع توسط نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان پیگیری شود.
وی از اداره کل دامپزشکی هم خواست تا پایان سال جاری در کمیسیون صدور مجوزها تکلیف پروانه و سایر مجوزهای تولیدکنندگان شتر مرغ فاقد پروانه را مشخص کند.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت برخی واحدهای پرورش شتر مرغ بدون پروانه اظهار داشت: بنا بر اعلام تولیدکنندگان این صنعت، اکنون ۹۴ واحد فاقد پروانه پرواری و ۱۶ واحد مولد با ظرفیت ۱۲ هزار قطعه شتر مرغ در استان فعالیت دارد.
وی تصریح کرد: اگر براساس مُر قانون بخواهیم برخورد کنیم، محصول بهداشتی برای عرضه در سطح بازار مهم است که اگر اتفاقی رخ بدهد دامپزشکی استان باید پاسخگو باشد اما وقتی دامپزشکی این خطر را به جان خریده، باید تعامل دوطرفه باشد.
اشرفی گفت: برای تامین سرمایه در گردش کشتارگاههایی که در حوزه شتر مرغ فعالیت دارند باید از محل تسهیلات رونق تولید، تبصره ۱۸ قانون بودجه یا هر محل دیگری استفاده شود تا مشکل صنعت شتر مرغ را حل کنند.
وی یادآور شد: تولیدکنندگان شتر مرغ دارای مجوز و پلاککوبی دام هیچ محدودیتی برای ارسال پرنده و جوجه حتی برای کشتار به استانهای دیگر ندارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: کشتارگاههای استان اگر توان دارند، پرنده را خریداری و کشتار کنند اما اگر قادر به پرداخت هزینهها نیستند تولیدکننده میتواند از ظرفیت خارج استان استفاده کند.
وی افزود: در دوران گذار هستیم و باید از این شرایط عبور کنیم لذا باید دست تولیدکنندگان صنعت شتر مرغ استان را بگیریم.
اشرفی بر لزوم فرهنگسازی برای مصرف گوشت شتر مرغ تاکید کرد و گفت: ما نیز به عنوان استان تولیدکننده شتر مرغ پیگیری میکنیم تا بخشی از گوشت شتر مرغ استان در سبد خرید دولت قرار بگیرد.
وی ادامه داد: وقتی ادعا میکنیم استان اول یا دوم در تولید محصولی هستیم میتوانیم این مطالبه را از وزیر جهاد کشاورزی داشته باشیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به استفاده از عواید فرآوردههای شترمرغ گفت: ظرفیتهای خوبی از جمله کارخانه چرم یا دباغی را در منطقه ویژه اقتصادی داریم که میتوان از این ظرفیت بهرهمند شویم.
وی به حلقه مفقوده اتحادیه صنعت شتر مرغ در استان اشاره کرد و گفت: اگر تولیدکنندگان این صنعت نسبت به ایجاد اتحادیه اقدام کرده و از تجربیات همدیگر استفاده کنند، خیلی از مشکلات رفع میشود.
اشرفی افزود: مجموعه استانداری و سازمان جهاد کشاورزی این آمادگی را دارند که هر گره یا مانعی حتی بهصورت موردی اعم از صدور مجوزها، تسهیلگری و همافزایی بین دستگاهها باشد همکاری کنیم تا مانعی سر راه تولیدکنندگان قرار نگیرد.
وی اظهار داشت: تلاش داریم با همکاری تولیدکنندگان شتر مرغ فضای توسعهای استان تداوم داشته باشد و برای تثبیت اشتغال میتوان از تسهیلات تبصره ۱۶ استفاده کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی گفت: برای کمک به تولیدکنندگان شتر مرغ و تثبیت اشتغال در این صنعت، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری استانداری از محل منابع در اختیار تبصره ۱۶ برای تزریق سرمایه در گردش، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات به ۵۹ واحد فعال در این حوزه اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه اساس کار دولت سیزدهم بر این است که کسی بدون پاسخ نماند افزود: هر روزنهای باشد یا هر پیشنهادی دارید، اتاق ما به روی شما باز است و برای کمک به این صنعت آمادگی لازم را داریم.
نظر شما