به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در هشتاد و ششمین جلسه شورا در خصوص لایحه شهردار تهران در خصوص دستورالعمل اجرایی بانک زمین منطقه ۲۲ با بیان اینکه پیش بینی شده که برگ زرینی در مدیریت شهری ثبت شود، گفت: تمامی زمین هایی که از این لایحه می تواند شناسایی، ثبت و ضبط شود تا ابد قابل رصد است و می تواند به عنوان سرانه، هدف گذاری شده و مورد استفاده قرار بگیرد.
مهدی عباسی ضمن تقدیر از شهرداری برای تکمیل این پرونده، افزود: خوشبختانه شهرداری پیش نویس را ارائه کرد و وقت زیادی برای آن صرف شده تا ملاک عمل برای تمام مناطق شهر تهران قرار بگیرد و شناسایی و صیانت از اموال عمومی در دستور کار این لایحه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در این لایحه به گونه ای پیش بینی کردیم که سامانههای شهرسازی نیز بتوانند اطلاعات املاک و زمینها را رؤیت کنند. یکی دیگر از تأکیدات ما این بوده که تا یک سال برای تمام مناطق شهر اجرایی شود. برای شفاف سازی و اطلاع رسانی عمومی نیز اطلاعات بانک زمین به صورت برخط در سامانه شفافیت و در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.
بانک زمین بسیار ثروتمندتر از بانک شهر است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه این اقدام بسیار خوب و در راستای حفظ دارایی های شهر است افزود: با این اقدام تصمیم بر این گرفته شده که زمین ها و املاک اضافی سازمانها بیاستفاده نباشد و همچنین توسعه حریم شهرها و آماده سازی زمین برای چهار میلیون واحد مسکن محقق شود.
ناصر امانی اظهار داشت: در لایحه شهرداری تهران، اولویت به منطقه ۲۲ داده شده و این لایحه به تأمین سرانه های خدماتی اختصاص داده یافته است و به غیر از هدف اقتصادی و مالی، اهداف اجتماعی نیز باید در این لایحه مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بانک زمین به اندازه بانک هایی که منابع مالی شهرداری در آن گردش دارد، مورد اهمیت است، اظهار کرد: می توان زمینی را در مناطق شمالی در نظر گرفت و اعتبارات حاصل از آن را در مناطق جنوبی هزینه کرد، من با بانک زمین بسیار موافقم اما باید تمام املاک شهرداری در راستای تشکیل این بانک، شناسایی شود.
این عضو شورای شهر تهران ادامه داد: این اقدام در شان شورای اسلامی شهر و در راستای شفاف سازی و پاسخگویی به شایعات و ابهامات دروغین در خصوص املاک و معاملات شهرداری است و به نوعی گامی بزرگ برای مبارزه با فساد محسوب می شود. این بانک بسیار بزرگتر و ثروتمندتر از بانک شهر و برای منابع مالی غیرنقد شهرداری به شمار می رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز اعلام می کنیم ما بانک زمین را برای منابع غیر نقد در اختیار داریم، بانک منطقه ۲۲ می تواند بانک زمین شهر یا شهرداری در نظر گرفته شود و آن را بزرگ نگاه کرد؛ در همین راستا شهردار تهران می تواند رئیس کارگروه بانک زمین باشد.
امانی با تاکید بر اینکه اطمینان داشته باشید که پس از تشکیل این بانک، تمام کلانشهرها نسبت به راه اندازی بانک زمین اقدام خواهند کرد، تاکید کرد: ما با استقرار این بانک میتوانیم در تأمین سرانهها عدالت ایجاد کنیم.
به گفته وی، ما در شهر تهران به دولت کمک می کنیم که در راستای ایجاد عدالت، زمینهایی برای ساخت مسکن مستضعفین در اختیارش قرار بگیرد و این را می توان به عنوان هدف بانک زمین در نظر گرفت.
همچنین احمد صادقی رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا هم با تأکید بر اینکه این اقدام بسیار مثبت است، گفت: بانک زمین می تواند زمین ها را حفظ کند و اجازه تغییر کاربری به آن ندهد که امیدواریم در تمام مناطق شهر تهران اجرایی شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه مهمترین پیامد این لایحه اجتماعی است، اظهار کرد: این کارگروه منطقه ۲۲ الزام معاونت شهرسازی است. بسیاری از زمین های شهرداری به دلیل اینکه به درستی ثبت و ضبط نشده دچار دست اندازی و واگذاری شده است.
حمیدرضا صارمی با تأکید بر اینکه شفافیت بانک زمین و دسترسی مردم به این سرانه ها جزو آثار این لایحه به شمار می رود، افزود: کارگروهی که تشکیل می شود هر سه ماه یکبار به شورا گزارش ارائه خواهد داد. به دلیل اهمیت موضوع، دبیر این لایحه شهرداران مناطق باشند و این موضوع می تواند لایحه را عملیاتی تر کند.
وی افزود: یکی از برگ های زرین این دوره، بانک زمین است که می تواند چشم انداز روشنی مشخص کرده و از املاک صیانت کند. ما به دنبال این هستیم که لایحه را ظرف ۶ ماه تا یک سال عملیاتی کنیم.
سید احمد علوی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه تشکیل این بانک می تواند به رفع مشکلات زیادی منجر شود، خاطرنشان کرد: الزام شورای عالی معماری و شهرسازی این است که بانک زمین برای منطقه ۲۲ اجرایی شود و نقطه مثبت آن این است که نواقص شناسایی می شود و می توان به عنوان بانک شهر تهران در نظر گرفت.
در نهایت راه اندازی بانک زمین با اکثریت آرا در صحن شورای شهر تهران تصویب شد.
اصلاح ایرادات نظامنامه مشارکت محلهای
موضوع اعتراض هیات تطبیق فرمانداری تهران به نظامنامه مشارکت محلهای در هشتاد و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات انجام شده با حداکثر آراء موافق به تصویب رسید.
نرگس معدنی پور رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در هشتاد و ششمین جلسه شورا به ایراداتی که از سوی هیات تطبیق به نظامنامه گرفته شد، اشاره کرد و اعضای شورا پیشنهادات خود را برای اصلاح این ایرادات مطرح کردند.
در این جلسه ایرادات مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت و اصلاحات بند یک با ۲۰ رأی موافق و بند دو با ۱۷ رأِی موافق به تصویب رسید.
نظر شما