آزادگان و چشم انتظاری برای اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران

یزد- ایرنا- آزادگان، نمادهای عینی شجاعت و مقاومت ملت ایران در مقابل دشمنان این سرزمین و الگویی ماندگار در صبر، ایمان، توکل و پایداری هستند، آنان این روزها را نیز با صبر و چشم انتظاری برای اجرای کامل قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران می گذرانند.

۲۶ مردادماه ۱۳۶۹ یادآور بازگشت غرورآفرین اولین گروه از آزادگانی است که پس از تحمل سال‌ها شکنجه و صبوری از بند اسارت دشمن بعثی آزاد و با مقاومت جانانه خود در دوران اسارت، الگویی ماندگار در مسیر پایداری برای رسیدن به اهداف نظام و انقلاب اسلامی شدند.

به مناسبت سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی جمعی از این اسوه های پایداری در گفت و گو با گزارشگر خبرگزاری جمهوری اسلامی یزد دیدگاه‌ها و مطالبات خود را مطرح کردند و از مسئولان رسیدگی به مشکلات این قشر به خصوص در زمینه اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران را خواستار شدند.

علی علیزاده که ۶۶ ماه از عمر خود را در دوران هشت سال دفاع مقدس در زندان‌های رژیم بعثی گذارنده از مسئولان خواست تا مصوبات مجلس شورای اسلامی در خصوص رسیدگی به وضعیت آزادگان و ایثارگران را اجرایی کنند.

وی با بیان اینکه برای اجرای کامل قانون جامع خدمات رسانی به آزادگان علاوه بر پیگیری های حضوری مکاتبات متعددی نیز صورت گرفته است، بیان کرد: تحقق کامل این قانون بخش زیادی از مشکلات و مطالبات جامعه ایثارگران و آزادگان را برطرف می کند.

دیگر آزاده یزدی که ۳۰ ماه دوران اسارت را گذارنده و در ۲۲ شهریور سال ۱۳۶۹ به میهن اسلامی بازگشته است، گفت: آزادگان بهترین دوران زندگی را برای نظام و انقلاب اسلامی با تحمل سختی‌ها سپردی کردند و نباید به بوته فراموشی سپرده شوند.

سیدحسین سالاری افزود: تاکنون برای حل مشکلات آزادگان که اکثر آنان هم اکنون پا به سن گذاشته اند و دچار برخی بیمارهای جسمانی هستند، اقدام جامعی صورت نگرفته و این در حالی است که محمل قانونی برای رفع مشکلات آنان در زمینه های مختلف مانند درمان، مسکن و اشتغال فرزندان فراهم شده است و انتظار این قشر نیز تنها اجرای قانون از سوی مسئولان است و چیزی بیشتر از آن نمی خواهند.

آزادگان و چشم انتظاری برای اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران

سیدحسین پورشمس آزاده یزدی که ۷۳ ماه از دوران جوانی خود را در اسارت گذرانده است نیز به ایرنا گفت: همه جامعه ایثارگران فقط برای خدا و خدمت به کشور و انقلاب اسلامی و دفاع از کیان و تمامیت ارضی ایران اسلامی در دوران هشت سال دفاع مقدس حماسه آفریدند و در این میان آزادگان سختی های اسارت در دست دشمن را نیز تجربه کردند و بسیاری از آنان زخم های متعددی را از این دوران بر تن و روان خود دارند.

وی اظهار کرد: نباید ایثار و مقاومت آزادگان با مسائل مادی سنجیده شود و همه باید قدردان نظام و انقلاب اسلامی باشیم در این میان مسئولان و دستگاه‌های اجرایی نیز باید بر مبنای قانون حقوقی را که برای آزادگان و ایثارگران در نظر گرفته شده ادا کنند و این خواسته زیادی نیست .

حسین زارع دیگر آزاده یزدی که سه سال از عمر خود را در اسارت دشمن گذارنده است با تشریح اهمیت جهاد تبیین گفت: در این زمینه آزادگان و ایثارگران از جمله قشرهایی هستند که سخن آنان به دلیل سختی هایی که برای استقرار جمهوری اسلامی متحمل شده اند، در بین مردم و جوانان اثرگذار است و در تحقق این جهاد نیز می توانند نقش پررنگ و اثرگذاری داشته باشند.

وی رسیدگی به مطالبات جامعه ایثارگران و آزادگان را که از کم توقع ترین اقشار جامعه هستند یک وظیفه ملی و انقلابی ذکر کرد و ضمن قدردانی از  اقداماتی که تاکنون صورت گرفته تداوم آن را به خصوص در حوزه فرهنگی خواستار شد.                

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران یزد با گرامیداشت سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به کشور گفت: رسیدگی به نیازهای مختلف جامعه ایثارگران و آزادگان با همکاری دستگاه‌های مختلف جزو برنامه همیشگی این نهاد در استان است.

حجت‌الاسلام عباس زارع افزود: پیگیری قوانین و سایر مطالبات و نیازهای جامعه ایثارگری در ابعاد مختلف با حمایت و همراهی مسئولان تاکنون صورت گرفته است ، در خصوص قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بخش هایی از این قانون تا کنون اجرا شده است، و اجرای موارد باقی مانده نیازمند تصمیم سازی در سطح ملی و تامین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای کامل این قانون است که در این زمینه نیز مطالبات جامعه هدف به تصمیم سازان منعکس شده است.

وی خاطرنشان کرد: خدمت به آزادگان و ایثارگران جزو رسالت های همه مردم و مسئولان به خصوص بنیاد شهید است و در این راستا از همه ظرفیت های قانونی استفاده می شود.

زارع با تاکید بر ثبت و ضبط خاطرات آزادگان و ایثارگران و انتقال آن به مردم به خصوص نسل جوان ، این مهم را برای ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت در جامعه اسلامی ضروری دانست.

 معاون فرهنگی و اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد  تعداد آزادگان زیرپوشش این بنیاد را ۷۵۱ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد  ۶۸۲ نفر آنها در قید حیات هستند و ۱۵ نفر در زمان اسارت به فیض شهادت نائل شدند و ۹ نفر نیز پس از رهایی به خیل شهیدان سرفراز پیوستند.

محمدحسین فاضلی ثبت و ضبط خاطرات آزادگان به منظور ارائه به جامعه به خصوص نسل جوان را از برنامه محوری این بنیاد عنوان کرد و افزود: تاکنون خاطرات ۱۲۰ نفر از آنها ضبط و ثبت شده است و برای بقیه نیز این اقدام صورت می‌گیرد و انجام امور فرهنگی برای آزادگان نیز با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی پیگیری می‌شود.

آزادگان و چشم انتظاری برای اجرای قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران

به گفته این مسئول به مناسبت بزرگداشت روز آزادگان (۲۶ مرداد) برنامه‌های مختلفی در سطح استان پیش‌بینی شده که از مهمترین آنها برگزاری همایش آزادگان و مسابقات متعدد فرهنگی و ورزشی است و یکی از مهمترین اقدامات در شرایط کنونی پیگیری موضوع جهاد تبیین در جامعه برای نسل جوان است که آزادگان قهرمان نقش مهمی در تحقق آن دارند.

در روز ۲۶ مرداد ۱۳۶۹ اولین گروه آزادگان ایرانی پس از سال‌ها اسارت در زندان‌های رژیم بعثی عراق با ورود به کشور به جمع خانواده‌های خود بازگشتند.

در دوران هشت سال دفاع مقدس حدود ۴۳ هزار نفر  از رزمندگان ایران به اسارت دشمن درآمدند که از ۶ ماه تا بیش  از ۱۰ سال دوران اسارت خود را در زندان های رژیم بعثی عراق سپری کردند. 

استان یزد با یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر جمعیت چهار هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha