رهام باقر پور روز چهار شنبه در حاشیه بازید از جنگل های باشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این عملیات پس از تحلیل و ارزیابی نتایج میدانی پایش و تهیه نقشه، شدت و میزان آلودگی منطقه ایی مشخص شد.
وی بیان کرد: ۶۰ هزار هکتار از جنگل های مناطق سرد سیری و گرمسیری این استان دچار آفت پروانه برگ خوار سفید و جوانه خوار بلوط شدند.
باقر پور اظهار داشت: ۲۶ هزارو ۸۰۰ هکتار از این جنگل ها در منطقه گرمسیری دچار آفت پروانه برگ خوار سفید شدند و در حال گسترش است.
وی ادامه داد: از این میزان جنگل های دچار آفت پروانه برگ خوار سفید ۱۸هزار هکتار در باشت، پنج هزار هکتار در کهگیلویه، سه هزارو ۴۰۰ هکتار در بهمئی و ۴۴۰ هکتار در لنده می باشد.
باقر پور اظهار داشت: به دلیل کاهش بارندگی و خشکسالیهای پی درپی جنگل های بلوط این مناطق گرمسیری دچار خسارت از آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط شده است.
وی تصریح کرد: آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط تا ارتفاع یکهزارو ۲۰۰ متر در مناطق آلوده این استان مشاهده شده است.
رییس اداره حفاظت و حمایت منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۸۷۴ هزار هکتار جنگل در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این میزان ۸۰ درصد آنها بلوط می باشد.
وی با بیان اینکه مبارزه با آفت پروانه برگ خوار سفید در ۶۰۰ هکتار از جنگل های بلوط استان امسال انجام شد گفت: تشکیل کارگروه تخصصی گیاه پزشکی و برگزاری دوره آموزشی در مناطق آلوده برای جوامع محلی از مهمترین اقدامات این اداره کل در زمینه مبارزه با آفت پروانه برگ خوار بلوط در استان است.
باقر پور افزود: با توجه اینکه آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط هم اکنون شرایط در مرحله پروانه می باشد اقدامات کنترلی از طریق تله نوری در حال انجام است.
باقرپور تصریح کرد: عملیات مبارزه با پروانه برگ خوار سفید بلوط با محلول پاشی و با استفاده از محلول BT در اجرا شد و این محلول سازگار با محیط زیست بوده و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست نداشته است.
وی افزود: همچنین بیش از ۳۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از جنگل های مناطق سردسیری این استان از جمله بویراحمد و دنا دچار آفت جوانه خوار بلوط شدند.
نظر شما