به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن خیریانپور روز چهارشنبه در نشست ویدئو کنفرانسی استاندار مازندران با سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین افزود: در ابتدای سال جاری گروهی از فعالان اقتصادی کشور چین به مازندران سفر کردند و در آن سفر کاری طرف چینی در ارتباط با ساخت طرح های زیرساختی استان اعلام آمادگی کرد که از سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین می خواهیم که این موضوع را پیگیری کند.
وی از سدسازی، زهکشی اراضی کشاورزی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی، تله کابین و لایروبی بنادر را بخشی از ظرفیت های مازندران برای حضور فعالان اقتصادی کشور چین معرفی کرد و گفت: مازندران ظرفیتهای بیبدیلی درحوزههای مختلف دام و طیور، شیلات و انواع محصولات کشاورزی دارد که باید به معنای واقعی برای شکوفایی آنها با هدف توسعه صادرات برنامهریزی کنیم.
خیریانپور اضافه کرد: مازندران ظرفیت تولید ۲.۵ میلیون تن مرکبات و همچنین ۱۸۰ هزار تن کیوی با کیفیت و صادراتی را دارد که باید با برنامهریزی اصولی برای شناسایی بازارهای هدف فروش این محصولات در خارج از کشور برنامه ریزی کرد.
وی ادامه داد: کارگروه ویژه تبادل تجاری مازندران با کشور چین در استانداری تشکیل شده است و از سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور چین می خواهیم که این جلسات را به صورت مستمر برگزار کند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استاندار مازندران تصریح کرد: فعالیت سه بندر امیرآباد، نوشهر و فریدونکنار و همچنین سه فرودگاه در استان زیرساخت تجاری صادرات کالاهای مازندران به چین را فراهم کرده که باید از این ظرفیت ها به معنای واقعی استفاده شود.
خیریانپور خاطر نشان کرد: فعالیت چهار پایانه صادراتی در حوزه های گل و گیاه، برنج، بسته بندی انواع میوه و شیلات ظرفیتهای صادراتی استان را دوچندان رونق بخشیده و این پایانه ها برای تحقق منویات رئیس جمهور در ارتباط با توسعه دیپلماسی اقتصادی در منطقه آماده است.
مازندران سال ۱۴۰۰ را با حدود ۲۷۸ میلیون دلار صادرات از طریق گمرکات استان به پایان رساند که نسبت به سال گذشته دستکم ۵۳ درصد افزایش نشان میدهد.
نظر شما