برپایی موکب برای خدمات‌رسانی به زائران در مرز منذریه عراق ضروری است

قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری و رییس ستاد مدیریت و سامان دهی زائران اربعین حسینی در قصرشیرین گفت: مرز منذریه عراق مرکز ثقل ورود و خروج زوار در خاک عراق است و زوار ماپس از خروج از مرز رسمی خسروی و ورود به مرز منذریه نیاز به خدمات رسانی دارند از این رو برپایی موکب در این نقطه یک ضرورت است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» روز چهارشنبه در جلسه هماهنگی برپایی موکب های خدمات رسان به زوار اربعین حسینی در قصرشیرین با حضور مسوولان ستاد بازسازی عتبات عالیات، اداره کل اوقاف و امور خیریه و  نمایندگی آستان قدس رضوی در فرمانداری قصرشیرین، افزود: با از بازگشایی مرز جلساتی با فرماندار خانقین برگزار کردیم و هماهنگی های لازم برای خدمات رسانی به زوار و اعزام آن ها به کربلای معلی انجام شد.

وی با بیان اینکه با تمام توان در خدمت زوار هستیم، اظهار داشت: هر قدم و قلمی که برای ترویج فرهنگ عاشورا باشد مورد رضایت خداوند است و خود امام حسین (ع) بسیاری از گره ها را باز می کند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: دستگاه امام حسین (ع) متفاوت است و راز و رمز هایی دارد که فقط کسانی که اهل معرفت هستند آن را درک می کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه هم در این جلسه گفت: امیدواریم مرز خسروی به جایگاه اصلی خود یعنی تردد زوار عتبات عالیات برگردد.

حجت الاسلام «محمد صالحی»  افزود: خدمت رسانی به زوار ابا عبدالله الحسین(ع) یک افتخار است و زائران از هر جای کشور مشرف شوند، ما وظیفه داریم به آنها خدمت کنیم اما تردد زوار از مرز خسروی برای استان کرمانشاه یک افتخار است.

وی گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه در کشور همواره خدمات مناسبی در قالب بخش فرهنگی و همچنین برپایی موکب ارائه می کند و در سنوات گذشته ۲ استان تهران و خراسان رضوی در مسیر نجف به کربلا مستقر و به زوار خدمت کرده اند و امسال در مرز خسروی علاوه بر اوقاف کرمانشاه ۲ استان کردستان و فارس در شهرستان قصرشیرین و مرز خسروی خدمات لازم را ارائه می کنند.

                                                                        برپایی موکب برای خدمات‌رسانی به زائران در مرز منذریه عراق ضروری است

مسول دبیرخانه آستان قدس رضوی هم در این نشست گفت: بنا داریم یک موکب در شهر قصرشیرین در قالب برنامه های فرهنگی و اطعام زوار برپا کنیم.

«سلمان یاوری» افزود: نمایندگی آستان قدس رضوی خدمات خود را به محرومان جامعه در قالب کمک های مردمی و خیرین ارائه می کند اما اربعین یک مقوله متفاوت است که وظیفه داریم خدمات مطلوبی به زوار ارائه کنیم.

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha