سازمان‌های مردم نهاد، ظرفیتی بی‌بدیل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و توسعه کرمانشاه

کرمانشاه - ایرنا - سازمان‌های مردم نهاد به واسطه اینکه پل ارتباطی بین دولت و مردم بوده و برآمده از متن جامعه هستند، می‌توانند در رشد و توسعه کرمانشاه و کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری ایفا کنند؛ ظرفیت بالقوه ای که در استان تاکنون مغفول مانده و از آن بهره‌ای نبرده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ بسیاری از جامعه‌شناسان بر این باورند سازمان‌های مردم‌نهاد با توجه به علایق، خواسته‌ها و بهره‌گیری از توانمندی‌ و ظرفیت‌های مردمی می‌توانند جامعه را به سمت توسعه هدایت کنند و نقش سمن‌ها را در کاهش آسیب‌های اجتماعی، افزایش اعتماد مردم به دولت و بالا بردن مشارکت اجتماعی مردم را بسیار مفید و موثر می‌دانند و این در حالی است که این سمن ها تمام خدمات خود را بدون چشمداشت مالی انجام می دهند و فقط انتظار حمایت معنوی دارند.

بیشتر اعضای این سازمان‌های مردم‌نهاد در کرمانشاه به صورت داوطلبانه و به خاطر عشق و علاقه‌ای که به مردم دارند، در این مسیر قرار گرفته‌اند و در زمان فعالیت خود کودکان زیادی را به کانون خانواده برگردانده‌اند، معتادان فراوانی را بعد از بهبود تحویل جامعه داده‌اند، مردم جامعه را به حقوق اجتماعی خود آگاه کرده‌اند، اشتغال ایجاد کرده و صدها و شاید هزاران خدمات متنوعی که شاید سازمان‌های دولتی از عهده انجام آنها بر نیایند.

اما سازمان‌های مردم‌نهاد برای استمرار و افزایش خدمات خود نیازمند همکاری و همیاری سازمان‌ها و مدیران دولتی هستند تا موانع پیش‌روی آنها را بردارند و در کارهایی که تخصص کافی را ندارند دخالت نکنند و در زمینه‌های مختلف از نظر کارشناسان مربوطه استفاده کنند.

استان کرمانشاه ۶۰۰ سمن ثبت شده دارد اما اکثر آنها تعطیل و نیمه تعطیل هستند و انگیزه ای برای فعالیت ندارند به همین منظور و به مناسبت روز تشکل های مردمی جلسه ای در استانداری کرمانشاه با حضور معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری و مدیران سازمان های مردم نهاد کرمانشاه برگزار شد که سمن ها توانستند در این نشست بخشی از درد دل های خود مطرح کنند.

سازمان های دولتی از خدمات سمن ها غافل اند

مدیرعامل موسسه امدادگران عاشورا در این جلسه سمن ها را پل ارتباطی بین مردم و دولت خواند و گفت : هر جایی که دولت از عهده کار بر نمی آید سمن ها بدون چشمداشت وارد میدان شده و کار را انجام میدهند اما متاسفانه سازمان های دولتی از خدمات سمن ها غافل اند و مورد بی مهری آنها قرار میگیرند.

«سید جلیل ابراهیمی منش» با اشاره به اینکه ما به دنبال تشکر، تجلیل و دیده شدن نیستیم و فقط به دنبال باز کردن گره ای از مشکلات مردم هستیم در ادامه اظهار داشت : استان کرمانشاه از مشکلات عدیده ای رنج می برد به عنوان نمونه در حوزه سلامت مافیای دارویی داریم بطوریکه پزشکان برای بیماران داروهایی می نویسند که در کشور وجود ندارد و یا باید حتما از فلان داروخانه تهیه شوند.

وی در پایان خواستار تعیین تکلیف شدن حوزه اجتماعی استانداری کرمانشاه شد و گفت : ۲ ساله هیات اندیشه ورز سمن ها تشکیل شده اما هیچ خروجی نداشته است به این دلیل که ادارات به سمن ها اجازه فعالیت نمی دهند و پشتیبانی های لازم را از سمن ها ندارند.

متاسفانه مدیران دولتی اوضاع آشفته کرمانشاه فقط در چند نامه می بینند

نماینده سمن ها در شورای توسعه و انجمن رسانه استان هم در این برنامه از اوضاع آشفته کرمانشاه در همه ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خبر داد و گفت : متاسفانه مدیران دولتی این اوضاع آشفته را فقط در چند نامه مکتوب می بینند و هرگز نمی توانند به تنهایی از پس این مشکلات بر آیند لذا سمن ها میتوانند در این شرایط به عنوان یک پشتوانه اجتماعی وارد عمل شده تا مردم هم به حل مشکلاتشان امیدوار باشند.

«رضا منتظریانی» با اشاره به اینکه ۶۰۰ سمن ثبت شده که با ۹ نفر هیات مدیره در هر سمن به پنج هزار و ۶۰۰ نفر می رسند، ظرفیت عظیمی برای ایجاد تحول محسوب میشوند افزود : اگر گروه های جهادی، موسسات فرهنگی هنری و اعضای این سمن ها را هم به این تعداد اضافه کنیم متوجه خواهید شد که چه ظرفیت بالقوه ای در استان کرمانشاه هست که تا به حال از آن استفاده نشده است.

وی با تاکید بر اینکه سمن ها وقت، سرمایه، عشق و علاقه خود را برای کارشان هزینه می کنند و هیچ توقع مادی از دولت ندارند افزود : متاسفانه نوعی تفکر در استان وجود دارد که دوست ندارند سمن ها شکل بگیرد و عده ای هم به دنبال تفرقه انداختن بین سمن ها و گروه های جهادی و بسیج هستند تا به دلالی و سودجویی خود برسند و این در حالی است که بعد از ۴۰ سال که از انقلاب اسلامی می گذرد هنوز قانونی برای حمایت از سمن ها تصویب نشده که مجلس هم باید در این زمینه ورود کند.

۴۵۰ هزار حاشیه نشین کرمانشاه از امکانات رفاهی بی بهره اند 

مدیر موسسه صدای سلامت کرمانشاه با اشاره به اینکه ۴۵۰ هزار نفر از جمعیت یک میلیونی کرمانشاه در حاشیه شهر زندگی می کنند و از بسیاری از امکانات رفاهی بی بهره اند گفت : مردم این مناطق نباید احساس کنند دولت ها نسبت به مشکلاتشان بی توجه است و آنها رها شده اند و این در حالی است که انقلاب اسلامی با شعار حمایت از مردم فقیر و تهیدست به پیروزی رسید.

«امیرعلی بابایی» با تاکید بر اینکه مردم حاشیه نشین باید خدمات آموزشی، بهداشتی، بیمه ای، ورزشی و تفریحی را به صورت کاملا رایگان از دولت دریافت کنند گفت : بسیاری از کودکان و نوجوانان در محلات کم برخوردار به دلیل پرداخت شهریه اجباری مدارس مجبور به ترک تحصیل می شوند و این در حالی است که مدیرکل آموزش و پرورش می گوید که مدارس حق دریافت شهریه را ندارند.

وی با اشاره به اینکه کرمانشاه برای معلولین مناسب سازی نشده، کودکان جایگاهی در این شهر ندارند و امکانات شهری مانند سرویس بهداشتی برخی دیگر از مشکلات کرمانشاه است در ادامه اظهار داشت : سند تسهیل ازدواج تصویب شده است اما کدام خدمات به جوانان ارائه شده است؟ یا مثلا بانک کشاورزی تراکتور می دهد اما نه این تراکتور و آن وام ازدواج به دست کشاورز و جوان نمی رسد و نصیب سرمایه دار می شود اما مدیران از این مسایل اطلاع ندارند لذا اگر دم از عدالت خواهی علی می زنیم باید شعار را کنار گذاشته و فکری به حال مردم کنیم.

امکانات روستاها باید افزایش یابد

دبیر انجمن چهره سان مشیانه هم در این جلسه با اشاره به اینکه کشت خشخاش در برخی از روستاهای استان و اعتیاد کودکان حدود ۱۰ سال به مواد مخدر صنعتی به معضلی بزرگ در استان تبدیل شده که باید فکری به حال آن کرد در ادامه اظهار داشت : اگر حوزه زنان و دفتر بانوان استانداری اینقدر منفعل نبود شاید آسیب های اجتماعی در این حد در استان نداشتیم لذا خواهشمندیم دفتر بانوان و معاونت اجتماعی از بلاتکلیفی خارج شوند.

«نسترن رستمی» ضمن گلایه از وجود آسیب های اجتماعی روستاها و ضرورت توجه ویژه به این حوزه گفت : آسیب های روستاها بسیار بالا است و از طرفی به دلیل نبودن امکاناتی مانند دستگاه های خودپرداز، مدرسه و جاده مناسب باید شاهد تصادفات جاده ای باشیم لذا میتوان با دادن امکانات به روستاها از بسیاری از مسایل و مشکلات جلوگیری کرد.

خانه جوان کرمانشاه از تملک اداره ورزش درآید و به جوانان کرمانشاهی واگذار شود

رییس مجمع تشکل های جوانان استان کرمانشاه هم ضمن گلایه از وضعیت خانه جوان کرمانشاه گفت : این خانه جوان که به عنوان بزرگترین خانه جوان کشور از آن یاد می شود، سال ۹۹ افتتاح شد اما از ۴۰ درصد آن استفاده می شود و کاربری دیگری دارد بطوریکه از هشت طبقه سه طبقه آن را اداره ورزش و جوانان در اختیار دارد و جوانان سهمی از آن ندارند.

«سیدعلی جابری» با اشاره به اینکه این خانه جوان می تواند مورد استفاده قرار گیرد و ابزار خوبی برای فعالیت های مختلف قرار گیرد افزود : اداره ورزش باید این خانه را به جوانان و تشکل ها برگرداند اما متاسفانه هنوز این ملک پایان کار ندارد و حتی جرات ندارند تابلوی آن را هم نصب کنند.

قرارگاه آسیب های اجتماعی در استان کرمانشاه راه اندازی میشود 

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در این نشست با اشاره به اینکه وضعیت حاشیه نشینی در کرمانشاه اورژانسی است و ساز و کار شورای اجتماعی نیاز به تحول دارد گفت : اگر گفته می‌شود وضعیت کرمانشاه در حاشیه نشینی بحرانی است من می‌گویم اورژانسی است اما چرا پیش از این فکری برای آن نشده است درصورتیکه هر بحرانی پیش از وقوع قابلیت پیشگیری دارد.

«محمد پور هاشمی»  با بیان اینکه کارکرد شورای اجتماعی نیاز به تحول دارد، افزود: با یک نفر نمی‌توان یک مجموعه و یک استان را درست کرد و از طرفی سازمانهای مردم نهاد هم راهبرد می خواهند لذا در کارگروه شورای اجتماعی همه آنچه که ایده و فکر است باید مطرح شود اما وقتی هیچ پیشنهادی برای شورای برنامه ریزی و توسعه استان نداشته باشیم معلوم است که بودجه‌ای نیز برای طرح‌های شورای اجتماعی نخواهیم داشت.  

وی با اشاره به اینکه قرارگاه آسیب های اجتماعی را در استان تشکیل می دهیم بطوریکه در آن به روی همه سمن ها باز است افزود : هر ندایی که ناامیدی به جامعه تزریق کند به مردم خیانت کرده است و در قضاوت‌ عملکردها نباید فراموش کرد که دولت دکتر رئیسی در چه شرایطی امور را تحویل گرفت و با چه ابرچالش هایی مواجه بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha