به گزارش گروه اقتصادی ایرنا؛ یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد، دولتی که به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولتهای پس از انقلاب، هیچ دولتی بهاندازه دولت سیزدهم و آیتالله رئیسی میراثدار مشکلات، ضعفها و کاستیهای برجایمانده از دولت پیش از خود نبوده.
وضعیت بد شاخصهای کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالشها که ماحصل سیاستگذاریها و اقدامات نادرست سالهای پیش از 1400 بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیتالله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!
با این حال گرچه چالشها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یک سال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالشهای گذشته و تلاش برای ریلگذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزههای مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر میرسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.
در این گزارش به رشد تجارت خارجی خواهیم پرداخت.
آمارهای بانک مرکزی از تجارت خارجی کشور شامل صادرات و واردات کالا و خدمات، نشاندهنده موفقیت بیسابقه در سال اول دولت سیزدهم است.
تجارت خارجی کشور در سال اول دولت رئیسی ۴۸ درصد افزایش یافت که بالاترین رکورد افزایش سالانه در دو سه دهه اخیر محسوب میشود. حتی پس از برجام هم چنین رشدی محقق نشد.
تجارت خارجی کشور پس از برجام افزایش یافت اما به رکوردهای دولت دهم نرسید. پس از خروج آمریکا از برجام، تجارت خارجی کشور آب رفت اما در سال ۱۴۰۰ با روی کار آمدن دولت سیزدهم با رشد چشمگیر تجارت خارجی کشور مواجه شدیم که نشان داد کاهش پس از خروج آمریکا از برجام، تا حد زیادی به بیعملی دولت روحانی هم مربوط بوده است.
نظر شما