چتر بیمه سلامت همگانی برای ۱۶۷ هزار بیمه نشده در مازندران

ساری - ایرنا - همسو با اهمیت تداوم و پیگیری اجرای طرح پوشش بیمه سلامت همگانی رایگان برای اقشار محروم جامعه؛ از دی ماه سال گذشته تا کنون ۱۶۷ هزار نفر از مردم مازندران که فاقد بیمه پایه ای بودند ،زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.

حوزه استان ها ایرنا، یکسال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم می‌گذرد، دولتی که به ریاست آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولت‌های پس از انقلاب، هیچ دولتی به‌اندازه دولت سیزدهم و آیت‌الله رئیسی میراث‌دار مشکلات، ضعف‌ها و کاستی‌های برجای‌مانده از دولت پیش از خود نبوده است. 

وضعیت بد شاخص‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالش‌ها که ماحصل سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات نادرست‌ سال‌های پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیت‌الله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!

با این حال گرچه چالش‌ها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالش‌های گذشته و تلاش برای ریل‌گذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزه‌های مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر می‌رسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.

در این گزارش به مهمترین اقدامات استان مازندران در توسعه چتر بیمه درمانی خواهیم پرداخت.

داده های اداره کل بیمه سلامت استان مازندران نشان می دهد که دولت سیزدهم نسبت به گستراندن چتر پوشش بیمه ای برای افراد محروم و ساکن در مناطق دوردست استان تلاش زیادی را همسو با رویکرد گسترش عدالت در این استان داشته و اقدامات مثمر ثمری را از خود به جای گذاشته است.

ضریب نفوذ بیمه ای یکی از مؤلفه‌های مهم اجتماعی است و بر همین اساس طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، افراد فاقد بیمه پایه سه دهک پایین درآمدی، به صورت رایگان و سیستمی تحت پوشش بیمه این سازمان قرار گرفته و بقیه افراد نیز براساس آزمون وسع و مشارکت در پرداخت حق بیمه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

در قانون بودجه ۱۴۰۰ بیمه‌ درمان ناباروری تصویب و دولت مکلف به پوشش ۹۰ درصدی کل هزینه‌های سه دوره کامل یکی از روش‌های کمک باروری (آی. سی. اِس. آی) و (آی. وی. اِف) برای هر زوج نابارور و پوشش هزینه‌های دارویی و پاراکلینیک و سایر روش‌های درمان ناباروری شده است و یکی از نخستین مصوبه‌های دولت سیزدهم نیز تصویب شیوه اجرای قانون بیمه ناباروری و پوشش بیمه‌های پایه خدمات نازایی و ناباروری بود و بیمه سلامت در راستای این قانون و مصوبه گام برداشته است .

بیمه سلامت براساس این مصوبه، ٩٠ درصد از هزینه‌های درمان ناباروری در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی دولتی براساس تعرفه عمومی غیردولتی پرداخت می‌ کند و همه زنان زیر ۴۵ سال که یک سال پس از تصمیم به فرزندآوری، نتوانند باردار شوند، می‌توانند از خدمات این حوزه استفاده کنند. این خدمات همچنین هر دو تا سه سال قابل تمدید است.

پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان در بند ۳ سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۳ مورد تأکید قرار گرفته و در قانون برنامه ششم توسعه نیز تمهیدات لازم اعم از ارائه تسهیلات به منظور افزایش سلامت ازدواج و درمان ناباروری در قالب بودجه سنواتی تکلیف شده است.

 چتر بیمه سلامت همگانی برای ۱۶۷ هزار بیمه نشده در مازندران

بیمه رایگان ۱۶۷ هزار قشر محروم جامعه 

مدیر کل بیمه سلامت مازندران به برنامه اجرای بیمه رایگان افراد فاقد هر نوع بیمه پایه در استان اشاره کرد و گفت :  از دی ماه پارسال تاکنون در مازندران ۱۶۷ هزار نفر از اقشار آسیب پذیر، محروم ، ساکنان مناطق حاشیه شهرها و دوردست بیمه سلامت همگانی رایگان شدند.

محمد رضا میرزایی با اشاره به این که اینها افرادی هستند که هیچ نوع بیمه پایه ای ندارند ، توضیح داد : همچنین در صورتی که افراد دیگر فاقد بیمه در مازندران حضور داشته باشند حتی در صورت بستری شدن ،می توانند روی تخت بیمارستان تحت پوشش بیمه سلامت همگانی قرار گیرند.

وی جمعیت زیر پوشش بیمه سلامت در مازندران را یک میلیون و ۶۱۰ هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: ۸۰ درصد آنها بدون پرداخت مبلغی بیمه  و از خدمات آن بهره مند هستند.

وی با ذکر این نکته که ۹۰۳ هزار نفر از بیمه شده های مازندران روستایی هستند که با توجه به جمعیت روستایی که در استان ساکن هستند، این میزان بیمه شده در این بخش بسیار حائز اهمیت است . اظهار داشت : بیمه شدگان این طرح در ۵۰ بیمارستان و درمانگاه دولتی و خصوصی استان مازندران می توانند خدمات دریافت کنند .

 چتر بیمه سلامت همگانی برای ۱۶۷ هزار بیمه نشده در مازندران

افزایش تعداد مراکز درمان ناباروری مازندران به هشت مرکز

وی به بخش دیگری از تاکیدات دولت سیزدهم مبنی بر پرداخت هزینه درمان ناباروری زوج ها اشاره کرد و گفت : طبق بررسی های انجام شده در مازندران احتمالا ۲۰ تا ۲۵ درصد زوجین استان نابارور هستند که این تعداد شامل ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار نفر می شود .

به گفته میرزایی تا پارسال مرکز درمان ناباروری در بیمارستان های فاطمه زهرا (س) بابل و امام خمینی در ساری در این استان فعال بود که با توجه و تاکید دولت مبنی بر کمک به درمان ناباروری افزایش تعداد این مراکز در دستور کار قرار گرفت .

وی ادامه داد : در همین راستا ساخت مرکز درمان ناباروری در بیمارستان های خاتم الانبیا بهشهر و شهید بهشتی نوشهر انجام شد و با تجهیزات شدن ،این دو مرکز دولتی  نیز به جمع مراکز درمانی در این زمینه افزوده خواهند شد .

 مدیر کل بیمه سلامت مازندران اضافه کرد : علاوه بر مراکز درمانی دولتی ، بکار گرفتن مراکز درمان خصوصی برای این منظور در دستور کار قرار گرفت  که با چهار مرکز خصوصی در ساری و بابل از امروز اول شهریور ماه خدمان ارایه می دهند .

وی کمک دولت برای درمان ناباروری را تنها در ساخت و تجهیز مراکز درمانی دولتی و یا قرارداد با مراکز درمانی خصوصی ندانست و گفت : همچنین بیمه سلامت براساس وظیفه محوله برای ارائه خدمات درمانی به زوج های نابارور هزینه درمانی پرداخت می کند .

مدیر کل بیمه سلامت مازندران در آماری اعلام کرد : از سال گذشته تاکنون یکهزار و ۳۷۰ مورد ویزیت ناباروری در مازندران انجام شد که از این تعداد ۲۷۰ زوج به عنوان موارد قابل پیگیری برای درمان هستند که ۵۰۰ میلیون تومان هزینه آنها پرداخت شده است .

وی ابراز امیدواری کرد که در مراحل بعدی با افزایش پرداخت هزینه برای درمان ناباروری این وضعیت درمانی کمک شود . 

دکتر میرزایی همچنین به مصوبه جدید شورای عالی بیمه کشور اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه اخیر ۷۰ درصد هزینه درمان بخش خصوصی در زمینه ناباروری را بیمه سلامت پرداخت می کند .

درمان ناباروری زوجین به عنوان یکی از تاکیدات دولت سیزدهم برای رشد جمعیتی در دستور کار قرار گرفت و در مازندران برای عملی شدن این موضوع در سفر رییس جمهور به استان ساخت و تجهیز مرکز درمان ناباروری در بیمارستان های خاتم الانبیا بهشهر و شهید بهشتی نوشهر هر کدام برای پوشش خدمات درمانی در شرق و غرب مازندران مصوب شد و برای این منظور ۹۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شد که بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی مازندران این مراکز تا پاییز امسال به بهره برداری می رسد  .

مرکز تخصصی ناباروری که به مرکزی گفته می شود که با روش IUI  (شستشو و تزریق اسپرم در داخل رحم ) IVF (لقاح خارج از رحم ) ، GIVT (گذاشتن اسپرم شستشو شده و تخمک به ثلث خارجی لوله رحم ) ، ZIFT (گذاشتن تخمک لقاح شده به ثلث خارجی لوله رحم ) TEF( انتقال جنیه به ثلث خارجی لوله رحم )میکروانجیکشن ، انجماد جنین و انجام عمل لاپاراسکوپی برای افزایش قابلیت باروری به منظور درمان بیماران اقدام می‌کنند.

مراکز ناباروری دارای سه سطح هستند که سطح ۲ آن برای انجام مراحلIUI  است، به عنوان مرحله اول و گام نخست برای درمان ناباروری به شمار می رود  که در این  روش شستشو و تزریق اسپرم در داخل رحم انجام می شود.

 چتر بیمه سلامت همگانی برای ۱۶۷ هزار بیمه نشده در مازندران

آمادگی برای پوشش کامل پرداخت هزینه درمان بیماران خاص و نادر

مدیر کل بیمه سلامت مازندران  به اقدام خوب و موثر دولت در تخصیص پنج هزار میلیارد تومان اعتبار هزینه درمان بیماران خاص ، نادر و صعب العلاج اشاره کرد و گفت :  پس از ابلاغ این میزان اعتبار به بیمه سلامت کشور پوشش هزینه های بیمه ای این نوع از بیماران از طریق این سازمان انجام خواهد شد .

وی ادامه داد : عمده بیماران نادر ،خاص و صعب العلاج زیر پوشش چتر حمایتی بیمه سلامت می روند تا از این طریق بار هزینه های گزاف این بیماری ها از دوش بیماران و خانواده های آنها برداشته شود .

به گفته میرزایی با این اقدام دولت ۹۰ درصد هزینه درمان این بیماران از سوی دولت پرداخت می شود و در صورت نیاز برخی خانواده ها به پرداخت هزینه های بیشتر ؛این هزینه نیز از سوی بیمه سلامت پرداخت خواهد شد . 

طبق آمار رسمی  استان مازندران دارای 4 هزار و ۵۰۰ بیمار خاص است.

 چتر بیمه سلامت همگانی برای ۱۶۷ هزار بیمه نشده در مازندران

پرداخت کمک هزینه درمان ۵۰۰ میلیون تومانی به مراکز درمان ترک اعتیاد

مدیر کل بیمه سلامت مازندران  به مشارکت این اداره کل برای درمان ترک اعتیاد معتادان در استان اشاره کرد و گفت : که در این زمینه نیز طی یکسال اخیر برای درمان این افراد ۵۰۰ میلیون تومان به عنوان هزینه درمان به مراکز خصوصی ترک اعتیاد پرداخت شده است .

وی افزود : این میزان اعتبار دولتی به ۵۶ مرکز درمان اعتیاد بخش خصوصی از سوی بیمه سلامت مازندران پرداخت شده است . 

میرزایی اضافه کرد : بیمه سلامت به عنوان یک نهاد خدمات رسان در حوزه رفاهی مردم تلاش دارد در بخش هایی که آسیب های اجتماعی وجود دارد از جمله در خصوص بحث اعتیاد ورود کرده تا به دستگاه های دخیل در این امر یاری رساند .

بیش از یک هزار بازدید بر روند اجرای مناسب طرح دارویار

وی همچنین به طرح "دارویار "به عنوان دیگر طرح اجرایی از سوی دولت سیزدهم در حوزه بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: پس از اجرای جراحی اقتصادی دولت و حذف ارز ترجیحی از داروها  و واریز این مبالغ برای بیمه گران سعی شده تا نگرانی بیماران در خصوص احتمال گران شدن داروها پوشش داده شود . 

مدیر کل بیمه سلامت مازندران افزود : طرحی که در آن قرار است یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل شود و از طریق بیمه‌ها به مصرف‌کننده نهایی تخصیص یابد و این اقدام در راستای سیاست‌های کلی نظام سلامت، مبنی بر مدیریت منابع از طریق نظام بیمه‌ای صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد : برای این منظور در مازندران در یک ماه یکهزار و ۳۵۰ مورد بازدید از ۶۳۸ داروخانه استان انجام شده است تا مشکلی برای بیماران در زمان اجرای این طرح بوجود نیاید . 

تخصیص اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریالی بازسازی ساختمان های اداری بیمه سلامت مازندران

مدیر کل بیمه سلامت استان مازندران گفت : از سال گذشته تاکنون ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار به استان اختصاص داده شد که این اعتبارات برای  روند بازسازی و بهسازی ادارات بیمه سلامت شهرستان های مازندران صرف شده است .

وی ادامه داد :با تخصیص این میزان اعتبار ساختمان های قدیمی و فرسوده بیمه سلامت در شهرستان های مازندران بازسازی شده اند .علاوه بر بازسازی ،ساختمان در شهرستان هایی که فاقد ساختمان ملکی بودند در دستور کار قرار گرفته است .

وی افزود : برای همین منظور از سال گذشته تاکنون ساختمان بیمه سلامت گلوگه ساخت و تجهیز شده است ،ساختمان بیمه سلامت شهرستان فریدونکنار اواخر سال گذشته به بهره برداری رسید .

مدیر کل بیمه سلامت مازندران تعداد ساختمان های ملکی بیمه سلامت در استان را شامل ۱۵ شهرستان اعلام کرد و گفت : شهرستان های تازه تاسیس کلاردشت ، محمودآباد ، جویبار ، میاندورود و کلاردشت عملیات ساخت و خروج این ادارات از استیجاری را در دستورکار دارد .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha