محمد فرخ زاده روز جمعه در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه کشور موریس جزو پیشرفتهترین کشورهای قاره آفریقا است، اظهار کرد: کشور موریس به عنوان درگاه ورود به قاره آفریقا محسوب میشود که دولت حاکم بر این کشور در سالهای اخیر اقدامات خوبی را انجام داده است.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس ادامه داد: بخشی از این اقدامات در حوزه کشاورزی است و بخشی هم در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و مباحث الکترونیک است که حدود ۵.۷ درصد از تولید ناخالص ملی این کشور را تشکیل میدهد.
فرخزاده افزود: کشور موریس در حوزه گردشگری چهارمین قطب گردشگری در بین جزایر جهان به شمار میرود و تقریبا ۳۰ درصد از جمعیت این کشور مسلمان است که ۱۵ درصد از این مجموع شیعه هستند و شیعیان این کشور از نظر مالی وضعیت بسیار خوبی دارند.
وی اضافه کرد: این کشور از قدیم با شیراز مراوده بسیار خوبی داشتهاند به گونهای که بسیاری از افرادی که از ایران ساکن این منطقه در آفریقا هستند از شیراز به این کشور مهاجرت کردهاند.
فرخ زاده با بیان اینکه کشور موریس از اماکن بسیاری متعلق به ایرانیان برخوردار است، گفت: در این کشور ابنیهای وجود دارد که متعلق به شیرازی هاست.
وی با اشاره به فرصتهای بازار کشور موریس برای صادرات محصولات ایرانی گفت: در حال حاضر هیأت تجاری و توسعهای از این کشور به شیراز سفر کرده است؛ این سفر نخستین سفر این هیأت به کشور جمهوری اسلامی است. این در حالیست که به دلیل مسائل ایران هراسی، این ارتباط تاکنون برقرار نشده بود.
فرخ زاده گفت: در این هیأت بیش از ۶۰ نفر از تجار رده یک و مسئولان دولتی این کشور از جمله وزیر امور خارجه، معاون وزیر امور خارجه و رییس اتاق بازرگانی حضور داشتند که برای سفری دو روزه به شیراز آمدهاند.
معاون استاندار فارس عنوان کرد: جلسهای با حضور این هیأت و تُجار فارس در اتاق بازرگانی شکل گرفت و در این جلسه ظرفیتهای مختلف استان فارس در حوزههای اقتصادی، گردشگری، کشاورزی، صنعتی، ساختمان و عمران، مباحث زیرساختی، نفت، گاز و الکترونیک مورد شناسایی و بررسی قرار گرفت.
وی بیان داشت: جلسهای هم در سالن اجتماعات هتل هما با حضور مجموعههای گردشگری برگزار شد؛ بیش از ۱۰ تاجر و شرکت حاضر در هیأت کشور موریس در حوزههای گردشگری فعالیت داشتند که در این جلسه با صنوف گردشگری فارس از جمله آژانسهای مسافرتی، تورگردانان، صنایعدستی و دیگر مجموعههایی گردشگری به بررسی ظرفیتهای مختلف در این حوزه و تبادل اطلاعات پرداختند.
فرخ زاده گفت: قرار است این هیأت روز جمعه بازدیدی از اماکن تاریخی و فرهنگی شهر شیراز داشته باشد تا از ظرفیتهای شیراز در این بخش مطلع شود.
وی یادآور شد: تفاهمنامههایی برای توسعه و تحکیم روابط و مراودات اقتصادی در آینده در شیراز منعقد شد و میتوان گفت حضور مسئولان این کشور در شیراز و انجام این مراودات یک اقدام بسیار خوب است که پس از سالها در استان فارس صورت گرفته است.
معاون استاندار فارس اظهار کرد: این اقدام خوب هم بُعد تاریخی و اقتصادی و هم بُعد مذهبی و فرهنگی داشت و باید تمام تلاش خود را برای ادامه دادن اینگونه اقدامات به کار بگیریم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ بر تعامل و همکاری با هیاتهای تجاری و اقتصادی خارجی متمرکز شدیم، گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد حضور مستمر هیاتهای خارجی از کشورهای مختلف از جمله کشورهای حاشیه خلیج فارس، عمان و همچنین کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی به استان فارس هستیم.
فرخ زاده ادامه داد: در تلاش هستیم که با توسعه مراودات بینالمللی ظرفیتهای استان فارس را به جهان معرفی کنیم تا بتوانیم شاهد رونق اقتصادی قابل توجهی در حوزههای مختلف باشیم.
وی با اعتقاد به اینکه استان فارس باید در سطح ملی و جهانی دیده شود، گفت: اگر نتوانیم این ارتباطات را برقرار کنیم از سایر کشورها عقب میمانیم.
فرخ زاده یادآور شد: فضای تعاملات دو طرفه و صادرات کالا و خدمات در حال حاضر به شدت فراهم است و از بخش خصوصی از جمله شرکتها، تعاونیها و صنوف دعوت میکنیم که به این فضا وارد شوند و از آن به نحو احسن استفاده کنند.
معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس اظهار کرد: در نظر داریم در نمایشگاه گردشگری سلامت عمان خدمات بیمارستانهای شیراز و شهر سلامت را معرفی کنیم و در نمایشگاه بینالمللی بازسازی سوریه نیز به معرفی تجار فارس بپردازیم.
کشور موریس در جنوبی ترین نقطه اقیانوس هند، شرق جزیره ماداگاسکار و جنوب شرقی قاره آفریقا واقع شده است.
نظر شما