سید سعید زاهدزاهدانی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در حال حاضر قضاوت در خصوص کارکرد یکساله دولت صحیح نیست و برای ارزیابی عملکرد دولت باید زمان بیشتری از شروع فعالیتهای دولتمردان بگذرد؛ با این وجود نگاهی به وضعیت کنونی در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نشان میدهد دولت سیزدهم در همین مدت زمان کوتاه نیز توانسته به دستاوردهای قابلتوجه و تأثیرگذاری برسد.
جوانگرایی در انتصابات
این استاد دانشگاه یکی از مهمترین سیاستهای دولت سیزدهم را جوانگرایی در انتصابات دانست و گفت: دولت سیزدهم موفق شد در طول این مدت شعار جوانگرایی را محقق کند و از زمان تشکیل این دولت تاکنون شاهد تحقق این رویکرد و استفاده از ظرفیت جوانان و جوانگرایی در بدنه دولت بودهایم.
زاهدزاهدانی ادامه داد: دولت سیزدهم جوانگرایی را عملیاتی کرد و بدون شک بکارگیری جوانان در انتصابات یکی از نقاط قوت این دولت به شمار میرود.
تلاش برای حل مشکل اختلاف درآمدها
وی عدالت محوری را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم قلمداد کرد و گفت: در طول این مدت تلاش بسیاری برای تعدیل ثروت در جامعه صورت گرفته است و مسأله تعدیل ثروت برای برقراری عدالت اجتماعی یکی از مهمترین سیاستهای اقتصادی دولت سیزدهم محسوب میشود.
زاهدزاهدانی اضافه کرد: دولت تمام تلاش خود را به کار گرفته تا درآمد افرادی که جزو دهکهای پایین هستند افزایش و درآمد کسانی که در دهکهای بالا قرار دارند کاهش یابد تا مشکل اختلاف درآمدها در جامعه برطرف شود؛ در حقیقت دولت در تلاش است که از این طریق به رفع شکاف طبقاتی در ایران و توزیع عادلانه ثروت در جامعه بپردازد.
وی با بیان اینکه تعدیل ثروت با هدف اجرای عدالت اجتماعی انجام میشود، گفت: بدون شک تا «عدالت اقتصادی» در جامعه برقرار نشود، «عدالت اجتماعی» آن طور که باید محقق نمیشود.
افرایش بیمهها و تخصیص تسهیلات بانکی
استاد دانشگاه شیراز به افرایش بیمهها و تخصیص تسهیلات در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: پوشش گروههای محروم از بیمه و تخصیص تسهیلات بانکی از دیگر اقدامات مطلوب دولت مردمی به شمار میرود که این امر کمک شایانی به برقراری «عدالت اقتصادی» میکند.
زاهدزاهدانی یادآور شد: راهاندازی واحدهای از کار افتاده صنعتی، اجرای پروژههای نیمهتمام و سفرهای مستمر رییس جمهور و اعضای دولت به استانها نیز نوید دهنده این است که در اقتصاد کلان اقدامات خوبی در حال انجام است و وضعیت کشور در مسیر بهبودی قرار دارد.
وی افزود: به طور کلی میتوان گفت که از نظر اقتصادی فعالیتهای خوبی در دولت سیزدهم صورت گرفته است و امیدواریم این روند تداوم یابد تا بتوانیم به سمت اجرای صددرصد اقتصاد مقاومتی حرکت کنیم چراکه استمرار انقلاب و رسیدن به اهداف و آرمانهای انقلاب در گرو تمسک به اقتصاد مقاومتی است.
نگاه دولت سیزدهم به شرق
زاهدزاهدانی به بیان رویکرد دولت سیزدهم در حوزه سیاسی پرداخت و گفت: بدون تردید دیپلماسی دولت سیزدهم بسیار قدرتمندتر از دولت قبل است. در واقع این دولت با دیپلماسی قویتری عمل میکند.
وی با اشاره به اینکه نگاه دولت به شرق است، گفت: نگاه به شرق از مهمترین رویکردهای سیاست خارجی ایران به شمار میرود. این در حالیست که دولت قبل آنرا با هدف تأمین منافع ایران از طریق کشورهای غربی دنبال میکرد.
وی عنوان کرد: در گذشته نگاه به غرب و بهبود روابط با کشورهای غربی به صورت مقطعی در سیاست خارجی مطرح شد، اما با توجه به اقدامات این کشورها در سالهای اخیر، دولت سیزدهم درصدد تقویت روابط با کشورهای شرقی است؛ به نظر میرسد بهتر بتوانیم با قواعد خودمان با این کشورها به مروادات سیاسی و اقتصادی بپردازیم.
انقلابی شدن فرهنگ
این عضو هیات علمی دانشگاه در رابطه با اقدامات دولت در حوزه فرهنگی گفت: رویکرد دولت در حوزه فرهنگ، یک رویکرد انقلابی است و دولت سیزدهم از زمان روی کار آمدن تا کنون فعالیتهای خوبی را با هدف انقلابی شدن فرهنگ انجام داده است اما نیاز است که این روند رو به رشد تداوم داشته باشد.
زاهدزاهدانی دلیل شکست خوردن دولتها در مسیر دستیابی به اهداف فرهنگی را نداشتن نظام کارشناسی منسجم در جامعه دانست و گفت: متأسفانه بدنه کارشناسی کشور بدنه انقلابی نیست و برای اینکه بتوانیم در مسیر انقلابی شدن گام برداریم نیاز به تقویت نیروی انسانی در دانشگاهها داریم؛ این در حالیست که دانشگاههای ما هنوز هم رویکرد انقلابی را در مسائل علمی دنبال نمیکنند.
ضرورت ایجاد نظام کارشناسی منسجم
عضو شورای فرهنگ عمومی استان فارس یادآوری کرد: دانشگاهها باید کارشناسانی را با رویکرد انقلابی تربیت کنند تا بتوانیم به حل مسائل جامعه از این طریق بپردازیم و در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی موفق عمل کنیم. البته این امر در کوتاهمدت محقق نخواهد شد و تحقق آن نیاز به گذشت زمان دارد.
این استاد جامعهشناسی اظهار کرد: همانطور که گفتم قضاوت عملکرد در یک سال، چندان نمیتواند نمره دولت را مشخص کند و برای ارزیابی دولت سیزدهم باید به دولتمردان زمان و فرصت داد اما بررسی وضعیت کنونی کشور حاکی از آن است که رئیس دولت و تیم همراه او در تلاش هستند که وعدههای خود را محقق و مشکلات کشور را برطرف کنند.
نظر شما