استاد دانشگاه مهاباد: حمایت از تولیدات دانش بنیان در دولت سیزدهم شتاب گرفته است

مهاباد - ایرنا - عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد گفت: حمایت از تولیدات دانش بنیان و توسعه و رونق فضاهای کار فناورانه و خلاق در دولت سیزدهم از شتاب بسیار خوبی برخوردار شده است.

دکتر بهمن کُرد روز یکشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه فرهنگ دانش بنیان و خلاق در کشور باید توسعه بیشتری داشته باشد که همین روند در حال انجام است، افزود: خوشبختانه در این زمینه در دولت سیزدهم برنامه‌های جدیدی برای توسعه فناوری و نوآوری توسط معاونت علمی و فناوری در حال پیاده سازی است که روند رشد کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان و خلاق را سرعت می‌بخشد.

وی با اشاره به اینکه در این راستا نیز یک سند تحول براساس آمایش آموزش عالی کشور هم اینک در حال پیاده سازی است، اظهار کرد: در این سند تحول، استفاده از تمام ظرفیت‌ها در دانشگاه‌ها مورد تاکید قرار گرفته تا استفاده مطلوب و مفیدی از آنها انجام گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه‌های استان تاکید کرد: ما در کشورمان ظرفیت‌های ذاتی و نوآوری‌های منحصربه فردی داریم که باید با استفاده از نوآوری خودمان آنها را توسعه دهیم و اگر قرار است از روش‌های دیگر کشورها نیز استفاده کنیم آن را مطابق با ساختار و شرایط کشورمان باید بومی‌سازی کنیم.

حوزه آموزش عالی کشور نیز براساس منویات رهبری بر تولید دانش بنیان و کارآفرینی تاکید دارد

وی با بیان اینکه حوزه آموزش عالی کشور نیز براساس منویات رهبری بر تولید دانش بنیان و کارآفرینی تاکید دارد گفت: دانشگاه‌ها براساس سبک و سیاق سابق نمی‌توانند به مسیر خود در این حوزه ادامه دهند بلکه باید براساس نسل سوم و چهارم دانشگاه‌های جهان حرکت کنند یعنی دانشگاه از مدرک گرایی و حافظه محوری فاصله گرفته و دانش بنیان و مهارت آموز و کارآفرین باشد.  

دکتر کُرد، با قدردانی از سیاست دولت در حمایت از طرح‌های فناورانه شرکت‌های دانش بنیان از طریق ارایه تسهیلات و منابع بانکی افزود: مهارت آموزی، کارآفرینی و دانش بنیان، باید متمرکز شده و آموزش‌ها بستر ساز اشتغال دانش بنیان باشند که خوشبختانه استارت آن در این دولت زده شده و سند تحول و تعالی مربوط به آن ابلاغ و در حال اجرا و پیاده سازی است.

وی تاکید کرد: بدون شک این اقدام در سطح وزارت علوم در راستای تحول آموزش عالی در حال انجام است که در آینده نزدیک اثرات خوبی با خود به همراه خواهد آورد.

دکتر کُرد یادآور شد: در این سند به قشر تحصیل کرده و نخبگان جامعه نیز توجه شده و اجرای آن که جایگاه و پایگاه مشخصی را برای نخبگان و صاحب نظران مشخص کرده موجب خواهد شد تا مهاجرت این قشر از کشور کاهش پیدا کند.  

نقش پررنگ شرکت های دانش بنیان در خنثی‌سازی تحریم‌ها 

این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد اضافه کرد: توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آنها توانسته است علاوه بر رفع نیازها و حل مشکلات کشور، نقش بسیار پررنگی را در خنثی‌سازی تحریم‌ها ایفا کند.

وی افزود: قانون جهش تولید دانش‌بنیان نیز جزو قوانین بسیار موثر است که جهت‌گیری کشور را به سمت اقتصاد دانش‌بنیان سوق می‌دهد که می‌تواند با تلفیق آن با سند تحول آموزش عالی اتفاقات بسیار جدی را در چندسال آینده بویژه در حوزه کارآفرینی و اشتغال رقم زند.

دکتر کُرد اظهار کرد: طرح جهش دانش بنیان‌ها، نقشه راه ۱۵ سال آینده کشور در توسعه تولید و اقتصاد دانش بنیان‌هاست که با اجرای این طرح، جهت گیری جدید شرکت‌ها، صنعت و مجموعه دستگاه‌های مرتبط در کشور بسوی تولید دانش بنیان تسریع خواهد شد.

وی ادامه داد: در همین راستا ما نیز باید براساس آموزش‌های مهارت آموزی و سواد کارآفرینی جامعه فارغ التحصیلان دانشگاهی را مرحله به مرحله وارد فعالیت عملی کنیم که در کنار تولید ثروت زمینه اشتغال را برای این قشر نیز بوجود آورند که خوشبختانه در دانشگاه‌های کشور استارت آن زده شده و نیاز به حمایت بانک‌های عامل دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha