۳۰ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۵۱
کد خبر: 84860597
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شهباز شریف: پاکستان و هند توان ورود به جنگی دیگر را ندارند

تهران- ایرنا- شهباز شریف نخست وزیر پاکستان با تاکید بر ضرورت حفظ صلح در منطقه جنوب آسیا ، اعلام کرد که پاکستان و هند هیچ کدام در شرایطی نیستند که بتوانند واردی جنگ دیگری در مقابل یکدیگر شوند.

به گزارش روز یک شنبه ایرنا از رسانه های پاکستان، شهباز شریف، ضمن تاکید بر عزم پاکستان برای حفظ صلح در منطقه ، در عین حال افزود: صلح پایدار در جنوب آسیا با حل مسئله جامو و کشمیر مطابق با قطعنامه های سازمان ملل و خواسته های مردم کشمیر مرتبط است.

وی در گفتگو با گروهی از دانشجویان دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: ما خواهان صلح دائمی با هند از طریق گفتگو هستیم، زیرا جنگ گزینه‌ای برای هیچ یک از این کشورها نیست.

شهباز شریف خاطرنشان کرد: اسلام آباد و دهلی نو باید در تجارت، اقتصاد و بهبود شرایط مردم خود رقابت داشته باشند. پاکستان هرگز اهل جنگ و آغاز تجاوز نیست اما توان هسته ای و ارتش آموزش دیده آن بازدارنده است.

شهباز شریف گفت: ما هزینه های نظامی خود را برای حفاظت از مرزهای خود و نه برای تجاوز به کشورهای همسایه، صرف می کنیم.

نخست وزیر پاکستان در پاسخ به سوالی درباره اقتصاد ملی و برنامه صندوق بین المللی پول گفت: بحران اقتصادی پاکستان ناشی از مشکلات ساختاری همراه با بی ثباتی سیاسی در دهه های اخیر است.

او گفت: چند دهه اول پس از استقلال،‌ پاکستان شاهد رشد چشمگیر در تمام بخش‌های اقتصاد بوده است؛ زمانی که برنامه‌ها، اراده ملی و مکانیسم اجرایی برای تولید نتایج وجود داشت. در دوره های بعدی در بخش هایی که پیش رو بودیم، برتری را از دست دادیم. فقدان تمرکز، انرژی و سیاست گذاری منجر به کاهش بهره وری ملی شد.

وی گفت: تلاش‌ها و منابع برای ایجاد ثبات در اقتصاد به کار گرفته شده است. انجام این کار بسیار مهم است، اما هنوز راه پردست اندازی در پیش است.   ما کاری در پیش داریم که شامل سیاست های محتاطانه با در نظر گرفتن یک تصویر بزرگ برای آینده است.

نخست وزیر پاکستان درباره برنامه اقدام اقتصادی خود توضیح داد که دارای سه محور است. احیای اقتصاد، تبدیل فناوری اطلاعات (IT) به محور توسعه ملی و صادرات پیشرو در اقتصاد. نخست‌وزیر همچنین برنامه آینده‌نگر خود درباره لپ‌تاپ‌های رایگانی که در دوره قبلی حمایت ها به افراد موفق داده شده بود را شرح داد که نه تنها به دانش‌آموزان کمک کرد تا تحصیلات خود را در دوران کووید-۱۹ ادامه دهند، بلکه به جوانان پاکستان کمک کرد تا به یک قدرت قوی دست یابند و جای پایی در بازار جهانی مشاغل آزاد پیدا کنند.

وی افزود: برای توسعه پاکستان، ما باید بر آموزش حرفه ای، علمی و مهارتی تمرکز کنیم. اقتصاد دانش‌بنیان شعار و واقعیت غیرقابل انکار روزگار ماست.

وی همچنین گفت: دولت در حال کار بر روی طرحی است تا پتانسیل عظیم اما بکر کشور در حوزه فناوری اطلاعات را استفاده کند. تصمیم ما این است که صادرات فناوری اطلاعات خود را از ۲ میلیارد دلار به ۱۵ میلیارد دلار در سال های آینده افزایش دهیم.

نخست وزیر همچنین بر اهمیت ثبات سیاسی در کشور تاکید کرد. او گفت از آنجایی که اقتصاد به ثبات سیاسی وابسته است، بارها پیشنهاد گفت‌وگوی بزرگی را ارائه کرده ایم که منشور اقتصاد برجسته‌ترین نکته آن بود.

نخست‌وزیر پاکستان در پاسخ به سوالی درباره روابط چین و پاکستان گفت: چین و پاکستان دوستانی هستند که در طول زمان دوستی انها نسبت به یکدیگر آزمایش شده و دوستی آنها با امضای قراردادکریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به اوج جدیدی رسید.

او گفت که رابطه با چین سنگ بنای سیاست خارجی ما است و افزود: CPEC نوید دهنده آغاز دوره جدیدی از توسعه اقتصادی است. پاکستان آماده همکاری ها در کریدور اقتصادی چین و پاکستان است که یک مشارکت برد-برد برای صلح، امنیت و توسعه منطقه است.

وی گفت: روابط در دنیای امروز متقابل نیستند، ما مشتاقانه منتظر تعامل با کل جهان در سطوح دوجانبه و چندجانبه هستیم.

نخست وزیر در پاسخ به سوالی درباره تغییرات اقلیمی، بار دیگر بر اهمیت مسئولیتی که جهان توسعه یافته در قبال کشورهای در حال توسعه مانند پاکستان دارد که کمتر از یک درصد در انتشار کربن نقش دارند، اما پنجمین کشور آسیب پذیر از نظر اثرات تغییرات آب و هوایی است، تاکید کرد.

وی همچنین برنامه‌های دولت را برای تغییر از سوخت‌های وارداتی به انرژی خورشیدی، بادی و دیگر انرژی ها به اشتراک گذاشت زیرا پاکستان پتانسیل بسیار زیادی در این مناطق دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha