۳۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۱۴
کد خبر: 84860613
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تغییرات اقلیمی در هند؛ احتمال معکوس شدن روند صادرات گندم

تهران- ایرنا - دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر هند که چند ماه پیش و پس از اقدام نظامی روسیه در اوکراین وعده داده بود که کشورش آمادگی صادرات گندم به نقاط مختلف جهان را دارد، حالا کمتر از ۴ ماه بعد از مطرح ساختن این وعده و به دلیل تبعات ناشی از تغییرات اقلیمی و خشکسالی، موضوع واردات غلات را بررسی می‌کند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از بلومبرگ، پیش از اظهارات نارندرا مودی در خصوص صادرات گندم به سراسر جهان، گزارشی از موج گرما که از ماه مارس سال جاری محصول گندم هند را تهدید می‌کرد آغاز شده بود. این موضوع موجب توقف تولید گندم و افزایش قیمت‌ها در این کشور شد که زندگی را برای صدها میلیون هندی دشوارتر و گرانتر کرد.

رسانه های رسمی و دولت هند هنوز رسما چیزی در خصوص مطرح شدن احتمال واردات گندم از سوی این کشور اعلام نکرده اند.

بدین ترتیب براساس داده‌های شرکت دولتی غذای هند، این کشور چاره ای جز محدود کردن صادرات در اواسط ماه مه(اردیبهشت) نداشت و ذخایر دولتی نیز در ماه اوت(مرداد) به کمترین میزان خود در ۱۴ سال گذشته کاهش یافت. این در حالی است که  تورم برای مصرف‌کنندگان گندم به ۱۲ درصد رسید.  

اکنون کمبود و افزایش قیمت‌ها مقامات هندی را واداشته تا آماده خرید غلات از خارج باشند. دولت درعین حال با گزینه دیگری حذف مالیات ۴۰ درصدی واردات گندم را نیز بررسی می‌کند.  

باوجود این وزارت دارایی و سخنگوی وزارت تجارت و غذا نیز دراین باره هیچگونه اظهارنظری نکردند.  

اوایل ماه مارس(فروردین) در حالی که جنگ اوکراین بزرگترین منبع جهانی صادرات آن  یعنی اوکراین را تهدید می‌کرد قیمت گندم برای هر ۲۵ کیلوگرم به ۱۴ دلار رسید.

هند به رغم اینکه دومین تولیدکننده گندم در جهان به شمار می‌رفت، هرگز صادرکننده اصلی این محصول نبود. در عین حال هرگز مقدار زیادی گندم نیز وارد نمی‌کرد. مقامات این کشور اکنون انتظار دارند تولید گندم در سال ۲۰۲۲-۲۰۲۳میلادی به حدود ۱۰۷ میلیون تُن کمتر از آنچه در ماه فوریه(بهمن) تخمین زده شده بود یعنی ۱۱۱ میلیون برسد. به علاوه نگرانی‌های مشابهی نیز برای محصول برنج وجود دارد که می‌تواند چالش بعدی ذخایر غذایی جهان باشد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha