محمدرضا غلامزاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۷۰ هزار نفر از جمعیت مشمول در مناطق روستایی و عشایری استان تحت پوشش بیمه این صندوق قرار دارند، ۱۰ هزار نفر از این تعداد به دلایل مشکلات اقتصادی و معیشتی توانمندی پرداخت بیمه در این صندوق را ندارند.
وی افزود: ناتوانی پرداخت حق بیمه از سوی بیمه شدگان این صندوق در حالی است که دولت حق بیمه هشت ماه از سال را پرداخت می کند و بیمه شده تنها چهار ماه را متقبل می شود، اما متاسفانه توانمندی همین میزان را نیز ندارند.
غلامزاده تصریح کرد: این افراد بیشتر شامل مددجویان نهادهای حمایتی هستند که در سال های گذشته از سوی این سازمان ها برای زیر پوشش این صندوق حمایت شدند.
وی اظهار داشت: تعدادی از این بیمه شده ها شامل افرادی هستند که سن بالا دارند و انگیزه ای برای ادامه کار با این صندوق را ندارند.
مدیر صندوق بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر خراسان شمالی گفت: سرانه درآمد خانوار خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری پایین است که شرایط اقتصادی در سال های اخیر نیز در این خصوص تاثیر گذار بوده است.
غلامزاده با بیان اینکه کشاورزی و دامپروری در این استان نیز بیشتر سنتی و معیشتی است افزود: خشکسالی و کاهش بارندگی به کشاورزان و دامداران خسارت زیادی وارد کرده است که درآمد آنان در سال های اخیر کاهش یافته است.
وی افزود: هدف دولت در راستای عدالت اجتماعی این است که دست کم سرپرست خانوار زیر پوشش یکی از بیمه های اجتماعی پایه قرار گیرد تا در آینده از حقوق بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: بیمه شدگان با پرداخت حداقل ۱۵ سال حق بیمه سالانه و به شرط داشتن حداقل ۶۵ سال سن از مستمری پیری برخوردار می شوند.
استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند.
خراسان شمالی در شاخص سرانه درآمد خانوار دومین استان کم درآمد کشور است.
نظر شما