به گزارش ایرنا از روابط عمومی حوزه هنری، نمایشگاه آثار نگارگری عاشوایی دلدادگی روز دوشنبه (۳۱ مرداد) با حضور علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و جمعی از هنرمندان نگارگر در گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری افتتاح شد.
معاون هنری حوزه هنری درباره نمایشگاه دلدادگی گفت: این نمایشگاه ترکیبی از آثار مستخرج از آرشیو گنجینه حوزه هنری و آثاری از هنرمندان نگارگر و نقاش است که به مناسبت ایام محرم حسینی به نمایش درآمده است. هنر اسلامی ایران با نگارگری نمود پیدا میکند و ما نیز درصدد هستیم آثار اسلامی ایرانی را به نمایش بگذاریم و این نمایشگاه یکی از قدمها در این مسیر است.
فروزانفر در پاسخ به اینکه آیا تا پایان ماه صفر نمایشگاهی دیگری در حوزه هنری برپا خواهد شد، بیان کرد: در مجموعه حوزه هنری در حال تشکیل ستاد اربعین حسینی هستیم و به زودی جلسات آن برگزار خواهد شد و برنامههای مفصل و متنوعی در حوزه هنرهای تجسمی، موسیقی و نمایشی خواهیم داشت و قرار است هر مرکز حوزه هنری، ایفای نقش کند تا ادای دینی به موضوع راهپیمایی اربعین باشد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری درباره نمایشگاه عاشورایی دلدادگی اظهارداشت: این نهاد با هر مناسبت و هر رویداد روز ایران و دنیا اقدام به برپایی جشنوارهها و نمایشگاههایی از آثار هنرمندان تجسمی میکند که نمایشگاه دلدادگی هم به نوعی عرض ارادت و دل دادن ما به اهل بیت(ع) است.
شجاعی طباطبایی گفت: گنجینه آثار مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری شامل آثاری در رشتههای نقاشی، مجسمه، آثار گرافیکی و پوسترهای زیادی با مضمون انقلاب، دفاع مقدس و آثار آیینی و عاشورایی است. نمایشگاه آثار نگارگری عاشورایی دلدادگی هم بخشی از آثار این گنجینه با موضوع عاشوراست که به مناسبت ایام محرم حسینی به نمایش گذاشته شده است.
وی افزود: ما مجموعهای غنی از آثار نگارگری در گنجینه حوزه هنری داریم که تعدادی از آنها در نمایشگاه دلدادگی و تعدادی از آثار نیز از اساتید هنرمندی است که با حوزه هنری مرتبط هستند. در این نمایشگاه، ۴۵ اثر نگارگری از حسین عصمتی، مینا صدری، مهدی فرخی، مرتضی حسینی پورشاندیز، فاطمه منظوری، خشایار قاضیزاده، جمشید سرحدی، مرحوم پرویز اسکندرپور خرمی، امیرحسین آقامیری، سارا آقامیری، احمدرضا رحیمی و حسین حبیبی به نمایش گذاشته شده است.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به ارزش بالای آثار نمایشگاه دلدادگی و همراهی هنرمندان در تشکیل این نمایشگاه درباره اثر حسین حبیبی بیان کرد: اثر استاد حبیبی برای خلق ۶ سال زمان برده است و نمیتوان روی آن ارزشگذاری کرد و جزییاتی دارد که باید خیلی روی آن وقت گذاشت.
شجاعی طباطبایی درباره لزوم برگزاری نمایشگاه دلدادگی گفت: نگارگری هنر بومی و ایرانی اسلامی و مربوط به جغرافیای ماست و دنیا نیز ما را با این زمینه هنری میشناسند، بنابراین لزوم برگزاری چنین نمایشگاههایی بسیار احساس میشود.
وی درباره اهداف برپایی چنین نمایشگاههایی که سرچشمه آثارشان گنجینه آثار تجسمی حوزه هنری است، اظهارداشت: به نمایش گذاشتن این آثار علاوه بر اینکه به زنده کردن یاد و خاطرات آثار هنرمندانی مثل مرحوم پرویز اسکندرپور خرمی که دیگر در بین ما نیستند میپردازد به بازخوانی این آثار نیز کمک میکند. همچنین هنرمندان و علاقهمندان جوان به آثار نگارگری میتوانند با تماشای این آثار انگیزه و الهام برای تولید بگیرند.
شجاعی طباطبایی گفت: مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری همواره تلاش داشته است تا به بهانههای گوناگون آثار گنجینه را به نمایش بگذارد. همچنین علاوه بر نگهداری این آثار، هنرمندان ما در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برای افزایش آنها برنامهریزی و روزانه در حال فعالیت هنری هستند.
علاقهمندان برای دیدن آثار نمایشگاه نگارگری عاشورایی دلدادگی میتوانند تا ۱۲ شهریور روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۹ به گالری ابوالفضل عالی حوزه هنری به نشانی خیابان حافظ، نبش خیابان سمیه مراجعه کنند.
نظر شما