به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای اسپوتنیک موندو، معاون اول حزب سوسیالیست ونزوئلا (حزب حاکم) در انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در قبال این پرونده گفت: من فکر میکنم هیچ سازمان بینالمللی اظهار نظر نخواهد کرد، صدایی از سازمان ملل متحد به گوش نخواهد رسید، از خانم میشل باشله (کمیسر عالی حقوق سازمان ملل متحد) نخواهید شنید که بگوید برخی ونزوئلاییها نه فقط به طور ناعادلانه بلکه به صورت غیر قانونی در آرژانتین بازداشت شدهاند. برای این سازمانهای بینالمللی هیچ اتفاقی نمیافتد چرا که ونزوئلاییها و منافع آنها درگیر این مسئله است.
کابِیو خاطر نشان کرد: سازمان ملل متحد یک آژانس وابسته به دولت ایالات متحده است.
وی با بیان اینکه صاحبان سازمانهای بینالمللی، «دشمنان تاریخی ونزوئلا» هستند، گفت: انتظار نداریم واکنش مثبتی از سمت آنها ببینیم. برایمان اهمیتی ندارد. آنچه برای ما مهم است، شنیده شدن صدای مردمانی است که از سراسر جهان، حمایت کردند.
وی در تاکید بازداشت غیرقانونی خدمه هواپیمای ونزوئلایی افزود: بیش از یک ماه است که این افراد به طور ناعادلانه توسط سیستم قضایی آرژانتین بازداشت شدهاند.
حدود دو ماه (ششم ژوئن/ ۱۶ خرداد) از توقیف هواپیمای ونزوئلایی در فرودگاه آرژانتین میگذرد و دخالت آمریکا در این مسئله با واکنش مقامهای ونزوئلا مواجه شده است. رئیس جمهور ونزوئلا به تازگی اطمینان داد کشورش «با همه سلاحهای ارتباطی، اجتماعی و سیاسی خود برای هواپیمایی که دزدیده شده است و آنها به صورت وقیحانه قصد مصادره آن را در آرژانتین دارند، مبارزه کند».
وزارت دادگستری آمریکا دوم اوت (۱۱ مرداد) در بیانیهای هواپیمای بوئینگ باری زمینگیر شده در آرژانتین را به ارتباط با گروههای تروریستی متهم کرد و خواستار صدور مجوز مصادره آن از سوی مقامهای آرژانتینی شد.
این هواپیما که تا یک سال پیش به شرکت ماهان ایر ایران تعلق داشت، در ۶ ژوئن (۱۶ خرداد ماه) با ۱۴ سرنشین ونزوئلایی و پنج سرنشین ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد، اما دو روز بعد اروگوئه از دادن مجوز به آن برای ورود به آسمان خود جلوگیری کرد و هواپیما وادار به بازگشت به آرژانتین شد و تاکنون در آنجا باقی مانده است.
به دنبال درخواست آمریکا و با وجود انتقادهای شدید دولت و مردم ونزوئلا، قاضی دادگاهی در آرژانتین با درخواست آمریکا برای توقیف هواپیمای باربری ونزوئلا موافقت کرده است.
اگرچه دولت آرژانتین هنوز تصمیمی در این مورد نگرفته است، احتمال موافقت دولت «آلبرتو فرناندز» رئیسجمهوری آرژانتین با درخواست آمریکا، دولت ونزوئلا را به شدت نگران کرده است.
«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه نیز دیروز دوشنبه در نشست خبری درباره موضوع هواپیمای ونزوئلا در آرژانتین گفت: موضوعی که برای ما حائز اهمیت است وضعیت پنج هموطن ایرانی است که اقدامات ما در این زمان همچنان ادامه دارد و هم در حوزه سیاسی گفتوگوها و مذاکرات در تهران و از طریق سفارت ما در بوینوسآیرس دنبال میشود، درعین حال گفتوگوها با مقامات کشور ونزوئلا به عنوان کشوری که هواپیما متعلق به این کشور است، ادامه دارد.
کنعانی ادامه داد: هنوز در این ارتباط تحول خوشایندی رخ نداده است و ما همچنان بر ضرورت اینکه شهروندان ایرانی هیچ جرمی مرتکب نشدهاند، تاکید میکنیم از این رو ضرورت دارد دولت آرژانتین حسن نیت خود را در این ارتباط اثبات کند و نسبت به آزادی بدون قید و شرط این افراد در اسرع وقت اقدام کنند چراکه آنها شهروندان ما هستند و جمهوری اسلامی ایران در پیگیری حقوق کنسولی شهروندان خود کوتاهی نخواهد کرد.
نظر شما