خبر فوری: رفع فیلترینگ

چهره واقعی ابن سینا باید به جهانیان معرفی شود

۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۱۹
کد خبر: 84863421
چهره واقعی ابن سینا باید به جهانیان معرفی شود

همدان- ایرنا- رییس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی سینا گفت: شیخ الرییس ابوعلی سینا در حوزه‌های مختلفی فعال داشته که باید با تببین و تشریح موثر و دقیق اقدامات و فعالیت های این دانشمند جهان اسلام، چهره واقعی وی را به جهانیان معرفی کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت‌الله غیاث الدین طه محمدی روز سه‌شنبه در همایش حکیم هزاره‌ها که به مناسبت سالروز تولد این سینا و روز پزشک و همدان با حضور پژوهشگران این حوزه برگزار شد، افزود: تلاش‌های بوعلی سینا در حوزه تحقیقات پزشکی بسیار ارزشمند است چرا که این دانشمند به تنهایی علم تولید کرده است.

وی اظهار داشت: انسان های الهی همه مشکلات زندگی شان را با توکل و توسل به خدا و اتصال به نیروی بی پایان الهی حل می کنند، که ابن سینا یکی از این انسان ها بوده است.

طه محمدی تصریح کرد: ابن سینا در موضوعات پژوهشی خود که با مشکل روبرو می شد با حضور در مسجد جامع همدان و اقامه ۲ رکعت نماز، مشکلات را چاره‌یابی می‌کرد، این دانشمند برای رشد و تعالی علم بشر، جان‌سوخته و شیفته و دلباخته سعادت بشری بود.

نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه باید بتوانیم چهره واقعی بوعلی سینا را بهتر به جهانیان معرفی کنیم، تاکید کرد: بوعلی سینا به درجه سیر و سلوک در عرفان رسیده بود و مکتب تعقل و برهان را رها کرد و به عرفان پرداخت.

جامعه برای توسعه و تکامل علم تلاش کند

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز با اشاره به اینکه امروز فقط افتخار به گذشته کافی نیست گفت: ملتی که چنین تمدن عظیم و دانشمندان بزرگی در علم‌های مختلف داشته باید برای تکامل علوم و توسعه آن تلاش کند.

آیت الله «حبیب الله شعبانی موثقی» تلاش برای توسعه علم و هنر را یکی از پایه‌های هر تمدنی دانست و افزود: هر تمدنی که علم را بیشتر توسعه دهد موفق‌تر است.

وی با بیان اینکه در شروع تمدن اسلامی، اولین حرفی که پروردگار به پیامبر(ص) فرمود: "اقرا بسم ربک" بود خاطرنشان کرد: این یعنی تمدن اسلامی با علم آغاز شده است، البته علمی که هدف و جهت دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با تاکید بر اینکه تمدن اسلامی، علم محور است گفت: انگیزه‌ها و تحرکات علمی که در تمدن اسلامی در قرون اولیه مشاهده می‌کنیم نشان از آن دارد که جامعه علمی آن روز، محصول انگیزه‌هایی است که شریعت و اسلام ایجاد کرده است.

آیت الله شعبانی موثقی به مقایسه ایران قبل و بعد از اسلام پرداخت و خاطر نشان کرد: قبل از اسلام، انسان‌های بزرگی در این کشور زندگی می‌کردند اما ایران پس از اسلام افراد بزرگی چون بوعلی سیناها در آن رشد کرده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان تصریح کرد: اسلام جامعه را با علم، عقلانیت، تحقیق و اندیشه پیش برده است.

وی با بیان اینکه با آمدن کتاب‌های علمی بوعلی سینا، کتب درسی گذشته به فراموشی سپرده شدند، افزود: تمامی این ویژگی‌ها تاکیدی بر تمدن عظیم اسلامی است.

آیت الله شعبانی موثقی با تاکید بر اینکه کشور ما استعدادهای عظیم علمی داشته و دارد گفت: حضور این بزرگان در تاریخ اسلام و در کشور تاکیدی بر این اصل است که، ما می‌توانیم.

وی تصریح کرد: در دورانی که اروپا آن روز در علم متوقف شده بود، اما در همان دوران، پزشکی در این کشور افرادی همچون بوعلی حضور داشت که در عرصه‌های مختلف اظهار نظرهای قوی دارد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان با اشاره به اینکه بوعلی دارای شخصیتی خلاق و با انگیزه‌های پژوهشی بالا بود اظهار داشت: تحرک‌ علمی بوعلی سینا به قدری بود که بخشی از کتاب شفا را زمانی که از گرگان به سمت همدان در حرکت بود، سوار بر مرکب نوشته است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان همدان با بیان اینکه حدود هزار سال در اروپا کتاب بوعلی سینا به عنوان مرجع علمی قابل استفاده بود افزود: در قرن ۱۶، پزشکی آلمانی سوئیسی کتاب القانون را با این هدف آتش زد تا خود تبدیل به بنیان گذار طب جدید شود.

آیت الله شعبانی موثقی با تاکید بر اینکه این اقدام یک توهم بود گفت: هیچ تفاوتی بین طب سنتی و جدید وجود ندارد و هیچ کس نمی‌تواند خدمات طب جدید و تحقیقات عمیق طب سنتی را نادیده بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان همدان اظهار داشت: یکی از خوبی‌های بوعلی سینا این بود که وقتی وارد علمی می‌شد، در روش شناسی‌ها اشتباه و خلط نمی‌کرد و لذا امروز لازم است تا طب سینوی و طب جدید به عنوان مکمل در کنار یکدیگر باشند.

ابن سینا به عنوان یک شخصیت عهده دار حوزه پزشکی در غرب شناخته شده است

رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این آیین گفت: باید دروازه جدیدی در راستا ابن سینا شناسی گشوده و جنبه های ناشناخته پژوهش‌های شیخ الرییس شناخته شود.

حسن بلخاری افزود: به روح شیخ الرییس، حجت الحق، شرف الملک، ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، ملقب به پورسینا درود می‌فرستیم و روز پزشک را تبریک می‌گوییم.

وی با اشاره به اینکه ابن سینا به عنوان یک شخصیت عهده دار حوزه پزشکی در غرب شناخته شده است، اظهار داشت: پس از اختراع دستگاه چاپ، کتاب مقدس نخستین کتاب بود که چاپ شد و پس از آن کتاب قانون بود که نقش بسزایی در رشد و توسعه علم پزشکی داشته است.

بلخاری ادامه داد: ابن سینا یکی از مصادیق کامل آیه شریفه «شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِکَةُ وَأُولُوا الْعِلْمِ قَائِمًا بِالْقِسْطِ ۚ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِیزُ الْحَکِیمُ» است که یکتایی خداوند را اثبات می کند.

وی تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می فرماید عالمان را گرامی بدارید که آنان وارث پیامبران‌اند، پس هر کس آنها را گرامی بدارد و اکرام کند، همانا خدا و رسولش را گرامی داشته است.

رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: ابن سینا مصداق این حدیث شریف محسوب می شود که خدمات او برای نسل بشر تا ابد ماندگار است.

وی تاکید کرد: نداشته های ما از ابن سینا بیشتر از داشته های ما است به طوری که سه اثر «اللواحق»، «الانصاف» و «الحکمه المشرقیه» این دانشمند تحریر نشده و یا ربوده شده است و ما به آن دسترسی نداریم.

به مناسبت سالروز تولد ابن سینا در سالنامه ملی ایران روز یکم شهریور ماه به عنوان روز پزشک و روز ملی همدان ثبت شده است.

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا مشهور مشهور به ابن سینا فیلسوف و دانشمند بزرگ ایرانی اول شهریور سال ۳۵۹ شمسی در شهر بخارا چشم به جهان گشود، به همین مناسبت اول شهریور به یاد این دانشمند بزرگ به‌ عنوان روز پزشک نام‌گذاری شده است.

ابوعلی سینا در اول رمضان سال ۴۲۸ قمری مصادف با دوم تیر سال ۴۱۶ هجری شمسی و در ۵۷ سالگی در شهر همدان چشم از جهان فروبست، آرامگاه بوعلی سینا در شهر همدان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha