یعقوبعلی نظری روز سهشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه عملیات اجرایی بیش از ۳۰۰ طرح همزمان با هفته دولت در خراسان رضوی آغاز می شود، افزود: این طرحها با سرمایهگذاری بیش از ۸۴ هزار میلیارد تومان اعتبار در سراسر استان آغاز میشود که برخی تا پایان سال و تعدادی نیز تا پایان دولت سیزدهم به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی بیان کرد: طرحهای آماده بهره برداری در استان خراسان رضوی بخشهای مختلف عمرانی، زیرساختی و اقتصادی نظیر حوزه مسکن، انرژی، کشاورزی و بهداشت و درمان را فرا میگیرد.
وی همچنین در خصوص طرح نهضت ملی مسکن نیز اظهار کرد: در شهر مشهد با مشکلاتی در خصوص استفاده از زمین مواجه بودیم و سیاست کلی بر این قرار گرفت که برای افراد متقاضی در جغرافیا و محدوده فعلی شهر مشهد زمین تامین و مورد استفاده قرار گیرد.
نماینده عالی دولت سیزدهم با اشاره به ۴۰ هزار واحدی که در مشهد ساخته می شود، بیان کرد: علاوه بر آن در شهرهای پیرامونی مانند بینالود و مهرگان نیز زمین در اختیار متقاضیان قرار میگیرد و با امکانات و تسهیلات قرار گرفته به صورت فردی و یا مشارکتی در برخی نقاط می توانند به ساخت مسکن اقدام کنند.
نظری گفت: همچنین حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی نیز در شهر گلبهار به صورت تجمیعی ساخته می شود و این در حالی است که برای ۶ شهر استان خراسان رضوی که بالای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارند نیز با هماهنگی های صورت گرفته حدود ۹۰ درصد زمین آنها تامین شده است تا ساخت متمرکز آنها آغاز شود.
وی در خصوص شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت نیز افزود: برای این مناطق سیاست و رویکرد واگذاری زمین به افراد دنبال می شود تا نهضت مردمی خودسازی دراین زمینه صورت پذیرد. همچنین برای روستاییان نیز توسط بنیاد مسکن زمین در اختیار واجدین شرایط قرار میگیرد تا در کنار تسهیلاتی که به آنها اختصاص مییابد، قادر به ساخت مسکن برای خود باشند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: سالانه حدود ۳۰ میلیون زائر بارگاه رضوی را در استان خراسان رضوی میزبانی میکنیم ولی متاسفانه در این خصوص بودجه مشخصی با نگاه ملی به استان اختصاص پیدا نکرده است و امیدواریم با تشکیل جلسات شورای عالی زیارت، امکانات پذیرایی از زائران در این استان افزایش پیدا کند.
دبیر شورای عالی زیارت اضافه کرد: البته ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب بودجه های استانی به امر زیارت اضافه شده است که در حوزههای زیر ساختی قرار میگیرد ولی برای هزینه های جاری استان در امر زیارت، محلی در نظر گرفته نشده است.
تبدیل استان سرمایهگریز به سرمایهپذیر
او با اشاره به موضوع اقتصاد کلان استان نیز گفت: خراسان رضوی تاکنون سرمایه گریز بود و فضای حاکم بر استان در خصوص کندی کارها باعث شده بود تا عدم استقبال از سرمایه صورت پذیرد و رغبتی برای سرمایه گذار داخلی و خارجی وجود نداشته باشد ولی اکنون شرایط استان خراسان رضوی به سرمایه پذیر تغییر یافته است.
نظری افزود: برای پیشبرد اهداف اقتصادی استان نیاز بود تا زنجیره برخی از صنایع در استان کامل شود به عنوان مثال درگذشته، صنایع معدنی بیشتر به خام فروشی و صادر کردن گندله و کنسانتره معدنی روی آورده بودند ولی اکنون در حال تکمیل این چرخه هستیم تا امکان تبدیل به آهن اسفنجی و تولید ورق فولادی برای استفاده در بخش های صنعتی از جمله خودرو به عنوان یکی از صنایع پیشران استان فراهم شود.
وی ادامه داد: در گذشته صنایع پیشران و مادر در استان وجود کمرنگی داشت و با مذاکراتی که صورت گرفته است سرمایه گذارانی از جمله شرکت معدنی و صنعتی چادرملو دعوت شده اند تا امکان کامل کردن و تشکیل زنجیرهای از صنایع پیشران در خراسان رضوی فراهم شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: در اولین روزهای ورود به استانداری برای خدمت به مردم بر موضوع راهبردی پیشگیری از هرگونه تنش برای حفظ تعادل در استان تائید شد زیرا ایجاد تنش، امکان پیگیری امور را از بین می بُرد.
نظری گفت: از سوی دیگر برای ایجاد حرکت و و رفع کمبودها و عقب ماندگی ها نیاز به تغییر اولویتهایی در بخش های مختلف و در سطح استان بودیم ؛ به عنوان مثال موضوع زیارت که امکان تاثیر گزاری فرهنگی بالایی دارد مورد توجه قرار گرفت و با پیگیری های انجام شده، کارگروه زیارت به شورای عالی زیارت و به ریاست رئیس جمهور ارتقا پیدا کرد تا امکان برسی این مهم، در سطح ملی فراهم شود.
او اظهار کرد: برای پیشبرد اهداف اقتصادی استان نیز سعی شد تا مزیت ها و همچنین مسائل استان مورد شناسایی قرار گیرد تا برای حل مسائل بر اساس مزیتها برنامه ریزی شود؛ بر همین اساس قرارگاه های مشترک حمایت و پشتیبانی از اقتصاد فراهم شد تا با کمک بخش خصوصی و همراهی مردم در کنار هماهنگی بین دستگاه های دولتی استان، امکان دستیابی به رشد اقتصادی با برنامه ریزی زمانی فراهم شود.
نظری گفت: بیش از چهار هزار طرح نیمه کاره در استان وجود داشت و این در حالی بود که در برخی از موضوعات مانند فضای آموزشی، ورزشی و بهداشتی حتی از سرانه کشوری هم پائین تر بودیم. بر همین اساس و با برنامه ریزی صورت گرفته سعی شد تا طرح های نیمه کاره اولویت دار با هدف ایجاد زیر ساخت اقتصادی برای جبران عقب ماندگی به نتیجه برسد.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در طول ۱۰ سال گذشته در کشور نزدیک صفر بوده است، افزود: اکنون دولت شرایطی را فراهم آورده که رشد اقتصادی به بیش از ۳درصد رسیده است و در استان نیز با توجه به ابتکار در قرارگاه اقتصادی و در کنار فعالیت های دانش بنیان در حال ارتقا و رشد شرایط هستیم.
نظری خاطر نشان کرد: از سوی دیگر نیز در حوزه دیپلماسی اقتصادی سعی شد تا با انجام همکاری با کشورهای دیگر و همسایگان شرایطی برای رونق بخش بین الملل و دیپلماسی اقتصادی فراهم شود.
استاندار خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی در خصوص انجام تحقیق و تفحص از استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی وظایفی قانونی دارند و به هر حال ممکن است اطلاعات و اخباری به آنها منتقل شده باشد که از نگاه نظارتی لازم باشد به آن رسیدگی شود.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص انتصاب مدیران استانی نیز استاندار باید اختیاراتی داشته باشد تا با ایجاد شبکه ای از مدیران با دیدگاه مشترک و انتصاب آنها بتواند، اهداف برنامه ریزی شده استان را به پیش ببرد.
نظر شما