علت تلف شدن هزاران قطعه ماهی در دریاچه استحصال نمک بندر ماهشهر در دست بررسی است

اهواز - ایرنا - هزاران قطعه ماهی در دریاچه استحصال نمک بندر ماهشهر برای دومین بار در یک ماه گذشته تلف شدند که به گفته مسیولان علت این حادثه در دست بررسی است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، ماهیان تلف شده در حاشیه دریاچه استحصال نمک در ماهشهر ، دوستداران محیط زیست را نگران کرده است.

هنوز دلیل تلف شدن مرگ ومیر ماهیان دریایی مشخص نشده ولی حادثه مشابه ماه گذشته آلودگی ناشی از رهاسازی پساب‌ پتروشیمی‌های مستقر در منطقه و کاهش اکسیژن اعلام شده بود.

سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تایید تلف شدن ده‌ها هزار قطعه بچه ماهی در دریاچه نمک ماهشهر در گفت‌و گوی رسانه‌ای اعلام کرد: در صورت اثبات فرضیه ارتباط آلایندگی صنایع پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه با این حادثه، قاطعانه با سهل انگاران آن برخورد قانونی و اداری خواهد شد.

محسن ادیبی با اشاره به اینکه بررسی‌ علمی برای شناسایی منشاء دقیق حادثه تلف شدن ماهیان دریاچه نمک ماهشهر در جریان است، گفت: همزمان با اولین مورد از حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر، نمونه‌برداری و اقدامات آزمایشگاهی اداره حفاظت محیط زیست ماهشهر و همچنین بررسی‌ کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: در برخی اظهارنظرها وجود آمونیوم نیترات در دریاچه نمک ماهشهر دلیل مرگ ناگهانی ماهیان به عنوان نتیجه اولیه این آزمایش‌ها عنوان شده بود، اما بررسی‌ کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تولید چنین ترکیب شیمیایی توسط مجتمع‌های پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه را رد کرده است.

سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه داد: متاسفانه در روزهای اخیر دوباره حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر تکرار شده و این بار دایره بررسی‌ها و اقدامات آزمایشگاهی با مشارکت کامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، آزمایشگاه‌های معتمد و مرجع، شیلات و محیط زیست به شکلی وسیع‌تر منجر شده است.

ادیبی افزود: این تلفات ماهیان در حوضچه‌های مصنوعی استحصال نمک رخ داده است که از خورهای ماهشهر آبگیری می‌شوند. با توجه به اینکه این حوضچه‌ها ارتباطی با منابع آلاینده صنایع پتروشیمی ندارند، این موضوع در حال بررسی است که آیا عامل آلاینده خاصی وارد آب شده و یا کاهش اکسیژن آب عامل مرگ این ماهی‌ها شده است.

وی سلامت محیط زیست و رعایت اصول و الزامات زیست محیطی را بحثی بسیار ضروری و اولویت‌دار برای سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بیان کرد و گفت: در صورت اثبات فرضیه ارتباط پتروشیمی‌ها با مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک، این سازمان در جایگاه حاکمیتی خود با عوامل مربوطه و شرکت‌های خاطی بدون هیچ مماشاتی برخورد قانونی و اداری خواهد کرد.

ادیبی گفت: طی روزهای آینده، نتیجه بررسی‌ کارشناسی و آزمایشگاهی انجام شده اعلام خواهد شد که جزییات آن در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.

پخش کلیپی از تلفات هزاران قطعه ماهی دریایی در دریاچه استحصال نمک ماهشهر برای بار دوم در یک ماه گذشته بازتاب زیادی در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی داشته است.

آب دریاچه استحصال نمک ماهشهر که به آب‌های خلیج فارس متصل است بر اثر جزر و مد خورهای منطقه تامین می‌شود.

سالانه حدود ۵۰۰هزار تن نمک در دریاچه نمک ماهشهر در جنوب خوزستان استحصال می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha