گاهی اهالی رسانه مسائل ناشرها را جدی‌تر از خودشان پیگیری می‌کنند

تهران- ایرنا- به گفته معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گاهی خبرنگارها بیش از ناشران مساله ناشران کپی‌کار را پیگیری می‌کنند، باید ناشران را به شکایت و پیگیری حقوقی مسائل تشویق کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست صمیمانه معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران چهارشنبه دوم شهریور، با حضور یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ظریفیان یگانه مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی، ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، حسین صفری معاون اقتصاد و فرهنگ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، غلامرضا طریقی مشاور مدیرعامل و مدیر فعالیت‌های فرهنگی و اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و علی‌اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر در مجموعه شهدای هفتم تیر برگزار شد.

یاسر احمدوند در این نشست درباره راه‌اندازی سامانه کتاب در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران گفت: مخاطبان و خبرنگارها باید در نظر داشته باشند، معاونت فرهنگی در صدد راه‌اندازی سامانه‌ای برای فروش نیست.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فشارهایی که برابر انتشار محتوا در فضای مجازی وارد می‌شود، توضیح داد: در معاونت فرهنگی هیچ فشاری به سمت خبرنگار وجود ندارد، اگر در موردی اطلاعات نادرست از طرف خبرنگار منتشر شود، خواسته می‌شود تا اطلاعات اصلاح شود. درباره محتوا و جهت‌دهی رسانه‌ای با هیچ فردی مذاکره نداشتم.

گاهی اهالی رسانه مسائل ناشرها را جدی‌تر از خودشان پیگیری می‌کنند

وی با بیان اینکه همکاران در وزارتخانه باید سعه صدر بیشتری داشته‌باشند، ادامه داد: همیشه نمی‌توان در دسترس بود اما باید با خبرنگارها ارتباط بیشتری داشت. همچنین برای حمایت از رسانه‌ها باید ارتباط بیشتری با ریاست آن‌ها برقرار کرد، همچنان در همکاری با رسانه برای بهبود وضعیت خبرنگاران آماده هستیم. 

احمدوند درباره توقف ارائه اینترنت خبرنگاری گفت: خبرنگارها اگر هنوز نتوانستند اینترنت خبری دریافت کنند، این مساله را به معاونت خبری اطلاع دهند تا مشکل‌ حل شود.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره امکان اعطای مجوز به انجمن فرهنگیِ فرد محور گفت: اگر خبرنگارهای کتاب بخواهند انجمن تاسیس کنند، باید بدانند که از حمایت معاونت فرهنگی برخوردار خواهندبود.

وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی حامی خبرنگارهایی است که متخلفان حوزه کتاب از آن‌ها شکایت می‌کنند، گفت: از ناشران و خبرنگاران خواستیم تا در این مسیر شکایت کنند، تا بتوان این مسائل را به صورت حقوقی پیگیری کرد. همچنین اقدامات معاونت فرهنگی مانند هیات تخلفات و راه‌اندازی نرم‌افزار مشابهت یاب اقداماتی است که برای جلوگیری از تضییع حقوق ناشران انجام می‌شود.

احمدوند درباره ناشران کپی‌کار نیز گفت: گاهی خبرنگارها بیش از ناشران مساله ناشران کپی‌کار را پیگیری می‌کنند، باید ناشران را به شکایت و پیگیری حقوقی مسائل تشویق کرد.

در این نشست ایمان شمسایی هم حمایت خود از راه اندازی انجمن یا صنف خبرنگارهای کتاب یا خبرنگارهای حوزه فرهنگ اعلام کرد.

صنعت نشر در برابر سایر صنایع حوزه فرهنگ، بیشترین تولید را دارد

علی رمضانی نیز با بیان اینکه آنچه خبرنگارها می‌نویسند، تصویر صنعت نشر از بیرون خواهدبود، اظهار کرد: به همین دلیل نیاز است تا خبرنگارها نقاط ضعف و قوت را منعکس کنند. اگر از هر دو طرف تعادل برقرار کنیم، این مساله می‌تواند موجب تعادل در تصویر از صنعت نشر شود. نباید مستمر درباره نقاط ضعف این صنعت بنویسیم. صنعت نشر در برابر سایر صنایع حوزه فرهنگ، بیشترین تولید را دارد. از نظر فعالان این حوزه می‌توان به حدود ۲۷ تا ۲۸ هزار اهالی قلم، تعداد ناشران فعال، ۷ هزار کتابدار، ویراستار، فعالان حوزه چاپ، افرادی که در کتاب‌فروشی‌ها فعال هستند و... اشاره کرد.

مدیرعامل خانه کتاب فعالیت در صنعت نشر را پر افتخار دانست و ادامه داد: اما این مساله به مخاطب منتقل نشده است، خبرنگار می‌تواند افق این حوزه را توسعه دهد و سوال‌های جدید برای آن پیدا کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha