۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۵۱
کد خبر: 84864849
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اسناد ۵۰۰ ساله خدمات پزشکی در آستان قدس رضوی رونمایی شد

مشهد- ایرنا- کتابهای "طب سنتی و داروهای گیاهی در اسناد آستان قدس رضوی از صفویه تا پایان قاجار"و "تاریخ ۵۰۰ ساله خدمات پزشکی در آستان قدس، از دارالشفا تا بیمارستان رضوی" روز چهارشنبه طی مراسمی در مشهد رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی روز چهارشنبه در این آیین گفت: حرم مطهر امام رضا(ع) و ارادات به ساحت مقدس آن حضرت عاملی در توسعه سنت حسنه وقف است.

ابوالفضل حسن‌آبادی با بیان اینکه ۳ هزار و ۸۰۰ عنوان نشریه پزشکی از دوره قاجار تا زمان حاضر در مرکز نسخ خطی آستان قدس وجود دارد، افزود: قدیمترین این اسناد با عنوان حفظ الصحه و مربوط به نشریات دوران قاجار است.

 وی کتاب تاریخ ۵۰۰ ساله خدمات پزشکی را مجموعه ای بی‌نظیر در جهان عنوان کرد که در آن از پرداخت حقوق کادر درمانی، ساخت داروها تا تحولات پزشکی و توسعه مراکز در دوران معاصر و شکل‌گیری پزشکی مدرن در آن جمع‌آوری شده است.

رییس بیمارستان فوق تخصصی رضوی نیز گفت: اسناد این کتاب بیانگر تاریخ وقف برای امور درمانی در آستان قدس رضوی است.

دکتر محسن محور افزود: کتاب تاریخ ۵۰۰ ساله پزشکی در آستان قدس رضوی پاسخ به افرادی است که به دنبال ارتباط فعالیت‌های درمانی با آستان قدس رضوی هستند.

مشاور وزیر بهداشت و مدیر کل دفتر طب ایرانی هم با اشاره به جایگاه استفاده از طب سنتی در دیگر کشورها گفت: طب رایج و طب ایرانی مکمل هم در درمان بیماری است.

نفیسه حسینی یکتا افزود: مکتب درمانی غنی ما به عنوان گنجینه منحصر به فردی در کشور محسوب می‌شود که باید براساس اسناد داخلی به احیای آن اقدام کنیم و چگونگی استفاده از آن روشی است که باید در سیاست‌گذاری‌ها در خصوص آن تصمیم‌گیری شود.

وی با اشاره به افزایش تعداد کشورهایی که توجه به طب سنتی و مکمل خود را مورد توجه قرار می دهند، گفت: ما نیز گنجینه غنی را داریم که بسیاری از کشورها از آن بی‌بهره هستند و بسیاری از کشورها سعی در بهره وری از آن را دارند.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم با اشاره به ۲ هزار و ۵۰۰ سال سابقه پزشکی در تمدن ایران، آن را پشتوانه مهمی برای توسعه تمدن اسلامی عنوان کرد که بخش مهمی از اسناد آن در مرکز اسناد کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گردآوری شده است.

حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: عقلانیت، خرد ورزی، عدالت، مدارا و کرامت اخلاقی به عنوان مولفه‌های تمدن‌ساز و دست مایه علما و دانشمندان برای حرکت به سمت توسعه تمدن اسلامی است.

کتاب طب سنتی و داروهای گیاهی در اسناد آستان قدس رضوی از صفویه تا پایان قاجار اثر "آمنه موسوی" و تاریخ  ۵۰۰ ساله خدمات پزشکی در آستان قدس رضوی از دارالشفا تا بیمارستان رضوی، اثر "سالم حسین‌زاده سورشجانی" است. آیین رونمایی از این ۲ کتاب در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد.

سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی شامل کتابخانه مرکزی و ۱۰ کتابخانه تخصصی در حرم مطهر رضوی و ۵۸ کتابخانه وابسته در دیگر نقاط کشور است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha