اندیشه فلسفی به روند پیشرفت و معالجه‌گری در جامعه پزشکی سرعت می‌بخشد

قم- ایرنا- مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: انتظار می‌رود پزشک تراز از عقل، بینش، اندیشه فلسفی و عقلی و نگاه کلان به عالم هستی برخوردار باشد تا به روند پیشرفت پزشکی و معالجه دیگران سرعت بخشد.

آیت‌الله علیرضا اعرافی روز پنج شنبه در آیین تجلیل از پزشکان نمونه استان قم با اشاره به نقش پزشک در سلامت معنوی و حل مشکلات اجتماعی، افزود: اگر جامعه پزشکی به بال فکری، معرفتی، اخلاقی و معنویت عجین باشد، می‌تواند نقشی فراتر از فرآیند معالجه‌گری بیمار ایفا کند.
وی اضافه کرد: ابوعلی سینا با نگاه عقلی و فلسفی در حوزه پزشکی ورود داشت و این نگاه فلسفی و جهان‌بینی و انسان‌شناسی ناظر به حوزه علوم پزشکی مقوله‌ای است که در دنیای اسلام سابقه دیرینه دارد و در غرب هم کم و بیش مورد توجه است.
وی با بیان این‌که اخلاق و ارزش‌های مربوط به حوزه پزشکی در اسلام مهم در دنیا مورد توجه است، ادامه داد: در کار پزشکی نگاه الهی، عقلی و فلسفی حاکمیت دارد، همچنان که در علم بوعلی سینا نیز حاکم بود؛ در عصر جدید پزشکی نیز پزشکان بسیار برجسته‌ای با همین نگرش و فضیلت انسانی فعالیت می‌کنند.
اعرافی تاکید کرد: اگر مهارت پزشکی همراه با نگرش الهی و معنوی و همراه با اخلاق و فضیلت‌های روحی باشد، پزشک معیار در تراز اسلامی و موثر در روندهای اجتماعی می‌شود.
وی با اشاره به این‌که پزشکان متدین و آگاه به مسائل اجتماعی بال بزرگ در اسلام هستند، بیان کرد: در اوج شکوفایی تمدن اسلام که ایران نیز نقش بزرگی داشت، شاهد چند قرن پیشگامی تمدن اسلامی و به‌ویژه ایران در علوم مختلف هستیم.
وی با بیان این‌که جهان اسلام نقشی به سزا و اثرگذار در وساطت تمدن‌های اسلامی داشت، ادامه داد: ایران و برخی از قطب‌های دیگر جهان اسلام در این دوره که حلقه واسطه تمدنی در زنجیره تمدن‌های بشری بودند، بدون تعصب از واردات خوب استفاده کردند و بر پرونده علوم و فرهنگ بشری برگ‌های مهم و زرینی افزودند.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به این‌که بوعلی سینا در تمام رشته‌های نوآوری خاصی داشت، گفت: در دوره واسطه تمدن اسلامی که بوعلی سینا از چهره‌های بزرگ آن بود، بر پرونده علمی در همه علوم، نظرات و آرا جدیدی افزوده شد و به برگ‌های علم غنا بخشیده شد.
وی افزود: در ایران و جهان اسلام، دانشمندان افزون بر ترجمه، تقریر، بازسازی، ارائه و استفاده از علوم، خودشان نوآور و مبتکر بودند؛ این ظرفیت و توانمندی امروز نیز باید شکوفا شود.
وی با تاکید بر این‌که نگاه افراطی و تفریطی به گذشته تاریخی صحیح نیست، تصریح کرد: نگاه درست این است که یک ملت و یک تمدن تاریخی اوج و شکوفایی خود را ببیند و افتخار کند، اما در آن متوقف نشود، بلکه برای تحولات جدید و متناسب با زمان و روزگار الهام بگیرد.
اعرافی تاکید کرد: انتظار می‌رود جامعه پزشکی در مرزهای دانش حرکت کند و نهایت تلاش در دستگاه‌های پزشکی و دانشگاه‌های ما برای رسیدن به مرزهای دانش انجام شود؛ نباید چیزی از جهان کم داشته باشیم، بلکه باید تلاش کنیم گام‌هایی به پیش برداریم.
وی در ادامه گفت: کادر درمان در مقطع کرونا شجاعانه در خدمت مردم بودند، این عیار بالا می‌تواند در رشد و تعالی جامعه موثر باشد.
وی همچنین با بیان این‌که قم یک جهانشهر و پایگاه و قطب بزرگ و موثر در معادلات فکری معرفتی اجتماعی و سیاسی جهان است، گفت: دامنه تاثیر قم به برکت انقلاب اسلامی در جهان گسترده است و این جایگاه نیاز به توجه بیشتر دارد که بخشی به دولت و مسوولان برمی‌گردد.
اعرافی با تاکید بر این‌که باید به شهر قم به‌عنوان شهری اثرگذار بر جامعه و جهان، نگاهی راهبردی، کلان، جامع، وسیع و عالی شود، افزود: انتظار می‌رود شهر قم متناسب با این جایگاه از زیرساخت‌های سلامت، درمان و پزشکی متناسبی برخوردار شود.
وی اضافه کرد: برای ارتقاء جایگاه سلامت در قم، دانشگاه علوم پزشکی باید برنامه جامع، راهبردی و متناسب با این شهر داشته باشد تا اقدامات اساسی‌تری صورت گیرد.
در این آیین که با حضور محمدتقی شاهچراغی استاندار قم، نمایندگان قم در مجلس، عباس ذاکریان فرماندار، حجت الاسلام و المسلمین حسن غریب دادستان و مسوولان استانی و فعالان حوزه بهداشت و سلامت برگزار شد، از ۳۰ پزشک نمونه استان قم تجلیل شد.
اول شهریورماه روز بزرگداشت ابوعلی سینا و روز پزشک نامگذاری شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha