سازمان ملل خواستار پایبندی تمام طرف‌های درگیر جنگ اوکراین به قوانین بین المللی شد

نیویورک – ایرنا- یک مقام ارشد سازمان ملل متحد در واکنش به حمله به قطاری در اوکراین خواستار پایبندی تمام طرف ها به قوانین بین المللی در این جنگ شد.

یک مقام ارشد سازمان ملل با ابراز اینکه از حمله نظامی روسیه به شهر چاپلین در مرکز اوکراین شوکه شده است، خواستار پایبندی تمامی طرف های درگیر به قوانین بین المللی شد.

 دنیس براون هماهنگ کننده امور بشردوستانه در اوکراین روز پنجشنبه به وقت محلی  در بیانیه ای طرف های درگیر در جنگ را به احترام قوانین بین المللی بشر دوستانه و پرهیز از حمله به غیر نظامیان و زیر ساخت های غیر نظامی دعوت کرد.

این مقام سازمان ملل تلفات حمله به ایستگاه قطار در شهر چاپلین را نمونه ای از رنجی دانست که جنگ برای مردم اوکراین به بار آورده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد با هدف قرار دادن قطاری که در حال رساندن نیروهای نظامی به مناطق جنگی بوده است، بیش از ۲۰۰ تن کشته شدند.

ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین صبح امروز تعدا قربانیان را بیش از ۲۰ نفر اعلام کرده بود و ظهر امروز منابع دولتی از افزایش شمار قربانیان به دستکم ۲۵ خبر دادند. همچنین از وجود ۲ کودک در میان قربانیان گفتند.

در بیانیه امروز وزارت دفاع روسیه آمده است: موشک اسکندر مستقیما به قطاری در ایستگاه چاپلینه در منطقه دنیپروپتروفسک اصابت کرد و بیش از ۲۰۰ نظامی از نیروهای ذخیره نیروهای مسلح اوکراین و همچنین تجهیزات نظامی را از بین برد.

خبرگزاری فرانسه آورده است که تعدادی از کشورها این حمله را که دیروز (چهارشنبه) و روز استقلال اوکراین و آغاز هفتمین ماه جنگ اوکراین صورت گرفته، محکوم کردند. روستای چاپلینه نزدیک به سه هزار نفر سکنه دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» و طرف غربی آن را «تهاجم نظامی» در اوکراین خواندند، آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ اوکراین با همه تبعات گسترده سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و زیست‌محیطی‌اش همچنان ادامه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha