مدودف: انصراف اوکراین از عضویت در ناتو برای صلح کافی نیست
دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت روسیه در حال سخنرانی در مراسم روز کشتی سازی در سنت پترزبورگ روسیه، ۸ تیر ۱۴۰۱

تهران- ایرنا- دیمیتری مدودف رییس جمهوری سابق روسیه با بیان اینکه انصراف اوکراین از عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حیاتی است اما برای ایجاد صلح کفایت نمی‌کند، گفت: مسکو تا رسیدن به اهدافش به عملیات نظامی در کی یف ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، مدودف معاون شورای امنیت روسیه در مصاحبه با تلویزیون فرانسه درخصوص روند مذاکرات بین طرفین درگیری گفت: مذاکرات بستگی به اتفاقات پیش رو دارد و اینکه روسیه پیشتر برای ملاقات با ولودیمیر زلنسکی رییس جمهوری اوکراین اعلام آمادگی کرده است.

پیش از ماه فوریه گذشته مسکو تصریح کرده بود که عضویت اوکراین در ناتو غیر قابل قبول است. اگرچه ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه هم یکی از اهداف حمله به اوکراین را غیرنظامی کردن و نازی زدایی همسایه غربی خود اعلام کرده است. 

از سوی دیگر اوکراین و کشورهای غربی نیز این مساله را بهانه‌ای برای آغاز جنگ می‌دانند.

براساس این گزارش، روسیه و اوکراین پس از آغاز جنگ، چندین دور از مذاکرات را انجام دادند اما هیچ پیشرفتی در گفتگوهای آنها صورت نگرفت و چشم اندازهای اندکی برای از سرگیری این مذاکرات وجود دارد.

معاون شورای امنیت روسیه در این گفتگو همچنین درباره جنگ افزارهای آمریکایی مانند سامانه موشکی هیمارس که در اختیار اوکراین قرار گرفته، بیان کرد که این جنگ افزارها هنوز تهدید اساسی نبوده اما اگر آمریکا جنگ افزارهایی با قابلیت شلیک به اهداف در فواصل دورتر را ارسال کنند، این شرایط می‌تواند تغییر کند. وی در تشریح سخنان خود گفت که این نوع موشک برد ۷۰ کیلومتری دارد اما زمانیکه برد موشکی به ۳۰۰ الی ۴۰۰ کیلومتر برسد یک تهدید مستقیم برای فدراسیون روسیه خواهد بود. 

خبرگزاری تاس نیز در گزارشی به بازتاب سخنان رییس جمهوری سابق روسیه درباره ارسال گاز روسیه به اروپا پرداخت. بر اساس گزارش این رسانه، مدودف در گفتگو با شبکه خبر فرانسه عنوان کرده است که اگر غرب با محدودیت‌های خود به روسیه فشار وارد نیاورد، مسکو در قراردادهای با حجم بالا آماده عرضه گاز به اروپا است.

مدودف گفت: ما آماده عرضه گاز در حجم‌های بالا هستیم که تا الان امضا شده بود. هر چند این مساله بستگی به موضع کشورهای غربی و اروپایی دارد. اگر به ما فشار وارد شود، اگر پرداختی‌ها با ممانعت مواجه شود یا ارسال توربین‌های تعمیر شده یا شروع نورد استریم ۲ نادیده گرفته شود آنگاه احتمالا کشورهای غربی نباید انتظار عرضه با حجم بالا را نداشته باشند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha