دکتر سهراب عاقبتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان کرد: این میزان گوشت دام و طیور در مدت یک سال در کشتارگاههای صنعتی دام و طیور استان تحت نظارت دامپزشکی کشتار شده است.
وی افزود: مقادیر گوشت قرمز استحصالی حاصل نظارت بازرسان دامپزشکی برکشتار، بیش از ۲۵ هزار تن و گوشت مرغ استحصالی بیش از ۱۸۱ هزار تن بودهاست.
مدیرکل دامپزشکی گیلان بیان داشت: در این مدت بیش از ۳۹۸ هزار راس دام سبک و سنگین و افزون بر ۹۵ میلیون قطعه طیور کشتار شده است.
وی به شهروندان توصیه کرد: هنگام خرید گوشت قرمز به ویژه در مناطق ییلاقی پس از اطمینان از مهر دامپزشکی بر روی لاشه دام و مشاهده آن نسبت به خرید اقدام کنند.
دکتر عاقبتی گفت: در یکسال گذشته از کلیه مراکز تکثیر و تفریخ ماهیان سردابی، گرمابی، زینتی و خاویاری و بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد پرورش فعال گیلان از سوی دامپزشکی استان بازدید شده است.
وی افزود: در بازدیدهای دورهای که با هدف نظارت و کنترل بهداشتی مراکز پرورش و تکثیر آبزیان موجود در استان انجام میشود پس از فرایند تکثیر، ورود تخم چشم زده و در موارد بروز بیماری نمونه برداری انجام شده و بنا به مورد، آزمایشات ویروسی، باکتریایی، انگلی و قارچی روی این نمونه ها انجام شدهاست.
وی بیان داشت: انجام طرحهای پایش و مراقبت ماهیان سردابی "بیشتر با هدف کنترل بیماریهای ویروسی IHN، IPN و VHS " و ماهیان گرمابی و زینتی " کنترل بیماری های ویروسی KHV و SVC" و دریایی " بیشتر به منظور کنترل بیماریهای ویروسی VNN و RSIVD" در سطح مزارع تکثیر و پرورش استان انجام شدهاست.
عاقبتی افزود: در این مدت واردات پنج میلیون و ۲۰۷ هزار و ۶۶۹ قطعه تخم چشم زده ماهی قزلآلا به مراکز تفریخ ماهی سردابی انجام شده که با پایشهای منظم و دورهای توسط کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان و صدور مجوزهای لازم در سامانه پایش GIS، سلامت بچه ماهیان قابل انتقال از این مزارع به واحدهای پرورش ماهی از نظر بیماریهای اخطار کردنی تضمین میشود.
نظر شما