۶ شهریور ۱۴۰۱، ۶:۰۷
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 84868522
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

گوترش : آماده میانجیگری برای برون رفت از بن‌بست‌ سیاسی در لیبی هستیم

تهران-ایرنا-دبیرکل سازمان ملل متحد بامداد یکشنبه گفت : آماده میانجیگری برای حل بحران و برون رفت بن بست سیاسی در لیبی هستیم.

به گزارش ایرنا از شبکه الجزیره، آنتونیو گوترش افزود: از طرفهای درگیر در لیبی می‌خواهیم، وارد یک گفت وگوی واقعی برای حل و فصل و برون رفت از بن‌بست سیاسی در کشورشان شوند.

وی همچنین خواستار توقف خشونت در طرابلس شده است.

گوترش همچنین گفت از طرف‌های درگیر در لیبی می‌خواهیم تا برای حل اختلاف خود از زور و خشونت استفاده نکنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: درخواست ما از طرف های یمنی، دفاع از غیرنظامی ها و جلوگیری از انجام هرکاری است که موجب تشدید تنش‌ها شود.

وی در پایان آمادگی خود را برای میانجیگری جهت کمک به طرفهای درگیر  در لیبی برای ترسیم نقشه راهی جهت برون‌رفت از بحران سیاسی لیبی اعلام کرد.

وزارت بهداشت دولت لیبی شنبه شب از افزایش شمار کشته‌های درگیری‌ها در طرابلس خبر داد و اعلام کرد که شمار این افراد به ۲۳ تن رسیده است.

، براساس گزارش این وزارتخانه همچنین در این درگیری‌ها ۱۴۰ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

این کشته و زخمی ها به دنبال تشدید بحران سیاسی میان دولت وحدت ملی به ریاست "عبدالحمید الدبیبه" و دولت مکلف به ریاست "فتحی پاشاغا"در لیبی و شکل گیری درگیری مسلحانه میان دو گروه حامی آنها در طرابلس شکل گرفته است.

رسانه‌ها از لیبی روز شنبه در گزارشی درباره اوضاع شهر طرابلس در سایه تنش های سیاسی جاری گزارش داد که این شهر شب گذشته شاهد درگیری میان نیروهای حامی الدبیبه و پاشاغا بود.

شهر طرابلس پایتخت لیبی در روزهای اخیر شاهد استقرار نیروهای نظامی است و این امر به دلیل وقوع درگیری مسلحانه در نتیجه اختلافات سیاسی میان دولت های عبدالحمید الدبیبه و فتحی پاشاغا است و این درحالی است که سازمان ملل نسبت به این موضوع ابراز نگرانی شدید می کند.

الدبیبه رئیس دولت وحدت ملی لیبی است که برآمده از توافقنامه های سیاسی زیر نظر سازمان ملل در بیش از یکسال پیش است و در آن سو، پارلمان لیبی که در منطقه طبرق در شرق لیبی مستقر است، به فتحی پاشاغا به عنوان نخست وزیر در ماه مارس گذشته رای اعتماد داد اما در مقابل، الدبیبه تحویل قدرت به پاشاغا را نمی پذیرد و می گوید که قدرت را تنها از طریق برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی، به یک دولت منتخب تحویل خواهد داد.

درگیری‌های طرابلس از جمعه شب تا صبح شنبه ادامه داشت و در آن از سلاح‌های سنگین و نیمه سنگین استفاده شد.

منابع محلی نیز در این باره گزارش دادند که درپی این درگیری‌ها خسارت‌هایی به خانه‌ها و منازل شهروندان وارد شد.

در همین حال، دولت وحدت ملی در بیانیه‌ای این درگیری‌های مسلحانه را محکوم کرد. در بیانیه دولت الدبیبه آمده است که این درگیری درپی تیراندازی یک گروه مسلح به سمت یک کاروان در خیابان «الزاویه» در راستای اجرای دستورالعمل پاشاغا شکل گرفت.

مناطق جنوبی پایتخت لیبی پنجشنبه گذشته نیز شاهد استقرار نیروهای نظامی وابسته به الدبیبه به منظور مقابله با هرگونه حمله احتمالی از سوی دولت مکلف پاشاغا بود.

این تحرکات دو روز بعد از نامه فتحی پاشاغا به الدبیبه مبنی بر تحویل دادن دولت لیبی به وی انجام شد.

الدبیبه در پاسخ به نامه پاشاغا در صفحه شخصی خود در فیسبوک خطاب به وی نوشت: وزیر کشور پیشین؛ به ارسال پیام های تکراری و تهدیدات به جنگ افروزی و هدف قرار دادن غیرنظامیان پایان بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha